sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Taas eläinlääkäriin ja eliminaatiodieettikuulumiset

Roopen tunnelmia videolla menneestä viikosta:


Roope-parka on ollut jo seitsemän päivää kaulurin urhi. Ensimmäisen parin päivän aikana näytti siltä, että tassu menee huonompaan suuntaan. Sen jälkeen vaiva alkoi kuitenkin parantua ja tällä hetkellä kolmesta varpaanvälistä kaksi näyttää jo ihan ok:lta, mutta tuo kolmas yhä vaan märkii. Tosin viimeksikin tassun paranemisessa taisi kestää pari viikkoa, vaikka oli samanlainen puhdistussetti ja vielä antibiootit sen lisäksi.Koska kissat täytyy joka tapauksessa rokotuttaa vielä tämän vuoden puolella, päädyttiin varaamaan aika eläinlääkäriin huomiselle sekä rokotuksiin että tassutarkastukseen. Kokeillaan tällä kertaa vertailun vuoksi toista, isompaa ja ketjuna toimivaa eläinlääkäriklinikkaa. Jospa tassuun löytyisi voide, joka parantaisi vaivan nopeammin.

Kaulurin kanssa liikkumiseen Roope on sopeutunut viikossa paremmin. Vähän liiankin hyvin, koska kissa on onnistunut pari kertaa joogaamaan itsensä sellaiseen asentoon, että on saanut kielensä osumaan takajalkaan. Myöskin kiipeäminen raapimispuun ylätasolle on onnistunut sen verran ketterästi, että henkilökunta päätti olla purkamatta puun yläosaa.

Mieluisaa tötterön pitäminen ei tietenkään ole. Kauluri tuntuu jonkin verran kutittavan ja kissa rapsuttaa aina kaulaansa autuaana, kun härpäkkeen ottaa pois. Tilattiin netistä puhallettava kauluri, jotta päästään kokeilemaan, olisiko se tuota muovikapistusta mukavampi.
Loppuun pikakuulumiset Ilmon eliminaatiodieetistä: Ilmeisesti yhden eläinlajin valmiiksi pakatulle raakaruualle olisi täällä enemmänkin kysyntää, koska krokotiiliruuan valmistajalla tuli toimitusongelmia ja ruoka loppui koko Australian mantereelta :'-D Onnistuttiin onneksi kahmimaan saman sarjan kalkkunaa sen verran pakkaseen (sitä samaa, joka näkyi kissojen synttäripäivän videossa), että sillä ollaan pärjäilty. Kalkkunakin myytiin loppuun melko pian krokotiiliruuan loppumisen jälkeen, eikä kaksi viikkoa sitten tehtyä tilausta olla vieläkään pystytty toimittamaan.

Koska me ei varsinaisesti haluta olla lisäämässä krokotiililihan kulutusta, niin kalkkuna on se, mitä jatkossakin aiotaan Ilmolle syöttää. Viime viikolla kokeiltiin myös varovaisesti naudanlihaa, mutta kissa alkoi välittömästi oksentamaan uudestaan, joten ollaan sen jälkeen tiukasti pysytty pelkässä kalkkunassa. Toivotaan, että saadaan pian tuo uusi satsi. Muuten pitänee hakea kalkkunaa kaupan lihatiskiltä ja kokeilla, jos se pysyisi sisällä.

Dieetillä ollaan oltu nyt suunnilleen neljä kuukautta, heinäkuun puolivälistä alkaen. Ensimmäisen kuukauden ajan syötettiin krokotiilia ja sen jälkeen tuota kalkkunaa, vähän lohta, ja nautaa. Näistä nauta aiheutti selvästi oksenteluja, kun taas kalkkuna ja lohi ovat pysyneet sisällä ongelmitta.
"Kalkkunaa, krokotiilia.. kaikki käy! Kunhan murkinaa tulee säännöllisesti kuppiin"

7 kommenttia:

 1. Voi surkea! Videosta välittyy erinomaisesti Roope-raasun apea tunnelma. Tsemppiä tassun paranteluun ja toivottavasti Ilmolle ilmaantuu murkinaa kulhoon tasaisesti jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Käytiin maanantaina eläinlääkärissä ja Roope sai tassurasvaa, jonka avulla vaiva on parantunut tällä viikolla huomattavasti nopeammin kuin edellisellä.

   Poista
 2. Paranemisia!
  Ei oo kivaa olla pipi, ei
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rokkimimmit, ei niin :( Tyhmiä tuollaiset tassuhaavat, jotka eivät meinaa millään parantua.

   Poista
 3. Voi Roope-kulta! <3 Tuli melkein kyynelet simmuihin, kun tämä aiheutti niin vahvat flashbackit Nupun tötteröaikoihin. Onneksi nämä tassuvaivat eivät ole kuitenkaan vakavia ja törttänän kanssakin oppii olemaan, niin silti harmittaa aina kissan puolesta. Toivottavasti saatte voidetta ja se auttaisi Roopellakin yhtä nopsasti kuin Nupulla. Kovin samanlaiselta näyttää tuo tassu kuin Nupullakin silloin, kun leimahtaa. Me pidetään peukkuja ja ollaan hengessä mukana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voi olla, että rasvalle ja tötterölle tulee jatkossakin käyttöä, jos tuo vaiva uusii samalla tavalla kuin Nupulla ja syynä on jokin allergia :( Onneksi tosiaan saatiin nyt järkevä lääke tuohon, joka näyttäisi vaikuttavan nopeammin kuin pelkkä puhdistaminen. Roope sai jo eilen vapautuksen tötterön kokopäiväisestä pidosta ja toivotaan, että vaiva pysyy poissa :)

   Poista
 4. Tuota videoon panostamisen määrää!! Isot respectit sinnepäin. :D

  Kurjaa, että siellä on ollut kaulurimeiningit taas ja että joku muukin on keksinyt alkaa käyttään krokoa ja kalkkunaa! Jos allergiaoireena on oksentelu, niin mistä tuo niskan kutina tulee?


  VastaaPoista