sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Tötterön paluu

Olisipa tällä kertaa kyse kesäisistä jäätelötötteröistä, mutta ei:
"Jos katse vois tappaa..."
Roopen helmikuinen tassuhaava teki paluun. Vasemmasta takajalasta on taas lähtenyt karvaa. Viimeksi tuo vaiva oli vain yhdessä varpaanvälissä. Nyt haavauma ei ole niin iso kuin viimeksi, mutta karvaa oli lähtenyt pieni määrä useamman varpaan välistä ja myös ison polkuanturan yläpuolelta.Viikon verran odottelin, jos nuo paranisivat ilman kauluria, mutta kun edistystä ei tapahtunut, oli pakko kaivaa muovihärpäke esille.

Helmikuussa käytiin vaivan vuoksi eläinlääkärissä, mutta mikroskooppinäytteestä ei löytynyt mitään erikoista. Jospa kauluri ja puhdistaminen Betadinella riittäisi tälläkin kertaa. Ihmetyttää vaan, mistä noita tulee. Viimeksi eläinlääkäri epäili, että tassuun olisi osunut jotain terävää, mutta taitaa olla kyse jostain muusta, kun vaiva päätti uusia.
"Pliiis, ottakaa se jo pois?"
Nyt kissapolo on istunut päätään roikottaen sylissäni jo pari tuntia, kun ensin tarpeeksi pitkään mönkeröi ympäriinsä ja kopsahteli nurkkiin. Toivottavasti tassu paranee nopsaa, niin saadaan Roope taas entiselleen.

Ilmo: "Sen siitä saa, kun litistää toisten häntiä ovien väliin!"


7 kommenttia:

 1. Voi miten harmillinen juttu - ja mä tietty eläydyn tähän tötteröteemaan niin vahvasti, kun se on ollut meilläkin toistuvasti läsnä. Vielä nytkin syksyllä Nupun varpaanvälejä on jouduttu välillä puhdistamaan ja voitelemaan Isaderm Vet -voiteella (joka muuten auttaa tosi nopeasti!), mutta tötterö on tehnyt onneksi vain parin tunnin comebackeja voiteen imeytymisen ajaksi. Nupullahan tuo varvaspunoitusmysteeri oli vuosien riesa, kunnes allergiatesti paljasti varastopunkkiallergian. Jokin muukin tuota kutinaa selvästi aiheuttaa, mutta onneksi ei niin paljon, että tarvitsisi tötättää kovin paljon. Toivottavasti Roopella menee nopsasti tassuvaiva ohi, niin että voitte heittää muovihärvelin kauimpaan nurkkaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin muistetaan elävästi Nupun tötterötarinat :( Kiitoksia tuosta voidevinkistä! Jos pitää toistamiseen käydä eläinlääkärissä vaivan takia, niin koitan kysyä, jos mekin saatais joku voide tuohon. Viimeksi saatiin pelkkä antibioottikuuri.

   Olen mietiskellyt kans, että voisikohan tuo olla allergiaa. Ollaan käytetty täällä melko tujuja puhdistusaineita kylpyhuoneessa verrattuna Suomeen veden kalkkipitoisuuden vuoksi, niin niillä voi olla osuutensa asiaan. Toinen juttu on tuo kokolattiamatto, kun se taas on käsitelty ties millä.

   Poista
 2. Voihan töttörö! Kuivaa tassunahkaa voisi jollain tassurasvalla yrittää notkistaa, mutta aiheuttaisiko ihon kuivuminen myös karvanlähtöä... Kuiva iho ainakin tuppaa ratkeamaan auki toisinaan, niin siksi tuli tuollainen ajatus mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en tiedä. Tuo kyllä näyttää vähän enemmän sellaiselta haavaumalta kuin pelkästään kuivalta iholta. Mutta tuli tässä mieleen, että voisikohan Bepanthen auttaa tuohon, kun sitä ihmislääkekaapista löytyisi... Ainakin netin keskustelupalstojen mukaan sitä voisi eläimillekin kokeilla, niin ehkä testaan sitä johonkin kohtaan tassunpohjaa ennen nukkumaanmenoa.

   Poista
 3. Voi toista! Oisko siellä teillä päin saatavilla puhallettavia kaulureita (näyttää kaulaan laitettavalta uimarenkaalta)? Ikävä sekin toki on, mutta ainakaan se ei kolise oven karmeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä vinkki, kiitoksia! Laitoin heti tilaukseen, jos sen kanssa olisi vähän helpompi elää.

   Poista
 4. Rakulle on pari kertaa ilmestynyt kanssa noita varpaanvälijuttuja ja kummassakin syy oli mysteeri. Ensimmäisessä tarvittiin tökötit ja toista seurasin jännittyneenä meneekö ohi itsestään ja onneksi meni. Toivottavasti tämä ei teillä ala uusiutumaan tämän enempää!

  VastaaPoista