perjantai 4. toukokuuta 2018

Raksunsyöntikisa

Jos kissoja ei ole vähään aikaan leikitetty tai muutoin aktivoitu, huomaa meillä lopputuloksen nopeasti Ilmosta. Epävirallisen adhd-diagnoosinkin* saanut kissa tarvitsee melkein päivittäin järjestettyä tekemistä, tai muuten Ilmo keksii kaikenlaista pientä puuhasteltavaa ihan itse.

*Toim. huom: Diagnoosin antoi epävirallisuudesta huolimatta ihan oikea eläinlääkäri, joka kutsui Ilmoa adhd-kissaksi sen jälkeen, kun kissa ei meinannut millään rauhoittua hampaiden puhdistukseen vuonna 2016 ja heti herättyään nukutuksesta viihdytti eläinklinikan henkilökuntaa kommentoimalla innokkaasti ympäröiviä tapahtumia heräämöhäkistään.
"Pieni kissa ei ole mikään sohvakoriste. Nyt äksöniä kehiin!"

"Tippuiskohan mulle herkku, jos kosketan tätä suorakulmiota kuonollani?"Eräs kaikkien mielestä mukava aktivointimuoto on piilotettujen raksujen etsiminen. Kissat ovat tässä lajissa aika tasavertaisia, mistä kehkeytyikin idea järjestää kilpailu Roopen ja Ilmon välille: kumpi löytää ja syö enemmän raksuja nopeammassa ajassa? Kissoille piilotettiin yhteensä 14 raksua ja aikaa etsimiseen oli vain kaksi minuuttia. Kisa piti tietysti myös videoida.

Miten lopulta kävi? Kumpi pärjäsi paremmin tässä nopeutta, tarkkuutta, älykkyyttä, ketteryyttä ja rohkeutta vaativassa lajissa?

Montako raksua kissat ehtivät syödä neljästätoista piilotetusta nappulasta kahdessa minuutissa?

Ja ennen kaikkea: kumpi voitti, Roope vai Ilmo?

Vastaukset löytyvät alla olevalta kisavideolta:

Lopuksi vielä kissoilta kisan jälkeiset kommentit:
Roope: "It vos a kreit ikspieriens to pii in tis kompetision"


Ilmo: "Voidaaks vielä neuvotella koko kisavideon lataamisesta nettiin?"14 kommenttia:

 1. Wau miten hieno kilpailu ja tämä video; täydet pisteet ja papukaijamerkki toteutuksesta! Hyökkäävä kenkä oli hauska ylläri 😂 Ja voittaja Roope osaakin jo hienosti maan kieltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitoksia. :D Hyökkäävä kenkä oli yllätys myös videon kuvaajalle!

   Poista
 2. :-D :-D :-D Siis ihan hillitön video kenkähyökkäyksineen, kameran ohi hiippailuineen ja kaikkine tehosteäänineen!! Nauroin ääneen monta kertaa - ja vielä vähän (= paljon) tuolle mikahäkkisenkullekin. Lisää tällaisia jännitysnäytelmiä! Meilläkin on julki uusi temppuvideo, mutta ei kyllä mitään näin huimaa editointitaituruutta! Täytyykin aloittaa iMovie-harkat, jotta voisin vähän apgreidata meidänkin videoita. Niin, ja onnea murskavoitosta Roopelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope kiittää :)

   Teidän temppuvideo oli tosi upea! Henkilökunta on joskus aikaisemmin editoinut enemmänkin tuolla Adobe Premierellä, mutta se on aika hidas opittava, vaikka sillä sitten pystyykin kaikkea ihmeellistä väsäämään. Joka kerta, kun sen käytön aloittaa uudelleen, muistaa, miksi siihen meni viime kerralla hermot :D Nytkin oli tuo Adoben parin viikon kokeiluversio käytössä ja sen jälkeen täytynee taasen tyytyä iMovieen.

   Poista
 3. Aivan loistava video ja loppukommentit! :D
  -ihminen

  Mä katoin ton videon ihmisen sylissä istuen. Ihan kauheeta, hyökkäävä kenkä ja sit vielä päitä syövä munakenno! Onneks munakenno ei onnistunu!
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä ihan kamala kilpailu, kun tuo munakennokin meinasi lopuksi hotkaista minut :( Olisin juossut täysiä karkuun, jos ei olisi ollut juuri herkku siinä suun edessä.

   T: Ilmo

   Poista
 4. Ilmo, pisteistä viis, mä sä olit tosi komee videolla ♥
  Hyvä Roope! Onnea voittajalle ☺
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille, Rokkimimmit ♥ Tuli heti paljon parempi mieli!
   -Ilmo

   Poista
 5. Your cat has such beautiful eyes. And is very photogenic....perfect for taking selfies. Thanks for the share. Hope you have a nice rest of your week. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kind words and enjoy the rest of your week :)

   Poista
 6. Ehdoton video, joka olisi hyvä lähettää kissavideo-festivaaleille, mikäli sellainen vielä Amerikassa järjestetään. Arvattiin heti, että voittaja on taatusti Roope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu :D Haa, pitääpä kattoa jos nuo festivaalit ensi vuonnakin järjestetään ja lähettää joku videoista sinne.

   Poista
 7. Ihana video! :D Roope löysi alussa raksut kuten pro konsanaan, ei tarvinnut edes miettiä sijainteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope oli tällä kertaa kyllä selvästi kovatasoisempi.

   Poista