torstai 19. huhtikuuta 2018

Somalit ja abessinialaiset terapiakissoina

On se vaan jännää tämä nykyaika. Kissankaan ei enää 2010-luvulla tarvitse tyytyä olemaan kotikissa, vaan hiirenpyydystyksen lisäksi eläimille löytyy yhä monipuolisemmin uramahdollisuuksia. On sometähtikissoja, on kissakahvilakissoja, ja... terapiakissoja!

Eläinterapia ei varmaankaan ole enää ihan tuore juttu. Henkilökunta muistaa nähneensä videoita ainakin hevosterapiasta. Ilahdutti kuulla, että nykyisin on myös olemassa kissaterapiahuoneita. Kaikki me kissojen omistajat tiedämme, miten terapeuttista kissojen seura voi parhaimmillaan olla, ja nyt siitä pääsee nauttimaan nekin henkilöt, joille ei kissaa syystä tai toisesta ole mahdollista hankkia.

Kissaterapiaa Australiassa tarjoaa ainakin mielenterveyspalveluja tuottava Psychmed. Kissaterapia maksaa 15,75 eur/tunti ja sivuston mukaan huoneessa on kissojen lisäksi mahdollisuus nauttia lämpimiä juomia, syödä keksejä ja tehdä ohjattuja meditaatio- ja mindfulness -harjoituksia. Terapeuttikissoja on tällä hetkellä kolme, somalit Harmonia ja Snowman ja abessinialainen Puck. Kissat ovat Vivace-kissalan eläköityneitä ihmisrakkaita näyttely/siitoskissoja.

Terapiakissa Snowman on mustahopea somali, kuva lainattu täältä

Nopealla googlaamisella en löytänyt Suomesta vastaavaa palvelua, mutta ainakin Toukovuoren palvelutalossa Porvoossa on tai oli vuonna 2016 kirjoitetun uutisen mukaan terapiaa tarjoava Maija-niminen kissa. Luulisi, että muillekin kissaterapeuteille saattaisi olla kysyntää?

Olisi kiva mennä kokeilemaan kissaterapiaa. Valitettavasti välimatka Adelaideen on vähän turhan pitkä täältä (n. 2 000 kilometriä), mutta täytyy pitää tämä mielessä, jos joskus tulee Etelä-Australiassa käytyä. Ja voihan olla, että jos konsepti toimii, niin joku perustaa vastaavan huoneen tänne Perthiin. 

"Odotellessa voimme tarjota terapiaa täällä kotioloissa... mutta ensin ruokaa, jookos?"

10 kommenttia:

 1. No onneksi teillä on kotona omat terapiakissat pitämässä teistä huolta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Terapialle on aina välillä ollut tarvetta!

   Poista
 2. Tästä teille tuottoisa sivubisnes pojat; alatte terapioimaan ihmisiä!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois ihan kivaa varmaan, jos saatais palkaksi ruokaa, rapsutteluja ja hiirileluja. Tosin tuo henkilökuntakin on välillä niin höpsähtänyttä, että senkin terapioimisessa riittää hommaa :D

   -I & R

   Poista
 3. Voi, pelkästään tuon viimeisen kuvan katsominen on jo terapeuttista!❤ Eläinten vaikutus on kyllä uskomattoman suuri - ne kun ovat niin kiinni hetkessä eivätkä diskriminoi. Meidän Nupussa olisi niin ikään terapiakissan vikaa. Jos olen jännittävässä tilanteessa, mietin usein rentoa hyvän mielen Nuppanaa, ja heti olo paranee. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo pelkästään teidän blogin kuvat ovat niin terapeuttista katseltavaa, että voin kuvitella Jujun ja Nupun aidon läsnäolon olevan vielä monin kerroin terapeuttisempaa ❤

   Poista
 4. Tte olette kyllä ihan terapiakissaksi sopivan näköisiä, sanoi ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin näytetään samalta kuin tuo oikea terapiakisu :)

   Poista
 5. Tosi hieno idea! Terapiakoiriahan on jonkin verran täällä Suomessakin ilmeisesti, mutta siinä koira on terapiasessiossa mukana, että tässä kissaterapia näyttää poikkeavan siitä. Tosi hyvä hintakin, on vähävaraisillakin mahdollisuutta nautiskella kissaseurasta. :) Ei näiden rauhoittavaa vaikutusta voi vähätellä niin sitten yhtään.

  VastaaPoista