perjantai 11. toukokuuta 2018

Rakkaalla kissalla monta nimeä...

...ja vuosien vieriessä nimilista vaan pitenee! 

Koska osa nimistä on kausiluontoisia, tässä tämän hetken viisi käytetyintä lempinimeä, sekä taustaa lempinimen takana. 

Roopea on viime aikoina kutsuttu erityisen paljon seuraavilla nimillä: 
Ropsukka, Ropedemus, Purrukka, Mönkerö, Kissanpentu. 

Ropedemus vauhdissa


Ja Ilmoa seuraavilla nimillä: 
Ilmukka, Ilpo, Limukka, Purnukka, Sintti.

Ilpo vahtii sisältä käsin, kun Ropsukkaa ulkoilutetaan pihalla

Nimien etymologiaa:

Ropsukka: Pidempi hellitelymuoto Roopesta. Viittaa myös kissojen taipumukseen rapsuttaa, eli siis "ropsuttaa" takatassullaan korvan takaisia kutinoita antaumuksella.

Ropedemus: Nimen alkuperä on vuoden 2017 Putouksesta, kun suosittu sketsihahmo Isä Nitro kutsui Roopen kaimajuontajaa nimellä Ropedemus. "Elämme kovia aikoja Ropedemus mursuseni".

Purrukka: Etenkin aamuisin Roope muuttuu usein Purrukaksi, kun nilkkoihin puskee hersyvästi ja antaumuksella puriseva Purrukka. Kun niin voimakasääninen PURRRR-kissa tulee vastaan, ei siihen voi muuta todeta kuin "Purrukka!" iloisesti yllättyneenä. 

Mönkerö: Roopella on oma lempipaikkansa kulmasohvan nurkassa. Jostain syystä nurkkaan ei voi hypätä suoraan sohvan toisesta päästä, vaan pitää mönkiä sohvalla tv:tä katsovan henkilökunnan ylitse. Mönkerö ei mitenkään kissamaisen kepeästi kävele sohvalla, vaan etenee hitaasti varovaisin askelin ja möngertää reisien ja muiden vastaan tulevien ruumiinosasten ylitse. 

Kissanpentu: Roope on perheemme mammankisu. Siinä missä Ilmo uskaltaa nopeasti toimia yllättävien tilanteiden kohdatessa, Roope käy mieluummin puskemassa naishenkilökunnan jalkoja ja miukuu, että "mamiiii, vie tuo juttu pois tuolta". Samoin käy usein uusia temppuja tehdessä, että jos ei hoksaa, mitä kissalta odotetaan, on Roopen vakiokeino kehrätä ja puskea naisihmisen pohkeita. Silläkin keinolla on saanut usein ruokaa, jollei aina. 

Purrukkakissanpentu <3


Ilmukka: Pidempi hellittelymuoto Ilmosta. Joskus myös lyhyemmin Ilmu. Tämä on ollut käytössä ihan siitä asti, kun Ilmo oli vielä pieni kissanen. 

Ilpo: Ilmo tunnistaa melko hyvin nimensä ja havahtuu joskus unestaankin täyteen vauhtiin, mikäli kuulee nimensä. Välillä kissaa on kiusattu siten, että sanotaan isoon ääneen "ILPO" ja katsotaan, reagoiko kissa siihen. Naisihminen ei ikinä antaisi kissalleen nimeksi Ilpoa, koska se yhdistyy hänen päässään jo keski-iän ylittäneisiin setämiehiin, joten miesihminen myös välillä kiusaa naisihmistä kutsumalla Ilmoa Ilpoksi.

Limukka: Väännös Ilmukasta. Kun Ilmukkaa oli käytetty tarpeeksi pitkään, vääntyi se jossain vaiheessa muotoon Limukka. Naisihmisen mummo kutsui myös limsaa limukaksi, "halluuko lapset limukkata?". Tosin tämä hiilihapotettu, makea virvoitusjuoma ei muuten liittyne Ilmoon.

Purnukka: Ilmokin kehrää eli purisee usein kovaäänisesti, tosin erilaisissa tilanteissa kuin Roope. Koska molemmat kissat eivät voi olla Purrukoita, on kehräävä Ilmo nimetty Purnukaksi. 

Sintti: Viittaa kissan Roopea pienempään kokoon ja sinttimäiseen, sujahtelevaan olemukseen. 

Sintti-Purnukka <3

8 kommenttia:

 1. Kivoja nimiä, ja nimiähän ei rakkailla lapsilla, tai siis kissoilla, ole koskaan liikaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin ja viime viikollakin taisi syntyä pari uutta :D

   Poista
 2. Ropedemus on noista paras nimi. Itselle on viimeaikoina kutsutta suht syvältä olevalla nimellä Hauvavauva. Huuh, vaikka ihmisellä on koira ollutkin niin toi ei nyt vaan kolille sovi, eikä millekään kissaeläimelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauvavauva <3 :D Noo, Viggo Batmanissa liene jonkin verran enemmän koiramaisia, ööm, tarkoitan siis, kissaksi hyvin reippaita ja tottelevaisia piirteitä verrattuna moneen muuhun kissaan.

   Poista
 3. Voi miten söpöjä nimiä rakkailla purrukkapurnukoilla! <3 Meillä on myös ihan valtava lempinimiseleksön. Ja nyt pitää kyllä lisätä Nupullekin tuo Mönkerö, on niin kovin kuvaava. :-D Tänäkin aamuna Mönkerön reitit kulkivat todella eksoottisesti mun yli. Lemppareiksi sopisivat myös "Talsukka" tai "Tonnikeiju". Vaikka kevythän Nuppu oikeastaan on. :) Mies kutsuu Nuppua Pullakaksi ja Jujua Luiroksi. Siitä Luirosta en oikein tykkää, vaikka onkin kuvaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hauskoja nimiä! Mietinkin, että teiltä varmaan löytyy kokonainen liuta, kun niitä on välillä blogissakin vilahdellut.

   Poista
 4. Nimiä kertyy ja harmillisesti osa myös unohtuu vuosien vieriessä. Limukka on hauska! :D Ja jälleen: niin komeat pojat! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä siis minun kommentti, jostain syystä heitti toisen tilin ikiaikaisen profiilin kommentoijaksi. O_o

   Poista