lauantai 28. marraskuuta 2015

Rokotuksilla ja muita kuulumisia

Henkilökunnalla oli menneellä viikolla auto lainassa, joten oli sopiva hetki napata kissat kyytiin ja ajella eläinlääkäriin tehosterokotuksille. Henkilökunta ei ollut käynyt koskaan aiemmin eläinlääkärissä, joten oli jännittävää nähdä, kuinka kissat käyttäytyvät vieraan ihmisen käsittelyssä. 


Ilmo teki sekä autossa että odotushuoneessa kaikille ympärillä oleville kuulijoille selväksi, kuinka väärin on ahtaa aktiivinen somalikissa pieneen kantokoppaan. Roope suhtautui asiaan rauhallisemmin, joten pääsi myös ensimmäisenä tutkimuspöydälle. Ympärillä leijuva koiranhaju ja vieras ympäristö alkoivat kuitenkin hitusen jännittää, joten Roope meinasi muutaman kerran livistää pöydältä ja karvaa levisi ympäriinsä, kun henkilökunta piteli hieman hermostutta kissaa paikoillaan. Syliin Roope kuitenkin rauhoittui, joten sai sitten lopulta rokotuksenkin siinä. 

Roopella oli ihan hitunen hammaskiveä, joten pitää seurailla suuta tarkemmin ja aktivoitua jälleen hampaidenpesussa. Syys- ja lokakuussa leuassa riehunut kissan akne oli onneksi viimein kadonnut. Purua harjailtiinkin pois melkein kuukauden päivät - leuka oli aina välillä parempi, mutta sitten akne levisi leukaan uudelleen, kun harjaaminen jätettiin muutamaksi päiväksi. Lopulta puhdistusaineen vaihto Betadineen auttoi ja sen jälkeen akne hävisi kokonaan vajaassa viikossa. Ilmo taas käyttäytyi kuin vanha konkari, kun viimein pääsi ahdistavasta kopastaan ulos, ja antoi reippaasti eläinlääkärin tunnustella ja tutkia. Painoa Ilmolla oli eläinlääkärin puntarin mukaan 3,85 kg, kun taas velipoika on melkein kilon painavampi (4,8 kg). Ilmolla ei myöskään ollut hammaskiveä. Paluumatka sujui jälleen raivokkaan maukumisen säestyksellä, joten rokotukset eivät näyttäneet aiheuttavan juurikaan väsymystä. 

Muita kuulumisia tältä viikolta: rakas raapimispuu ei näköjään kestänyt purkamista ja kokoamista, koska toinen riippumatto tuli räminällä alas ja Ilmo sen mukana. Onneksi putoamisesta ei seurannut kissalle mitään vahinkoa. Sen jälkeen molemmat kissat ovat ahtautuneet jäljellä olevaan riippumattoon päivittäin nukkumaan ja henkilökunta on käynyt huolestuneena tutkimassa suositun lepopaikan kantokykyä, joka näyttäisi toistaiseksi ihan kestävältä, mutta eipä noista täysin tiedä. Aika lienee säästää uutta puuta varten ja toivoa, että tuo entinen halpismalli kestäisi edes täyden vuoden verran.

Lepopaikka numero 1 on säilyttänyt suosionsa kuukaudesta toiseen


14 kommenttia:

 1. Hyvinhän lääkärireissu sitten meni, reippaita poikia! :)
  Raapimapuut on kyllä suhteellisen huteria loppupeleissä, itekin menin "kiristämään ruuveja" puusta, mikä oli virhe :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suorastaan ihan surkeita, vaikka toki käyttökin on ollut melko aktiivista.

   Poista
 2. Olitte tosi reippaita poikia! Autoillessa kuuluukin antaa ohjeita kuskille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kuskin on turha haaveilla, että pääsisi rauhassa vähän ajelemaan, kun ajaa niin kovaa ja mutkittelee ja vaikka mitä ja meidän kissojen on sitten pakko hieman ohjeistaa.

   Poista
 3. Uih, miten ihana tuo yhteiskuva! :) Tyytyväiset ilmeet, kun reissu on ohi. Nuppu niin ymmärtää, miksi pieneen kantokoppaan ahtaminen ahdistaa, kun haluaisi touhuta. Viimeksikin vähän nolotti, kun Nuppu raapi kaltereita ja skviikkasi niin kovaa. =) Sitten se kehrää onnesta, kun ovi avataan ja se pääsee hurmaamaan lääkäriä. Onnistuu joka kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan siitä hyötyäkin. Jos ensin maukuu hurjana ja raapii kaltereita ja sitten tulee söpönä ja kehräävänä ulos, on ihastus (ja helpotus) taattu.

   Poista
 4. Kiva kun lääkärireissu meni hyvin. :) Ensi kerralla poikia ei jännitä sitä vähääkään. Vielä ehtii kirjottaa joulupukille ja toivoa uutta kiipeilypuuta. ;)

  VastaaPoista
 5. Mä aina haaveilen että Ruffenkin kanssa menisi yhtä hyvin nuo lääkärireissut mutta eii.. Ruffelle on alkanut tulemaan kanssa tuota aknea jota ollaan putsattu vanulapuilla mutta mietin pitäisiköhän meidänkin hommata hammasharja siihen hmm.. Inhottavaa kun koko ajan jotakin!! Ihana tuo viimeinen kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki terveysongelmat on kyllä niin ikäviä. :/ Hammasharjalla on irronnut kyllä tuo hyvin ja Betadine auttoi, eli eikun vaan sitten rapsuttelemaan. Toivottavasti lähtisi nopeasti pois, eikä tule enää takaisin.

   Poista
 6. Onpa reippaita poikia ja hyvävän se on antaa ajo-ohjeita kuskille kun muuten jotuu ties mihin. :)

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa kun säästyitte noin pitkään lekurikäynneiltä! :) Ja olipa pojat siellä hienosti ♥ Pahvipuut ei ole meilläkään tykänneet muutoista(kaan), yksi tai kaksi tolppaa on mennyt hajalle sen yhteydessä. Tällä viikolla teen tilauksen täyspuisesta puusta, odotukset on korkeat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi ei ole tarvinnut käydä tuon useammin :) Toivottavasti tuo uusi puu on teillä hyvä!

   Poista