sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Vieras vaanija eteisessä

Uudessa rakennuksessa, olkoonkin sitten koti, ei voi koskaan tietää, mitä vaaroja vaanii missäkin, joten tila on kartoitettava ensin varoivaisesti hiipimällä ympäriinsä. Sängyn alla voi olla mörköjä, vaatekomeroista saattaa löytyä luuranko... ja mitä tällä kertaa ihan oikeasti tapahtui, oli se, että eteisestä löytyi vieras kissa!

Roopen eteiseen ei tule yksikään kissa Roopen tietämättäLöydettyään kissan ensimmäistä kertaa Roope murisi ensin hurjasti ja perääntyi sen jälkeen asemiin sohvan alle. Jokunen tunti piti miettiä sopivaa kissanhäätöstrategiaa. Sen jälkeen Roope hiipi taas hitaasti, karvoja pörhistellen eteiseen. Vastassa oli taas valtavan suuren ja pelottavan näköinen kissa, joka myöskin venyttäytyi täyteen pituuteensa, joten Roope katsoi parhaaksi perääntyä uudelleen turvapaikkaansa.

Tuijotuskilpailu eteisen kissan kanssa


Muutama päivä sujui siten, että Roope ei juuri ollenkaan käynyt eteisessä, mutta pohti silti kovasti, mitä tuolle vieraalle kissalle tekisi. Kerran tai pari kertaa päivän aikana Roope uskaltautui pörhistellen vilkaisemaan, onko pelottava kissa vielä tallella, ja olihan se.

"Vie tuo kissa pliis pois. En tykkää."


Vieras kissa ei ole kuitenkaan näistä lähestymisyrityksistä huolimatta osoittanut kovin aggressiivisia merkkejä, joten Roope lopulta totesi, että eteisen asukas saattaisi sittenkin olla ihan harmiton ja jopa tutustumisen arvoinen tapaus. Hiljallen Roopen eteisessäoloaika piteni. Viikonlopun aikana pörhistelyä ei enää lopulta tarvittu, vaan uuden kaverin lähettyville saattoi turvallisesti mennä ottamaan pienet torkut.

"Kohde todistettu vaarattomaksi. Tehtävä suoritettu."21 kommenttia:

 1. Voi ihanaa Roopea, hyvä, että eteiskissa tuli noin helposti kesytettyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa näyttää oikeastaan aika tavalla omilta sukulaisilta, joten varmaan sen takia ystävystyi nopeasti :)

   Poista
 2. Sä siis voitit sen uuden kissan! Hyvä Roope, olet sankari! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, murinani oli niin hurja, ettei eteiskissa uskaltanut ryppyillä ollenkaan, vaan pysytteli kiltisti viivan toisella puolella.

   Poista
 3. Voi ei. Haha. Roope rukka. Onneksi voitti pelottavan kissavieraan. :D Pojat kotiutui kuitenkin ilmeisesti hyvin, kun muita uhkia ei ole raportissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi muut uudet asiat eivät ole olleet näin pelottavia :)

   Poista
 4. Hahaa! Hyvä Roope, oot mun sankari! :D Mää taistelin pentuna samanlaista eteiskissaa (paitsi joku täplikäs se oli) vastaan monta viikkoo, sitte päätin antaa sen olla siellä! -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Mimmi! Taistelit varmaankin niin rohkeasti, että kissa päätti pysytellä turvallisen välimatkan päässä eteisessä.

   Poista
 5. :-D Voi, mitkä kaverukset! Kannatti ehdottomasti tutustua noin komeaan napuuriin. Tämän ystävyyden alusta olisi ollut hauska nähdä videotallenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin ois! Nämä tapaukset menivät vaan henkilökunnan näkökulmasta tosi nopeasti ohi, kun Roope pörhisteli aina vaan hetken ja sitten luikki nopeasti karkuun sohvan alle, eikä enää uskaltanut mennä eteiseen.

   (enpäs luikkinut, vaan eteisen kissa meni piiloon, kun pörhistelin niin pelottavasti. T: Roope)

   Poista
 6. Pitäähän sellaselle matkijanaapurille todellakin vähän murista ekana. Tahallaan ärsyttänyt tekemällä kaiken, minkä Roopekin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuollaiset matkiapinat ovat kyllä tosi ärsyttäviä ja lapsellisia. Aikuinen kissa ei enää sorru moiseen.

   Poista
 7. Tosi nätti se vieras kumminkin on. Onkohan teille sukua :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin on kyllä ihan meidän näköinen kissa. Mutta eiks toisaalta kaikki kissat oo? Tai ainakaan me ei olla koskaan nähty muun näköisiä kissoja.

   Poista
 8. Taisi vieras kisu oppia, ettei kannata yrittää mitään. :DD Haikulla taisi mennä pari päivää minulle tultuaan, ennen kuin se uskaltautui keittiötä pidemmälle pelottavan toisen kisun ollessa vastassa eteisessä ja keittiöönkin meni vain pakon edestä ruoka-aikoina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Onneksi kissat sopeutuu kuitenkin yllättävän nopeasti, kun muuten voisi olla hankalia tilanteita edessä.

   Poista
 9. Nyt se löytyi. Tämä vaanija on varmasti jyrsinyt aiemmin leivänkannikat ja tomaatit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vaanija on ilmeisesti pysynyt nyt eteisessä, kun vähään aikaan ei ole löytynyt mitään jyrsittyä lattialta.

   Poista
 10. Hihii kissat on niin pöhköjä <3 Meillä ei kumpikaan ole koskaan tajunnut pörhistellä peileille.. Ei ne taida nähdä siellä kissoja vaikka kuinka kattoisivatkin. :D Huomattiin että seuraatte meitä niin mekin tultiin kurkkaamaan sun söpöjä! Hyvällä ystävälläni oli joskus riistanvärinen somali ja se oli niiin suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulitte vierailemaan! Teidän ragdollit on tosi suloisia. :)

   Meilläkin oli aiemmin eteisen peili, johon kumpikaan ei kiinnittänyt huomiota, mutta jotenkin tuo käytävän päässä oleva liukuovi alkoi vasta häiritä. Varmaan tuo kissan heijastus näkyy niin pitkän matkan päästä, että on vaikea arvioida, mikä siellä peilissä liikkuu.

   Poista