keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Muutto

Huh, viime viikot ovat olleet aikamoista kaaosta, ja sen vuoksi kuulumistenkin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Kaikki alkoi siitä, kun pari viikkoa sitten henkilökunta päätyi toteuttamaan ihmiskunnalle tyypillisiä kummallisuuksia ja pakkasi koko reviirin pieniin laatikoihin.

Yhdeksännessä muovilaatikossa piilossa
Kutistuneiden, mutta silti niin rakkaiden kiipeilypuiden kaataminen oli erityisen tiukka paikka. Roope ja Ilmo roikkuivat puussa viimeiseen asti, kunnes oli pakko todeta, että puu on maan tasalla ja on pakko etsiä uusi turvapaikka. Puun osia pussittavalle henkilökunnalle tuli tapahtuneesta elävästi mieleen takavuosien klassikkosarja Kaukametsän pakolaiset.

Ilmo ja Roope tähystävät reittiä kohti Valkopeuran puistoa
Kun huoneissa oli lopulta pelkkää lattiaa ja seinää jäljellä, suljettiin kissat makuuhuoneeseen hiekkalaatikon, vesikupin ja parin onnettoman virikelelun kanssa. Sinä aikana viimeiset reviirinrippeet vietiin eteisestä piiloon ja lopulta koko alue oli vain laakeaa silmän kantamattomiin.

Roope asettautui omatoimisesti laatikkoon, jotta pääsisi takaisin raapimispuun luokse


Lopulta myös Roope ja Ilmo pakattiin mukaan. Ympäriltä kuulunut hurina ei peittänyt alleen vihaisten kissojen närkästyneitä maukaisuja. Vielä uuden paikan hississäkin Ilmo oli niin ärtynyt, että naapurin pikkupoika katsoi silmät pyöreänä kantokoppaa ja lopulta uskaltautui kysymään että onko tuolla kissa?

Sen jälkeen kopat laskettiin viimein maahan, ja kissat päästettiin vapaaksi. Reviirinpalaset löytyivät, mutta hirveän sekavasti ympäriinsä ripoteltuna. Ilmo seikkaili ympäriinsä kaaoksessa etsimässä rakkaita huonekalujaan.

Roope taas asettautui tiiviisti vahtiin sen oven eteen, jonka takana oletti sen oikean kodin olevan. Kun ovea seuraavan kerran raotettiin, Roope livahti salamannopeasti ulos ja aloitti päättäväisesti matkansa takaisin kotia kohti. Henkilökunta kumminkin huomasi karkuyrityksen ja kutsui luokseen rappukäytävässä tassuttelevaa kissaa. Roope ei olisi ihan heti halunnut palata, mutta seisahtui paikoilleen pohtimaan, vaaraantuuko iltaruuan saanti, jos ovi henkilökunnan ja kissan välistä sulkeutuu. Roopen mietiskellessä tätä asiaa henkilökunta hiippaili kissan viereen ja nappasi Roopen takaisin uuteen kotiinsa.

"Kukkuu!"
Ilmo otti lopulta muutoksen Roopea vähän rennommin eikä edes harkinnut karkaavansa ulko-ovesta, vaikka harmittelikin hieman tirppa-tv:n ja punkkipuskan vaihtumista kaupunkimaisempaan maisemaan.

Ilmo meditoimassa vanhan kämpän tikapuilla


Täydellinen mielenrauha saapui kuitenkin vasta, kun vanha puu oli puoliksi koottuna ja kissoilla oli jälleen oma turvallinen paikka olla ja nukkua.

Väsyneet muuttoapulaiset

18 kommenttia:

 1. Teidän reviiri! Vietiin pois ja siirrettiin muualle! Eikä!! Olisiko sen teidän reviirin makuuhuoneen oven saanut lukittua sisältäpäin, ettei olisi ollut pakko muuttaa? Minä tein niin yhdessä muutossa, kun meidän suljettiin vessaan. Napsautin oven lukkoon sisäpuolelta. Mutta mokomat ihmiset hakivat meidät silti mukaansa ruuvimeisselin avustuksella. No, kannatti yrittää. - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitpa Max ovela! Joo, tuota olisi kyllä pitänyt koettaa jo ennen puun kaatoa. Tai viimeistään siinä vaiheessa, kun olimme makuuhuoneessa.

   Poista
 2. Teillähän on ollut siellä jännät paikat! Onneksi saitte oman puun ja muut tavarat mukaan, eiköhän se uusi paikka vielä kodiksi muutu.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tämä tuntuu jo nyt ihan kodilta ja vielä enemmän varmasti sitten kesällä, kun ulkona näkyy muutakin kuin pimeyttä :)

   Poista
 3. Ihmiset on kyllä ihan outoja, aina pitää yhtäkkiä sekottaa koko elämä ja reviiri. Toivottavasti ei tapahdu ihan heti uudelleen, ei teillä eikä täällä.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Mekin toivotaan, että nyt ois hetken ihan rauhallista eikä tällaisia ylläreitä.

   Poista
 4. Onhan tuo nyt vallan kummallinen tapahtuma pienten kissojen mielestä, eikö?

  VastaaPoista
 5. Nää on näitä ihmisten juttuja. Kissoilta ei kysytä mitään koskaan! Meille kävi samalla tavalla vähän aikaa sitten, mut me kyllä tykätään tästä uudesta kodista tosi paljon. Hyvät ralliradat ja tiputelkkari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut ihan kivasti tilaa rallitella, ja tiputv varmaan paranee sitten keväällä.

   Poista
 6. Oi Kaukametsän pakolaiset! Se oli hieno ohjelma. Opetti ympäristöarvoja ja elämän tosiasioita - jos siilit jää auton alle, ne kuolee ja fasaanipaisti on joskus ollut oikea elävä lintunen. Tykkäsin lapsena tosi paljon! Konna ja Viheltäjä oli mun suosikkieläimet.
  Muutossa kissojen kanssa on varmasti vielä vähän enemmän ihmettelyä ja pyörittelyä, kun muutossa ilman kissoja. Onneksi kaikki saatiin perille uuteen kotiin ja eiköhän pojat ota paikan omakseen pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin tykkäsin, erityisesti niistä ketuista. Ja välillä sarja oli muistaakseni myös melko pelottava.

   Enemmän oli juu pyörittelyä, mutta onneksi koko homma sujui loppujen lopuksi suhteellisen ongelmitta.

   Poista
 7. Huh, mikä mullistus! On siinä ollut ihmettelemistä, mutta onneksi nyt oma puu on pystyssä. Onnea uuteen asuntoon koko porukalle! ♥ Toivottavasti uusi reviiri tuntuu pian kisuista siltä kuin se olisi ollut sitä aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Nyt reviiri on jo selvästi paremmin hallussa kuin viime viikolla, mutta silti pitää vielä välillä varovaisesti hiippailla ympäriinsä.

   Poista
 8. Ihmisten kummallisuuksia! Onnea uuteen kotiin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kyllä ihmiset on outoja, mutta kaikenlaista sitä kestää, kun ruoka, silitykset ja leikitykset tulevat kiltisti ajallaan päivittäin. :)

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin! Toivottavasti kotiudutte nopeasti kaikki. :) Ihanat muuttoapurit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä me nyt ollaan jo ihan suhteellisen hyvin kotiuduttu, onneksi.

   Poista