maanantai 30. maaliskuuta 2020

Vauvauutisia!

Tittidii. Meille tulee elokuussa uusi perheenjäsen. Se ei ole koira, vaikka henkilökunnalla onkin välillä ollut tuo kummallinen tauti nimeltä koirakuume. Ei, tällä kertaa kyseessä on ihan oikea pikkuihminen!

Vaikka minityyppi loikoileekin vielä henkilökunnan masussa, on hänellä ollut jo oma vaikutuksensa kissojen arkeen. Vielä pari kuukautta sitten naisihminen oli niin huonovointinen, että kömpi se harva yö tai päivä oksentamaan ja sen jälkeen kissojen viereen nukkumaan. Ilmo ja Roope molemmat sopeutuivat heti uudistuneeseen unirytmiin. Ilmo hoiti mielellään yövuoron ja varhaisen aamuvuoron nukkuen huonovointisen henkilökunnan vieressä. Roope taas kävi mieluiten tervehtimässä iltapäiväunilla olevaa ihmistä.

Kun olo huono, kissa on avuksi
Toinen vaikutus on ollut se, ettei mahan päällä voi enää samaan tapaan tassutella! Alkuraskaudessa vatsan seutu oli niin herkkää aluetta, että ihminen kielsi kokonaan sen päällä kiipeilyn. Nyt taas maha on jo sen verran pömppö, että entinen pehmeä tassuttelupatja on muuttunut omituiseksi kumpareeksi. Roope on ollut muutoksesta harmissaan ja ollut ihmisen sylissä aiempaa vähemmän, kun ei ole löytänyt sopivaa asentoa ilman, että saa ensin leipoa masua.

"Höh, kaikkea sitä.. "
Mutta taitaa olla niin, että ne kaikista isoimmat muutokset ovat vasta edessäpäin!

Lopuksi vielä pohdintaa minihenkilön blogi-identiteetistä ja sukulaisuussuhteesta kissoihin. Koska ihminen kutsuu itseään henkilökunnaksi, ajatteli hän ensin, että vauvasta tulisi minihenkilökunta. Totuus taitaa olla kuitenkin se, että kestää vuosi tai pari, ennen kuin kissat ehtivät kouluttaa uuden tyypin tehtävään soveltuvaksi. Toisaalta Roope ja Ilmo ovat välillä varsinaisia kissalapsia, joten vauvasta voisi tulla kissojen pikkuveli? Mutta sitten taas Ilmo on myös selvä setämieskissa, joten jos Ilmoa kutsuukin sedäksi, ei vauva voine olla Ilmon veli?

Setämies Ilmo
Tällaisia tärkeitä ajatuksia ihminen pohtii iltaisin mielessään. Katsotaan, mihin nimitykseen päädymme sitten, kun henkilö saapuu keskuuteemme.

22 kommenttia:

 1. Oi onnea! On siinä iso muutos kaikille veljille ja setille ja henkilökunnalle ja ja..

  VastaaPoista
 2. Onnea! ❤️
  Pojat ovat varmasti ihmeissään, kun sellainen pikkuinen outoja ääniä päästelevä mini-ihminen ilmestyy kotiin. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jännittää kyllä nähdä, miten kissat reagoi!

   Poista
 3. Suuret onnittelut tulevan henkilön johdosta! <3

  Roopella ja Ilmolla on vielä yllätyksiä edessään, muitakin kuin leipomisalustan muodonmuutos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Joo, taitaa olla tämä 2020 suurten yllätysten vuosi.

   Poista
 4. Isot onnittelut!

  Siinä on kyllä pojilla ihmetteleminen vielä. Mä muistan edelleen Amen erittäin järkyttyneen ilmeen kun tuttava kävi meillä vauvansa kanssa ja vauva päästi pienet itkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Heh, meilläkin on muutaman kerran käynyt vauva kylässä ja kyllähän se on ihmetystä herättänyt kissoissa.

   Poista
 5. Isot onnittelut ♥ Mahtavaa, mini-ihminen asettuu poikien palveltavaksi kunnes ei oo enää niin mini ja pystyy palvelemaan poikia ♥

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea! Mukavia muutoksia perheelle tiedossa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, innolla odotamme uutta perheenjäsentä :)

   Poista
 7. Thanks for sharing the great photos. These are some great ways to relax while you are in quarantine. Have a fantastic rest of your day.
  World of Animals

  VastaaPoista
 8. Siinä on tulossa veljeksille kovasti ihmeteltävää! Onnea! ♥ Hauska nähdä mihin identiteettiin päädytte. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, saa nähdä miten kissat reagoivat. Onneksi meillä on hyvin tilaa, niin pystyvät varmasti välttelemään vauvaa halutessaan, jos pikkuinen on liian itkuisella tuulella. Kiitokset onnitteluista :)

   Poista
 9. Voi kuinka ihanaia uutisia : paljon onnea <3 <3

  Setämieskissaveliminihenkilökuntalainen, kyllä se nimi siten löytyy ;)

  VastaaPoista
 10. Apua, miten mulla on mennyt tämä ihan ohi!!! :-o Mutta onnea ihan hurjasti jo etukäteen! <3 Ja Ilmolle ja Roopelle tsemppiä koulutustehtäviin! :-D

  VastaaPoista