lauantai 16. marraskuuta 2019

+40 °C

Tänä vuonna kesä tuli aikaisin ja ryminällä Australiaan  siitä kertonee myös itärannikon käsistä lähteneet maastopalot. Täällä länsirannikolla lokakuun lopulla satoi onneksi vettä ja palot ovat ainakin toistaiseksi pysyneet hallinnassa. Hellettä on kuitenkin riittänyt normaalia enemmän ja tälläkin viikolla oli useampi päivä, jolloin astelukema kohosi tuskastumisrajan yläpuolelle +40 asteeseen.

Roope ja Ilmo yleisesti ottaen tykkäävät lämpimästä, mutta tuollaiset lukemat ovat liikaa ja lämpötilan kohoaminen on vaatinut kissoiltakin sopeutumistoimia:

Tänään, plus 40 ulkona ja sisälläkin melkein 30 astetta. Roope on todennut, että raapimuspuun ylimmällä tasolla on liian kuuma. Pakko siirtyä yksi taso alaspäin.

Ilmo taas ei ole koskenut koko puuhun sen jälkeen, kun henkilökunta pilasi sen kirppusuihkeella. Nykyisin kissa nukkuu enimmäkseen sohvan selkänojalla tai välillä myös alakerran viileällä kivilattialla, jos sisälämpötila lähentelee kolmeakymmentä
Kohoavista lämpötiloista on aiheutunut Roopelle myös toisenlaista harmia. Henkilökunta tykkää usein istua jalat koukussa tuolilla. Roope totesi viime talvena, että 45 asteen kulma jaloissa on kissalle mukavan ergonominen makuupaikka ja on sen jälkeen tullut usein syliin silloin, kun henkilökunta sattuu näin istuskelemaan.

Roope: "Ah, juuri sopiva paikka ottaa pienet torkut"
Valitettavasti jalkojen kulma ei ole enää niin käytännöllinen, kun sisällä pidetään shortseja jalassa. Ihmisnahasta on vaikea saada kunnon otetta ja kun Roope koittaa ottaa kynsillä kiinni, älähtää ihmispolo, eikä kummallakaan ole hyvä olla.

Roope: "AARGH TASSUT LIUKUU, TASSUT LIUKUU!"
Roope: "Voitko pliis laittaa sen turkin takaisin päällesi?"
Onneksi pienen pohdinnan jälkeen henkilökunta keksi jättää tuolin selkänojalle huivin, jonka voi tarvittaessa asetella pelkästään polvien päälle. Nyt Roopen on taas hyvä istua sylissä.

"Elämässä kaikki hyvin"

7 kommenttia:

 1. Iik, kun teillä on lämmin. Pitäisikö teidän viilentää turkkianne, esim heittää talviturkki pois ;) - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ollaan sitä tässä karisteltukin kovaa vauhtia lattialle tällaisessa helteessä, mutta uimaan ei olla suostuttu menemään!

   - I & R

   Poista
 2. Kiertäkää kaukaa märät pyyhkeet! Meidät laitettiin märkien pyyhkeiden alle kun sisällä oli liki 30 astetta lämmintä. No oli se välillä kyllä kivaa, mut ei aina... Onneksi meille tuli sitte viime talvella se viilennin seinään. Mut teillä ei tosiaan taida enää viilenninkään auttaa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, pitääpä kokeilla jos tulee vielä kuumempaa. Meillä on onneksi katossa puhaltimet, jotka auttaa pitämään lämpötilan kohtuullisena, mutta niistä huolimatta päivisin on kyllä kuuma.
   -Ihminen

   Voi eiiii, ei mitään vesipesuja tai märkiä pyyhkeitä. Pitää tosiaan juosta karkuun ja kovaa, jos sellaisia näkyy lähettyvillä.
   -I & R

   Poista
 3. Onkin tullut mietittyä, että missä te olette suhteessa niihin paloihin. :( Onneksi turvassa!

  Kauhea kuumuus! Ihmiset onneksi saavat vaatetta vähemmäksi. Olisivatko Roope ja Ilmo vastaanottavaisia pienelle trimmaukselle? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan onneksi kaukana niistä, mutta on kyllä surku niitä kaikkia ihmisiä ja eläimiä, jotka joutuivat evakuoitumaan ja menettivät kotinsa :(

   En tiedä, mitä Ilmo ja Roope tuumisivat, jos tehtäisi kissoille pieni abessinialaistrimmaus... Voisi olla kyllä ihan kokeilun arvoinen juttu, jos nämä helteet menevät ihan överiksi.

   Poista
 4. You have such am amazing cat tree. The whole house it looks like you have your favorite spots for comfy naps. Thanks for sharing the lovely photos. Have a great week ahead.
  World of Animals

  VastaaPoista