lauantai 1. syyskuuta 2018

Melkein hylkäsivät meidät!

Ilmo kertoo: 

Yksi iltapäivä tuossa muutama viikko sitten meidät laitettiin koppaan (aina huono merkki) ja ihmiset hurauttivat meidät sillä hurisevalla jutullaan tuttuun kissahotelliin.

No eipä siinä. Ollaan oltu siellä ennenkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun ulkohuoneessa oli KYLMÄ! Siis TOSI KYLMÄ!

Ei kissalla ole kivaa, jos yölämpötila käy alle kymmenessä ja vettä ropisee ympärillä sen verran, että olo on kuin katoksellisessa suihkussa.

Onneksi se sisätilapuoli oli sentään lämmitetty, joten kyyhötettiin siellä sitten Roopen kanssa samassa kissapuussa monta päivää.

"Tällaisena kaupunkilaiskissana on noin ylipäätään välillä vaikea ymmärtää henkilökunnan innostusta raahata minua ulos. Ihan hyvin pärjäisin sisälläkin, enkä tarvitsisi ylimääräisiä pukimia päälleni"
Yleensä ihmiset ovat hakeneet meidät parin, kolmen yön jälkeen takaisin, mutta nyt kissahotellissa kului viikko. Ja toinenkin.

Oltiin jo Roopen kanssa vähän huolissamme, että nyt meidät on ihan oikeasti hyljätty ja jäämme seinänaapurina asuvan Pyhän Birman juttukaveriksi loppuiäksemme. Kolmannella viikolla tutut naamat onneksi ilmestyivät häkkioven taakse ja houkuttelivat takaisin koppaan.


Henkilökunta kertoo:

Elokuussa oli meillä molemmilla mahdollisuus saada sen verran lomaa, että pääsimme käymään vierailulla Suomessa. Kissat ja noin 50 pakettia krokotiiliruokaa vietiin tuoksi ajaksi tuttuun kissahotelliin. Kaikki sujui päällisin puolin ihan hyvin, mutta matka oli pidempi kuin aikaisemmat reissut ja tapahtui ensimmäistä kertaa talviaikaan, jolloin kissahotellin häkin ulkotila ei varmastikaan ollut niin mukava kuin kesällä, vaikka häkin sisätiloissa oleva osuus olikin lämmitetty.

Kotiin palattuamme sekä Ilmo että Roope olivatkin silmin nähden innoissaan ja molemmista kissoista kuului yli kahden tunnin ajan kovaääninen HURRRRPURRRRRRR, kun kissat tutkivat tuttuja paikkoja ja tajusivat olevansa taas kotona. Matkan jälkeen Roopen sylivierailuiden lisäksi myös Ilmo on viihtynyt pidempiä aikoja sylikissana.

"Nyt pysyttelen tässä etkä pääse enää koskaan IKINÄ matkustamaan!"
Juuri ennen paluulentoa Australiaan henkilökunta innostui ostamaan Mustista ja Mirristä kissoille tuliaiseksi kuivatusta lehmänmaksasta tehtyjä herkkuja, koska noita pakastekuivattuja juttuja ei ole niin helppoa löytää täkäläisistä kaupoista. Eipä noilla loma-aivoilla tullut mieleen ennen kuin lentokoneessa, että Australiaan ei tainnut saada tuoda ollenkaan kuivattua lihaa.
"Käyn tähän nukkumaan, ettet pääse enää karkaamaan"
Henkilökunta harkitsi siinä hetken ryhtyvänsä kissanherkkujen salakuljettajaksi, muttei sitten sanktioiden pelossa kuitenkaan uskaltanut, vaan merkkasi kiltisti lihat maahantulokorttiin.

Lentokentällä oli koira hommissa ja hyppelehti matkalaukkuhihnalla kulkevien laukkujen ylitse, muttei selvästikään ollut erikoistunut vielä kuivatun maksan tunnistamiseen. Ihminen kuitenkin ohjattiin matkalaukkuröntgeniin maahantulokorttimerkinnän perusteella ja siellä oleva virkailija käski ottamaan kuivatut lihat esille. Pussi ei läpäissyt seulaa ja jäi tulliin hävitettäväksi.

Henkilökunta sai mukaansa esitteen muistutukseksi, että mitäs tänne nyt saikaan tuoda ja mitä ei...


Lihan tuonti kielletty, samoin toisessa kategoriassa on kielletty kaikkien lemmikkieläinten ruokien tuonti maahan. Höh.


16 kommenttia:

 1. No höh! Eikö sinne saa tuoda (muka) mitään eläintenruokaa eikä vissiin sitten lähettääkään? Ps. Tiedäthän että moni kissabloggaaja tapaisi teidät livenä mielellään, jos järjestättäisiin tapaaminen juuri kun olette Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI näköjään saa :D Maahantuontiin varmaankin tarvitsee jotkut erikoisluvat, kun kerran tilasin kyllä iHerbistä kissanherkkuja, jotka olivat USAsta peräisin.

   Poista
  2. Ai niin, ja blogitapaamiseen piti vielä kommentoida, että JOOOOOOOOOOOOOOO, olisi tosi kivaa tavasta! Ensi kesänä olisi toiveena tulla vähän pidemmäksi aikaa (esim. kuukaudeksi) Suomeen, niin ilmoittelen sitten, kun tiedän tarkemmin, milloin olisin tulossa.

   Poista
 2. Me kaivetaan tunneli sinne teidän luo ja tuodaan kaikkea kivaa kissaherkkuja. Tehdään sitten kimpassa tunneli myös kissahotellin ja teidän kodon välille, niin pääsette aina halutessanne käymään kotona.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 3. Loistavia ideoita molemmilta yllä olevilta kommentoijilta! :-D Kannatan sekä täsmäajoitettua blogitapaamista että tunnelioperaatiota!

  Onpas tylsää, että herkut anastettiin viime hetkellä, mutta se tuskin niin hirmuisesti harmitti, kun Roope ja Ilmo pääsivät kuitenkin omaan kotiin ja oman palveluskunnan sylkkään piiiiiitkästä aikaa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja eivät sentään ottaneet Suomesta myöskin tuotua katkarapulelua talteen :'-D Blogitapaaminen ois mahtava juttu ja pitääpä se tunnelikin laittaa aluille :D

   Poista
 4. Ei ole sitten tarpeeksi kateltu telkkarista niitä Australian rajavartioita, kun noin piti ihan itse kokeilla saisko sittenkin lihaa maahan. :D Tylsää kyllä, että ei kissoille saanut herkkuja.
  Pojat varmasti kyllä antaa herkuttomuuden anteeksi, kun saivat ihmisensä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin :D Itse asiassa näin juuri pari päivää sitten yhden jakson tv:stä, ja sen perusteella oli kyllä aika selvää, että mitään lihapitoista ei kannata edes yrittää tuoda.

   Poista
 5. Onneksi matkailijat lopulta palasivat hakemaan teidät, eivätkä itse jääneet tullin hampaisiin. Ihmisten loma taisi olla onnistunut, kun moiset muotoseikat pääsivät unohtumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ensi kerralla pitää miettiä vähän pidempään, mitä sinne matkalaukkuun sulloo. Mutta loma oli kyllä onnistunut!

   Poista
 6. No onpas mälsää ettei saa tuoda, nyt jäi hyvät herkut saamatta! Onneksi on krokoa.

  VastaaPoista
 7. Onneksi kissat ei sentään tiennyt,mitä tulli teiltä vei ;)
  Toivottavasti teillä oli kiva loma !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoille ei kerrottu mitään menetetyistä herkuista :) ja loma oli kyllä kiva! Pääsispä pian uudelleen...

   Poista
 8. Voi poikapienet! Sitä kivempaa olla takaisin kotona ♥ Mutta turhaan peljätä, ei tuollaisia suloisuuksia vain voi niin millään hyljätä ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista