sunnuntai 5. elokuuta 2018

Eliminaatiodieetti Down Under

Töttöröö!

Noin kuukausi sitten avauduttiin meidän epäonnistuneesta eläinlääkärireissusta. Ilmo oli oksentanut kesäkuussa 16 kertaa, jonka jälkeen kissa kiikutettiin eläinlääkäriin. Tutkimuksista ei tullut kuitenkaan yhtään mitään, kun Ilmo ei suostunut ojentamaan kaulaansa pistettäväksi verikoetta varten.

Roope (taustalla): (Piiitkä haukoitus) Taas se jaksaa jauhaa noista Ilmon ongelmista... huoh. 


Aloitettiin kuitenkin eläinlääkärin neuvosta eliminaatiodieetti ja päätös osoittautuikin tosi hyväksi. Dieetti alkoi kolme viikkoa sitten. Ruokavaliomuutoksen jälkeen Ilmo on oksentanut vain kerran yhden karvamöykyn, mikä on huikea muutos verrattuna edelliseen tahtiin.

Huraaaaa!

Eliminaatiodieetin idea on se, että eläimelle syötetään vain yhtä proteiinilähdettä, jota kissa ei ole koskaan aikaisemmin syönyt, eikä näin ollen ole tuolle lihalle allergisoitunut. Yleisimmin eliminaatiota käytetään iho-ongelmiin ja olinkin melko skeptinen, että voikohan tuo auttaa tähän meidän tapaukseen.

Lihavaihtoehtoja tutkiessa päädyttiin lopulta niinkin eksoottiseen eläimeen, kun krokotiiliin, koska sitä sai ostettua suoraan eläinkaupan pakastealtaasta, ja tuossa ruuassa ei tosiaan ole muita proteiininlähteitä joukossa. Mietittiin, että valmis ruoka on kuitenkin paljon helpompi tässä tapauksessa, jotta kissa saa varmasti kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita.
Huurteista krokoa


Yksi annos, kiitos!
Nyt Ilmo on popsinut uutta murkinaa mutinoitta kolme kertaa päivässä. Roopelle on syötetty omaa ruokaa ja kopparuokinnalla varmistettu se, ettei Ilmo käy Roopen kupilla. Koko loppuelämää ei ole tietystikään tarkoitus syöttää Ilmolle veden petoja, vaan suunnilleen 8 viikkoa aloitellaan tällä dieetillä. Sen jälkeen kokeillaan lisätä uusia eläimiä ruokavalioon liha kerrallaan ja katsotaan, miten käy.


16 kommenttia:

 1. Katu-uskottavin ruoka ikinä :D
  Ihanaa kuulla, että dietti toimii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikkea sitä onnistuukin löytämään ja vielä ihmeellisempi juttu, että tuo toimii!

   Poista
 2. Sieltähän saa jänniä lihoja! Toivottavasti massuvaivat eivät tee paluuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin on paikallista lihaa :') Joo, toivotaan ettei oo joku hetken paluu parempaan.

   Poista
 3. Huiii, krokotiiliä. Eikös se ole isoooo peto?!?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällainen suuri saalistaja yhden krokotiilin pyydystäisi.
   T. Ilmo

   Poista
 4. Voisi todeta, että eksoottisuudstaan huolimatta on tosimiesten ruokaa

  VastaaPoista
 5. Hehe, mua hassuttaa että siellä vaan vedetään krokoa huiviin. :--D Onneksi dietti toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... :D Toivottavasti tästä päästään vielä takaisin helpompiin eläinlajeihin.

   Poista
 6. Onpa mahtava juttu, että krokoilu sujuu noin hyvin! Muakin silti vähän huvittaa tuo ruokalajin eksoottisuus. Toivottavasti Ilmolle ei kasva räpylöitä tai valtavia hammasrivistöjä. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tarkkailla Ilmon tassuja nyt tarkemmin :D Olet mitä syöt, niinhän se menee :D

   Poista
 7. I have never heard of this brand before! Looks like your kitties are really enjoying this treat. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!

  World of Animals

  VastaaPoista
 8. Samaa sanon kuin Taru, Ilmon ruokavalion kuultuaan tuskin kukaan uskaltaa lähteä uhittelemaan! :D On muuten yllättävän näköinen, tosi lohimainen. Ja ihan huippuihana juttu, että on toiminut!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen joskus maistanut krokotiiliä ja maku on yllättävästi hieman kanamainen. Ja kiva tosiaan, että oksentelut ovat pysyneet poissa!

   Poista