torstai 2. elokuuta 2018

Ilmo, suuri metsästäjä

Henkilökunta on jo pitkään miettinyt (olemattoman) kuvauskalustonsa päivittämistä. Tällä viikolla tapahtui viimein se hetki, kun vanha pikkukamera vaihtui ihan oikeaan järjestelmäkameraan. Kuvaustoiminnoissa on vielä paljon, paljon opettelemista, mutta jo nyt pienen harjoittelun jälkeen voi sanoa, että laatu parani ihan huimasti!

Varsinkin videon lopun klippejä tuijoteltiin täällä ihan ällistyneenä - miten voikin kissan koko olemus karvoineen kaikkineen tallentua noin tarkasti ja hienosti?

20 kommenttia:

 1. Uteliaan pitää heti tiedustella, että mikä kamera tuli hommattua? Video ainakin on tosi laadukas. Ja päätähti erinomaisen upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sony A 7 iii. Tuo kameramalli on ollut täällä niin suosittu, että on ollut jo pitkään lähes/ kokonaan loppuunmyyty ja vaati monen viikon odottelun ja setvimisen, että sain hankittua. Nyt on kissakuvausinnostus huipussaan, kun kamera on viimein käsillä pitkän odottelun jälkeen.

   Päätähti kiittää kehuista!

   Poista
 2. Oikein on hienoa kuvaa villahousuineen, viiksikarvoineen ja puuhkahäntineen. Komeita loikkia ja lelukokoelmakin näyttää varsin edustavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitoksia! Jostain niitä leluja kummasti aina tuppaa kertymään...

   Poista
 3. Hienosti erottui yksityiskohdat ja näyttelijätyö oli erinomaisen laadukasta 😀

  VastaaPoista
 4. Upea metsästysvideo!
  Taitaa kameran valovoimat olla myös kohdillaan, kun noin hyvää kuvaa saa sisällä ☺ Oon myös monasti miettiny pokkarista luopumista, mutta oppiiko järkkäriä käyttämään ja onko se yhtä nopeesti käyttökunnossa mitä pokkari? Elikkäs mikkä fiilikset uudesta kamerasta näin alkuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvät fiilikset! Säätöjä, asetuksia ja vipuja tuossa on kyllä riittämiin, mutta Youtubesta löytyi hyviä videoita, joilla pääsi alkuun. Tuossa on myös useampi nappula johon voi valita omat, mieluisat toiminnot, mikä nopeuttaa varmasti sitten, kun on paremmin perillä, mitkä asetukset ovat parhaat omiin kuvaustarpeisiin. Jonkin verran joutuu kyllä opiskelemaan, mutta kuvaaminen tuntuu tosi motivoivalta, kun mahdollisuuksia on niin paljon enemmän, mitä aiemman kameran kanssa.

   Kameran saa myös käyttökuntoon nopeasti, eli käynnistyy välittömästi ja automaatillakin tulee ihan hyviä kuvia, jos pitää kiireesti napata. Huono puoli pokkariin verrattuna on tietysti iso koko, mutta muihin, perinteisiin järkkäreihin verrattuna tuon runko on tosi kevyt, vain 650 grammaa (ilman objektiivia).

   Poista
 5. Wau! Täällä vaan haaveillaan, jos joskus kunnon kameran ostaisi.. Hienot hypyt Ilmolla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sitten kun vielä kuvaaja oppis pysymään niiden hyppyjen perässä :D Aika monessa kohtaa harmitti, kun kissan pää meni tietysti kuvan ulkopuolelle. Pitää jatkaa harjoittelua.

   Poista
 6. WOW! ihan tolkuttoman loistavaa ja laadukasta kuvaa !
  Ja editointikin sulla näyttää olevan hallussa :) Pidän tässä hetkellisen kateuden hetken, silleen posiitivisella vireellä ;)

  Puhumattkaan ammattimainen malli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, tässähän ihan punastuu :) Ammattilaismallia on kyllä helppo kuvata, näyttää aina kuvissa hyvältä.

   Editointi on tosi kivaa, mutta sillä(kin) saralla on kyllä niin loputtomasti mahdollisuuksia ja opeteltavaa. Koitan vielä hioa taitojani paremmaksi.

   Poista
 7. Tämä video ja postaus ylipäänsä ei nyt tehnyt hyvää mun järkkärikuumeelle! :-o Oli kyllä niin joka karva näkyvissä, että melkein pystyi metsästäjää silittämään! <3 Mulla meinaa mennä hermo omaan pokkariini, kun siitä irtoilee jo kuorenpalasia ja jäljelle jää vain liimaplänttejä. Yöks. Mutta toisaalta olen niin pihi ja laiska, etten ole saanut hankittua järkkäriä... Pelkään, että jos käytän ison summan rahaa enkä sitten opikaan uutta kameraa käyttämään, niin sitten harmittaa. Otin tuon mallin nyt ylös tutkimus- ja harkintalistalle. :) Ehkä Hupsutkin ovat jonain päivänä lähes käsin kosketeltavissa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttu tunne. Itsekin olen pitkään lykännyt hankintaa juuri sen vuoksi, että ajattelin, etten jaksa opetella kunnolla käyttämään kameraa. Erityisesti nuo video-ominaisuudet kuitenkin houkuttelivat niin paljon, että kamera päätyi lopulta ostoslistalle. En juurikaan edes säätänyt asetuksia noihin videoihin, laitoin vain resoluutioksi 4k, frame rateksi 120 fps, katsoin valkotasapainon suunnilleen kuntoon ja opettelin, kuinka tarkennus toimii.

   Karmean kalliissa hinnassa on se hyvä puoli, että se kannustaa opettelemaan kameran käyttöä... :D Pitäisi muutoin myydä tuo pois, kun ei ole järkeä pitää noin kallista laitetta käyttämättömänä. Huono puoli taas tuossa on se, että pelkkä runko ei oikein riitä mihinkään, vaan samalla piti ostaa hyvä objektiivi ja sen jälkeen tarvitsee tehokkaamman koneen editointiin, ulkoisen kovalevyn kun läppärin kovalevy täyttyy hetkessä, mikrofonin, jolla saa tallennettua kissojen kurrnaut, Adobe Lightroom kuvien editointiin, jne jne. :,-D Itsekin olen melko pihi ja esimerkiksi tähän asti pärjännyt pelkillä editointisoftien ilmaisversioilla ja iMoviella. Nyt on tiukka päänsisäinen kamppailu käynnissä, että olisiko Final Cut Pro järkevä ostos lähinnä pelkkien kissavideoiden editointiin :D

   Poista
 8. Vautsi mikä video, tosi hienosti siellä hypitään! Cocosta kun ottaisi videota se varmaan vain nukkuisi.. heh :D Coco myös innostuu vasta sitten kun on ihan pimeää, eikä silloin voi enää ottaa videoita :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeässä videoiminen on kyllä haastavaa. Pitäisi olla joku kohdevalo, jolla valaista pimeän aikaan rallitteleva Coco :) Roope on vähän samaa sorttia - innostunein aina joko yöllä tai aikaisin aamulla. Ainoastaan lemppari lelu tai ruoka saa innostumaan muulloin.

   Poista
 9. Hieno video! Pojillahan näyttää silmät olevan edelleen vihertävät, kuten Piiperölläkin. Näyttää siis olevan sukuominaisuus, ja ihan hyvä sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ilmon silmät ovat tosiaan viime vuosina vihertyneet, kuten Piiperölläkin. Tykkään myös tuosta sävystä.

   Poista
 10. Upea kuvanlaatu ja malli(t) tietysti! Ihanasti Ilmon turkki hulmuaa upeissa hypyissä, iso arvostus hidastuksille. ♥

  VastaaPoista