torstai 22. maaliskuuta 2018

Kissa vastaan torakka

Täällä lämpimässä olisi odottanut, että torakoita tupsahtelee sisään harva se päivä, mutta jollain tuurilla olemme säästyneet torakkahavainnoista sisällä lähes kokonaan. Tuolla ulkona niitä kyllä vilistää julmetusti auringon laskettua.

Eräänä iltana viime viikolla yksi erityisen kookas yksilö oli erehtynyt väärään osoitteeseen.

Henkilökunta oli juuri katsonut geenimutanttisaalistajia vilisevän Annihilation -elokuvan, kun yhtäkkiä Ilmo hyppäsi sähäkästi jääkaapin päälle naksuttelemaan. Monsterikrokotiilihait mielessään henkilökunta hiipi paikalle vilkaisemaan, mikä sai tällä kertaa kissan kiihtyneeseen tilaan. Hetken tähystelyn jälkeen havaitsimme, että jättimäinen russakka kiipeili keittiökaapin ovea ylöspäin naamioituen taitavasti mustaan väriin. Ei kissa turhaan ollut kiihdyksissä!

Videotakin piti tietysti tästä kohtaamisesta kuvata. Jonkin verran piti editoida ääniraitaa, koska alkuperäinen sisälsi kameraihmisen kiljumista aina torakan lentäessä kohti.


Kumpi sitten voittaa, kissa vai torakka? Ensimmäisen ottelun perusteella vaikutti siltä, että kissat olivat vahvoilla. Toki Ilmon tassujen hellässä töytäisyssä voisi olla hieman enemmän iskuvoimaa, jotta örkki oikeasti tuupertuisi eikä vain vipeltäisi toiseen paikkaan.

Tilanne päättyi siihen, että torakka livisti kerrostalon ulko-oven alaraosta yhteiskäytävälle, josta ihmiset kävivät ötökän hienovaraisesti eliminoimassa. Hyvä juttu, että meillä on kaksi kissaa havainnoimassa näitä monstereita, jotta voimme jatkossakin nukkua yömme rauhassa.

"Minne Ilmon uusi kaveri meni? Pikkukaverii? Tule takaisin! Oli kiva leikkiä!"

14 kommenttia:

 1. Iääääyyygh!!! :-o Onhan tuo nyt kissanäkökulmasta hirmu paljon kivempi leikkikaveri kuin mitkään laserpisteet, mutta mä kyllä kiljuisin kuin vietävä, jos meille pölähtäisi tuollainen vieras. Koala tai kenguru olisi ok, torakka ei. Ekaa kertaa olen onnellinen, että asun täällä lumen ja jään keskellä. Hyvä, kun saitte kutsumattoman vieraan palautettua villiin luontoon. :) Ja onneksi on tuollainen tarkka vahtikissa, joka osaa tehdä torakkahälytyksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vahtikissa huomasi torakan paljon ennen henkilökuntaa. Nuo torakat ovat niin isoja ja vikkeliä ja osaavat vielä lentääkin ympäriinsä, niin aiheuttavat väkisinkin kylmiä väreitä. Oi, tulispa meille joskus kenguru kylään. Koalakin ois kiva!

   Poista
 2. Hauska lelu selvästi! Mieluummin ottaisin yhden tuollasen kylään toisinaan, kuin sata sokeritoukkaa viikossa.
  Uteliaan on pakko kysyä; mikä on tuo vino metallitappi, joka on ulko-oven alaosssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se metallitappi on ovistopperi. Ei sen kyllä kuuluis olla vinossa, vaan ihan suora :-D. Vai sanotaankohan noita edes ovistoppereiksi? Eli siis sellainen tappi, joka estää sen, ettei tuo ovi ota osumaa oven takana olevasta keittiötasosta, eli tuo metallijuttu osuu siihen ennen ovea. Ovi aukeaa tosi epäkäytännöllisesti sisäänpäin.

   Poista
 3. Mikä saalistuslelu, vähän kiva!! Kunnon kokoinenkin! Harmi kun lelu meni piiloon. - Pepsi ja Max

  IIIK! Onneksi teillä on kaksi saalistavaa kissaa :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Nyt se on todistettu, että tällaisista kaupunkikissoistakin voi olla hyötyä metsästysasioissa. :D Muussakin kuin kärpäsjahdissa.

   Poista
 4. Wau mikä saalis! Kiva, kun teidän ihniset järkkäs teille tuollaisen. Mutta oliskohan se maistunut hyvälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, olisinko halunnut maistaa, kun se oli niin mukava kaveri.

   T: Ilmo

   Poista
 5. Siistiä! En ole tiennyt, että torakat osaavat lentää, mutta tarkemmin ajatellen miksi eivät osaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä ne osaa :D :S Lentämällä tuo on varmaan päässyt sisäänkin, kun niitä ei ole aikaisemmin täällä kerrostalon kolmannessa kerroksessa näkynyt.

   Poista
 6. Venäjällä ainakaan torakat eivät ole niin edistyksellisiä, että osaisivat lentää. Olen aikoinaan tutustunut siellä kahteen paikalliseen alalajiin, toinen on hiukan samannäköinen kuin tuo teidän mutta pienempi (eikä siis lennä)ja toinen musta, oikeastaan jopa aika söpö. Mutta toki kissan kannalta lentävä torakka on paljon mielenkiintoisempi. Meillä oli kevään ensimmäinen kärpänen parvekkeella pari päivää sitten ja voi kuinka se kiinnostikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mielenkiintoista! Minä kun taas jotenkin ajattelin, että kaikki torakat osaisivat lentää, mutta näin sitä oppii taas uutta :) Kärpäset kiinnostavat myös täällä kovasti. Niitä ei olekaan paljoa sisällä näkynyt, kun kissat niin innokkaasti niitä pyydystävät.

   Poista
 7. Siellä Australiassa on vähän isommat saaliit kuin täällä! Onneksi on tosiaan tämä tehokkaat hyönteispaikantajat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi ei sentään tuota isompia ole tullut sisälle. Tai myrkyllisempiä! :S

   Poista