torstai 1. maaliskuuta 2018

Arvioitavana viisi petoeläinrotua

Ilmo ja Roope: 

Olemme olleet viime aikoina syvästi huolissamme. Sairastelut ovat täällä vain jatkuneet. Henkilökunnan naisihmiselle on tullut vakava, krooninen tauti, nimeltään KOIRAkuume! 

Voitteko kuvitella, mikä järkytys meille oli ensimmäisen kerran, kun olohuoneen ruutuun heijastettiin yhtäkkiä kuvaa kaikkialle juoksentelevista ja läähättävistä nelijalkaisista?

Roope: "Ilmeeni, kun mietin koiria"

"Koirat vaan haukkuu ja murisee ja hyppii näin kaikkea vasten"

Nyt se katsoo jatkuvalla syötöllä koiravideoita ja selailee kaiken maailman kasvattajasivuja. Me kissat olemme sitä mieltä, että on intervention aika! Nuo typerät ajatukset on pysäytettävä, ennen kuin reviirillemme ilmestyy jostain joku haiseva piski. Siispä kysyimme henkilökunnan viisi suosikkikoirarotua ja päätimme sanoa oman painavan sanamme jokaisesta, jotta ihminen tulisi järkiinsä. 

1. Bordercollie

Kuva täältä


Ilmo: Onpa iso koira maanisen näköisellä tuijotuksella :( Pieni Ilmo ei enää uskaltaisi olla ollenkaan rennosti, jos tuollainen monsteri tulisi taloon. Näen jo itseni koiran suussa tuon frisbeen tilalla. Väittävät muka, että olisi älykäs rotu, vielä pahempi juttu! Menisin piiloon ja hauva keksisi, miten kaivella viaton kissa ulos. En tykkää yhtään! 0/5 pistettä. 

Roope: Murrrr. Tuollainen rumilus ei tule minun reviirilleni. 0/5 pistettä täältäkin. 

2. Shetlanninlammaskoira

Kuva täältä
Ilmo: "Herkkähaukkuinen" ja "vieraita kohtaan varautunut". Ei kuulosta Ilmon kaverikoiralta ja aikuisena vähintään kaksi kertaa Ilmon kokoinen hirviö. 0/5 pistettä.

Roope: Järkyttävän näköinen. Tulee mieleen ihan tämä yli-innokas paimenkoira, jota vastaan olen joutunut puolustautumaan monta kertaa. Samaa väritystäkin molemmissa. 0/5 pistettä.

3. Japaninpystykorva

Kuva täältä


Ilmo: Tuosta lähtisi enemmän valkoista karvaa kuin minusta ja Roopesta yhteensä. Kuka meitä sitten harjaisi? Ilme näyttää kyllä ystävälliseltä. Ehkä tästä koirasta voisi tulla Ilmon kaveri. Varovaiset 2/5 pistettä.

Roope: Näyttää siltä, että sillä on pahat mielessä ja suukin on auki, jotta on valmiina haukkaamaan pienestä kissasta palasen. 0/5 pistettä. 

Kuva täältä

4. Chihuahua

Ilmo: Onpa hassun näköinen. Tykkäisiköhän tuo leikkiä Ilmon kanssa vai menisiköhän ihan isotteluksi ja puremiseksi? 2/5 pistettä, kun en tiedä kuvan perusteella.

Roope: Kerrankin minua reilusti pienempi koirarotu. Voisin syödä yhden pennun välipalakseni, vaikka tuskin siinä olisi paljoakaan lihaa. 3/5 pistettä. 

Kuva täältä
5. Pomeranian

Ilmo: Onpa pörröinen turkki pienellä koiralla. Tuon kaverin viereen voisin uskaltautua nukkumaan. Toki kuvittelisin mielessäni, että lähelläni olisi kaunis punainen naarassomppu, eikä arvaamattomasti käyttäytyvä hauva. 3/5 pistettä. 

Roope: Hahhahhahhhaa, onko tuo muka koira? Näyttää enemmän villasukalta. Varmaan tyhmä kuin saapas. Mielessäni on jo pari hyvää kepposta. Tuo vaan se tänne niin päästään kokeilemaan... 2/5 pistettä. 

Henkilökunta: 

Kiitos vihjeestä, kissat. Ei tähän talouteen olla ainakaan vielä hankkimassa koiraa, mutta saahan sitä haaveilla. Eräälle tutulle kävi kauan sitten niin, että kissa järkyttyi niin paljon koiranpennun tulosta taloon, että päätti hypätä parvekelasien välistä alas (missä oli ollut aikaisemminkin aukko, josta kissa ei ollut ollut aiemmin kiinnostunut). Kissa onneksi löytyi oltuaan monta päivää kadoksissa. Koirastakin tuli ihan siedettävä kaveri lopulta, mutta helppoa aikaa ei alkutaival ollut. 

Ilmo: "Eikö kahdessa temppuilevassa kissassa ole jo riittävästi palveltavaa?"


20 kommenttia:

 1. Mitäh! Hei, nyt sanotte henkilökunnalle että järki käteen! Pikku koirat olisivat varmaan kokonsa puolesta kivoimmat koirat, mutta kävisikö ne sitten teidän vessassa kuopimassa tai jopa hädällä :O - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, sekin vielä :O Kammottava ajatus, että ilmestyisi haisevaa koirankakkaa meidän vessaan!

   - Ilmo ja Roope

   Poista
 2. Jäätäviä arvioita nuo 0/5 pistettä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totuudenmukaisia ja ei laisinkaan subjektiivisen kokemuksen värittämiä ne on :)
   T: Roope

   Poista
 3. :D Kiitos näistä röhönauruista :D

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitämme vitosesta! Se on meidän asteikolla vaikea saada :D

   Poista
 5. Aika nihkeästi tuli kissaraadilta pisteitä näille piskeille! :-D Ymmärrän kyllä koirakuumeen, koska sellainen ei ole lainkaan vieras tauti. Mun intuitiokoirarotu on collie, mutta järjellä ajatellen valitsisin toisin. Viime aikojen suurin koiraihastus on naapurirapussa asustava maailman suloisin pikkukoira, jossa on puolet yorkshirenterrieriä ja puolet bichon friseetä. Jokin kerta vielä harhautan omistajaa ja kiikutan sen suloisen ja symppiksen pikku palleron Nupun ja Jujun kaveriksi. Kissat ovat kyllä tuplasti isompia kuin se, joten meillä saattaisi käydä niin, että hauva antaisi kissoille 0/5 pistettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koirarotua olisi kyllä oikeasti vaikea valita, kun on niin monta huomioitavaa asiaa: perinnölliset sairaudet, intuitio versus käytännöllisyys, sopivan kasvattajan löytyminen, jne. Ja en tosiaan tiedä, millainen rotu tulisi lopulta parhaiten kissojen kanssa toimeen. Kuume on nyt vähän laantunut, niin voipi olla, että täytyy vielä muutaman vuoden odotella ja pohdiskella :)

   Poista
 6. No huh, millaisia asiaankuulumattomia haaveita! Kyllähän tuollaisille ajatuksille on kissan laitettava piste :'DD

  VastaaPoista
 7. Mun pentukodissa oli koira, ja se oli kiva, mutta onneks meidän ihmisellä ei oo mitään koirahaaveita. Pitäkää pojat puolenne, ja hoitakaa homma kotiin niin, että henkilökunta unohtaa tuollaset haaveet!
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kissahaaveet ois kivempia. Tosin ei tiedetä, että tykättäiskö me kolmannesta kissapyörästäkään. Tää meidän juttu toimii tosi hyvin kahdestaan ja vois olla, että toisesta tulisi mustasukkainen, jos koirahaave muuttuisikin kissahaaveeksi. Paras näin, miten ollaan nyt.

   Poista
 8. Eikä! Ei tuommoista voi eres ajatella. Ei vaikka koira olisi tyttö. Pojat, te osaatte jo vaikka mitä temppuja, jollei mikään auta niin haukkukaa kovaan ääneen ja läähättäkää suoraan korvaan tai naaman edessä. Ai niin, läähätys, syökää eka jotain pahanhajuista ja hakekaa vesikupista suu täyteen vettä... Kyllä se kuume siitä tokenee kun esitätte koiraa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita! Me voitais kans repiä hampailla sohvaa ja pissiä matolle, kun eikö koirat yleensä tee sellaisia juttuja. Tästä saikin loistavia vinkkejä, haa haa.

   -Ilmo ja Roope

   Poista
 9. Koirat ovat itseasiassa aika ok. Mua kiinnostaa kovasti naapurin dobermann ja karvaton koira mailla. Tosin 8 kk yli-innokas ranskanbulldoggi Enzo ylitti kevyesti sietorajani vaikka ihmisestä vastustamaton onkin. Toivon kuitenkin, että saatte jatkaa kaksistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii dobermanni. Nehän on niitä valtavan kokoisia isoilla hampailla. Olet kyllä nimesi mukaisesti rohkea supersankari.

   Poista
 10. No huh, siellähän taudit vaan pahenee! Pysykää lujina Ilmo ja Roope! :D

  VastaaPoista