torstai 31. maaliskuuta 2016

Kissasairaanhoitajat

Henkilökunnan naisosapuoli oli eilen ihan onnettomassa kunnossa. Kömpi ylös ainoastaan juostakseen vessaan yökkimään, ja palasi sitten takaisin sänkyyn. Tätä olotilaa kesti melkein koko päivän. 

Roope ja Ilmo seurasivat ensimmäistä toimitusta vessassa huolestuneena ja päättivät, että nyt täytyy kyllä hoitaa henkilökunta kuntoon, jotta ruokaa saisi jatkossakin. 

Roope lepäilee usein henkilökunnan seurana myös sohvalla


Roope rauhallisena mammankisuna löysi heti paikkansa henkilökunnan sängyn jalkopäästä ja makasi siellä hievahtamatta vahtimassa potilaan unta. Kiltisti Roope seurasi myös sairasta kylpyhuoneeseen ja tarkkaili, että potilas pysyy oksentaessaan tolpillaan ja kipitti sitten kipeän perässä takaisin jalkopäähän nukkumaan. 

Ainoastaan kerran Roope nousi yksin ylös, kun piti käydä murisemassa eteisessä, kun lehdenjakaja kolisteli postiluukkua. 

Roope vahtimassa potilaan unta. Pimeä kännykkäkuva, kun voimat eivät riittäneet kameran hakemiseenIlmo ei jaksanut ihan niin tunnollisesti pitää seuraa potilaalle, mutta kävi aina välillä tarkastamassa, onko sairastaja vielä hengissä. 

"KUKKUUUU! Et jaksais koko päivää siinä maata?"


Välillä Ilmo asettui potilaan rintakehän päälle makaamaan ja hurisemaan, jotta sairas paranisi ja tulisi taas leikkimään Ilmon kanssa. 

"Hurrrrpurrrr"Ps. Sairasteluista ja vauhdikkaasta kuukaudesta huolimatta ollaan opeteltu vähän tässä kuussa pujottelua ja koitetaan saada viikonloppuna kuvattua kuukauden temppuvideo

21 kommenttia:

 1. Kyllä kissat on niitä parhaita sairaanhoitajia, ei siitä mihinkään pääse! Pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ei voi olla kauaa kipeänä, kun on kaksi noin hyvää hoitajaa.

   Poista
 2. Parhaat hoitajat sulla, ehdottomasti :) Toivottavasti olo on jo parempi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu :) Se oli migreenikohtaus, joten meni onneksi samana iltana ohitse.

   Poista
 3. Toivottavasti olotila on jo hyvä. Onneks on ainaki loistavat hoitsut. :D

  VastaaPoista
 4. Palvelijaa pitää joskus olla valmiina hoitamaan, jotta palvelu pelaa taas niinkuin kuuluukin :) - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Joskus pitää ihan hetkellisesti toimia henkilökunnalle henkilökuntana, jos henkilökunta ei pysty hoitamaan hommaansa.

   Poista
 5. Voooi, Roope ja Ilmo hoitaa emännän kuntoon! ♥ Toivottavasti olo on jo parempi, oksentaminen on kyllä niin hirveetä hommaa et hyh. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Joo, onneksi se siitä meni suhteellisen nopsaa ohi.

   Poista
 6. Meilläkin sairasti miäspalvelija, mutta ei sitä kyllä ykskään karvaturri hoivannut :D Minä jouduin! Toivottavasti oksennukset on jo oksennettu! :--) Inhottava tauti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo ehkä karvaturrit arvelivat, että ruokaa tulee, vaikka mies sairastaakin :) Meillä mies oli aamun ja päivän poissa, niin ainut ruokintaihminen makasi sängyssä huonovointisena.

   Poista
 7. Huh, onneksi taudin pahin vaihe ja kissat ovat hoitaneet sut jo parempaan iskuun! Hellyttävää omistautumista varsinkin Roopelta. <3 Meillä Nuppu joskus hyppäsi miehen masun päälle, kun hän oli vatsataudissa - ja ihmetteli kovasti, mihin iskällä tuli kiire. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onneksi pahin vaihe on ohi. 8-)

   Poista
  2. Voi Nuppua ja mies parkaa :D Ilmonkin ympäriinsä hyppelyn vaikutus ei aina tuntunut kovinkaan parantavalta, mutta varmaan jalo tarkoitus oli vaan saada omistaja paremmalle tuulelle.

   Poista
 8. Kyllä kissat osaa hoitaa parhaiten. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 9. No tuo tauti ei kestä pitkään, kun hoito on noin hyvää. Paranemisia! :)

  VastaaPoista
 10. Kissat on ihan parhaita sairaanhoitajia. ♥ Minua niin ärsytti kun hoitokodeissa kuolemaa tekevien ihmisten luo tulevien kissojen käytöstä on koitettu selittää sillä, että kuolevan ihmisen ruumiinlämpö on erilainen kuin muilla ja kissa hakeutuisi lähelle vain sen lämmön vuoksi. Eläinten tunne-elämä ei ole yksiselitteinen ja paljon on vielä tutkimatta sellaisiakin asioita, mitä omistajat ovat havainnoineet arkielämässä. Minua ärsyttää, että kissan tietynlaista empaattisuutta koitetaan vääntää kissan statuksen mukaiseksi itsekkyydeksi. Silloin kun minä olen ollut kuumeessa ja kipeä, ei kisut hakeudu pelkästään kehonlämpöä hakemaan, vaan viettävät myös poikkeuksellisen paljon aikaa lähellä, mutteivat tule kosketuksiin, jollioin lämpöhyöty jää saamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, jännä tuo hoitokotihomma, en ollutkaan kuullut aiemmin. Kissojen empatia olisi kyllä kiinnostava tutkimusaihe. Ilmon käyttäytyminen tuntui kipeänä ollessa ihan normaalilta (eli se tulee siis muutoinkin rintakehälle kehräämään suht. usein ja olisi voinut tehdä ihan samaa, jos olisin maannut sängyssä terveenä). Roopen käytös oli taas mielestäni epänormaalia, enkä usko, että se olisi noin liimattuna pysynyt jalkopäässä, jos olisin ollut terve.

   Meillä käy myös usein niin, että jos toinen kissoista oksentaa, niin monesti toinen juoksee lähelle ja joskus myös nuolee toisen päälakea.

   Poista