perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kaksi silmäparia eteisessä

Henkilökunnalla on jo pitkään ollut kummallinen tapa kadota ainakin viitenä aamuna viikossa eteisessä olevasta oviaukosta.

Aluksi Ilmo ja Roope eivät olleet moksiskaan. Pieni paussi jatkuvasti nipottavasta henkilökunnasta tarjoaa oivan mahdollisuuden tutkia tarkemmin pöytätasoja ja samalla nuolla likaiset astiat puhtaaksi.

Monen päivän, monen viikon ja monen kuukauden tietyllä kaavalla toistuvan katoamistempun jälkeen kissat kuitenkin päättivät, että nyt on vähintäänkin selvitettävä, mitä tuon salaperäisen oven toisella puolella on.

"Mihinkäs sitä ollaan matkalla?"
"Ihan sattumalta tässä oven luona hengailen..."
Pian muodostuikin uusi aamurutiini. Kun kello lähestyy oikeaa aikaa ja henkilökunta osoittaa lähtemisen merkkejä, on otettava sopiva positio.

"Oho, löytyipä mukava paikka, juuri tästä oven vierestä"


"Kokeilepa vaan mennä ohi..."
Kun henkilökunta viimein avaa oven ja odotus palkitaan, on kissoilla ruhtinaallinen pari sekuntia aikaa kurottaa kaulaansa kohti oven takana odottavaa ulkomaailmaa. Sitten ovi laitetaan kiinni, tilaisuus menee ohi, mutta sama toistuu taas seuraavana aamuna, jolloin on uusi mahdollisuus täydentää pala palalta sitä, mitä oven takaa löytyy.

"10 sekuntia lähtölaskentaan.. Ilmo, valmistaudu ryntäämään ovesta ulos heti, kun se avautuuu."

20 kommenttia:

 1. Suloiset ovikyttääjät! <3 Eivät ole vissiin vielä livistäneet käytävään saakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Roope kerran livisti heti muuton jälkeen ja Ilmo on myös melkein livistänyt, mutta olen saanut ihan viime tipassa jalan eteen. Onneksi tuolla rappukäytävässä on vielä ulko-ovi vastassa ennen ulos pääsyä...

   Poista
 2. Salapoliisikaksikko hommissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Sherlock ja Watson jälleen työnsä äärellä :D

   Poista
 3. Kunhan eivät jonain aamuna kolkkaa henkilökuntaa juuri kun ovi on auennut, ja karkaa maailmalle. Tulis äkkiä koti-ikävä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hah, ei kyllä tullut mieleen, mutta pitääpä jatkossa varautua tällaiseen skenaarioon!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Pääsin kerran livahtamaan ovesta ulos ja näin pitkän käytävän. Ja juuri, kun olin hiippailemassa eteenpäin niin henkilökunta kutsui takas ja nappasi kiinni. Mutta nyt olen todennut, että käytävä on yhä olemassa ja sen päässä on valoa!

   - Roope

   Iso huone, jonka päässä odotan olevan pari maukasta tipua! Tai ehkäpä puu, jossa kasvaa boinks-leluja? Jostain henkilökunta niitä poimii mukaansa.

   -Ilmo

   Poista
 5. Meki hyvästellää emäntä ovella ku se on lähös johki, mut ei ollakkaa tajuttu et voitas tuppautua mukaan! Kiitti vinkistä! T. P&J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Meidän tuuppautumisyritykset ovat tähän mennessä olleet vähän vajavaisia, mutta vielä tässä onnistutaan.

   T: I&R

   Poista
 6. Taktista! :D Täällä mie saan lähteä aamuisin rauhassa, mutta yleensä vähintään Haiku on ovenraossa vastassa kun tulen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iih. Ovella vastassa odottavat kissat! Ilmo tulee kans monesti ovelle odottelemaan, kun kuulee avainten rapinaa.

   Poista
 7. Ovelaa! Toinen hämää ja toinen livahtaa.

  VastaaPoista
 8. Hahaa, meillä on ollut ilmassa vähän samanlaista kehitystä! :D Meillä homma eskaloitui siihen, että Aliisa karkasi käytävään ja minä idiootti jätin oven hulinassa raolleen, jolloin kaksi muuta köpöttivät myös tutkimusmatkalle käytävään. :D Onneksi sain kaikki tutkimusmatkailijat kiinni! :D Toivottavasti teillä tutkiminen rajoittuu vain oven raosta kurkkimiseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aliisa onnistui järkkäämään koko porukan pakoyrityksen. :D Välillä meilläkin yritetään karata ja pitää olla tarkkana, kun tulee ovesta sisään. Varsinkin isojen ruokakassien kanssa voi olla joskus hankalaa.

   Poista
 9. Nyt sitä rupesi minuakin kiinnostamaan, minkälaiset näkymät teidän ovesta on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävän kutkuttava uusi maailma, josta voi päästä vaikka mihin!
   -Ilmo + Roope

   Harmaa kerrostalon normirappukäytävä.
   -henkilökunta

   Poista
 10. Minne se suuri salainen ovi oikeen johtaakaan? Coco ei ikinä uskalla mennä rappuun, mutta Ruffe yrittää aina livahtaa jos se huomaa että ollaan menossa jonnekkin. Joka kerta se istuu oven eteen ja katsoo kysyvästi ''Pääsisinkö minäkin mukaan? :3''

  VastaaPoista