maanantai 6. heinäkuuta 2015

Sturdi-valjaiden käyttökokemuksia

Roope ja Ilmo voittivat toukokuussa Kuin kissa kermakupilla -blogin arvonnasta hienot Sturdi-merkkiset valjaat! Henkilökunta ei muista koskaan voittaneensa mistään arvonnasta mitään, joten tästä lähtien pojat saavatkin osallistua kaikkiin arvontoihin henkilökunnan puolesta.

Henkilökunta kävi hakemassa valjaat Itäkeskuksen Megaeläin-liikkeestä. Kahdesta eri koosta oli helppo valita pienempi, koska valjaat tulivat rimpula-Ilmolle, joka taitaa painaa hädin tuskin kolmea kiloa (no, henkilökunta ei ole punninnut aikoihin, mutta ainakin selvästi vähemmän kuin Roope). Kuosin valinta olikin sitten paljon vaikeampaa. Muutama yksivärinen tarjolla ollut kuosi oli painavampaa materiaalia, joten henkilökunta päätyi lopulta kevyeen ja kesäisen valkoiseen väriin kukkaiskuvioinnilla.

"Tosi miehekäs olo hei näissä kukkaisvaljaissa.."Ilmolla on tosiaan aiemmin ollut Vänttiset käytössä, mutta kissa ei oikein koskaan suostunut kävelemään valjaissa sisällä tai ulkona, vaikka totuttelu aloitettiin hitaasti. Siksi olikin kiva päästä kokeilemaan, jos erimalliset valjaat auttaisivat. Sturdit ovat tosi kevyttä materiaalia ja paino jakautuu vähän laajemmalle alueelle. Kun valjaat laitettiin ensimmäistä kertaa Ilmon päälle, kissa käveli heti melko normaalisti ja uskalsi heti hypätä tuolillekin lelun perässä.

Valjastelu on kivaa, kun saa herkkuja!


Viime viikolla kokeiltiin valjaita ensimmäistä kertaa ulkona. Ilmo käveli nyt ihan tavallisesti nautiskellen kauniista ulkoilmasta, eikä kellahdellut enää maahan kierimään, kuten aiempien valjaiden kanssa kävi. Valjaat ovat myös helppo pukea päälle ja niitä voi säätää kätevästi neppareista, joten kasvunvaraakin löytyy.

Vaikuttaa siltä, että Sturdit ratkaisivat meidän valjashaasteet ja sopivat herkemmälle Ilmolle paremmin, kuin nahkavaljaat. Ainut pieni huoli on valjaiden kestävyys. Päällä oleva muovirengas vaikuttaa tosi kestävältä, mutta enemmänkin valjaat saattaisivat antaa periksi neppareiden kohdalla, jos ainoastaan ulommainen neppari on kiinni? Toisaalta valjaat ovat kuitenkin kahdesta eri kohtaa kiinni ja Ilmo harvoin panikoi mistään niin, että lähtee ryntäämään pakoon, joten meidän kevyessä käytössä kiinnitys vaikuttaisi olevan ihan riittävää tekoa.

Roope käyttää edelleen Vänttisiä ja painavemmalle ja vähemmän tuntoherkälle Roopelle Vänttiset ovatkin sopineet tosi hyvin. Mukavaa, että Ilmollekin löytyi nyt viimein sopiva vaihtoehto, niin ei tarvitse jättää kissaa sisälle yksinään, kun Roope pääsee ulkoilemaan.

Ilmo on tosi tyytyväinen uusiin valjaisiinsa ja kiittää kauniisti Bertan, Lilja, Cocon ja Ruusun emäntää arvonnan järjestämisestä!

13 kommenttia:

 1. Senkin hunksi, ei noi kukat sun miehisyyttä haihduta - päinvastoin ;) Tämä kissatäti on lumoutunut ja kiva kun niissä vielä askelkin kulkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla. Tällaisen nuoren uroksen itsetunto on helposti koetuksella, eikä yhtään auta, jos puetaan vielä kukkiin!

   Poista
 2. Onpa tosi hyvin sun väreihin sopivat valjaat Ilmo! Näytät oikein tyylikkäältä.

  VastaaPoista
 3. Voi miten söpöä ulkoilua ja reipasta viipotusta! :) En tiennytkään, että tuollaisiakin valjaita on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään oikeastaan tiedetty ennen tuota arvontaa. Tai oltiin kuultu kyllä tuon mallisista valjaista, mutta aika harva niitä taitaa käyttää kissoilla, vaikka ne ihan kätevät ovatkin.

   Poista
 4. Jee! Loistavaa, että valjaat olivat mieleen ja ulkoilu onnistuu nyt paremmin. Meilläkin Liljalla oli perusvaljaiden kanssa ensin vähän sama ongelma, mutta Sturdit ratkaisi asian meidänkin osalta.

  Mitä nepparikiinnityksen pitävyyteen tulee, olemme nyt kokeilun kautta vakuuttuneita, että ne pitävät. Rinnuksen alta menevässä kiinnityksessä on peräti kuusi nepparia 3x2 rivissä. Liljakin painaa hilkun verran alle kolme kiloa, joten meillä on kaikki kuusi nepparia kiinni ja silloinkin S-koon valjaat tuntuvat hieman väljiltä. Mahdollinen valjaista irtipääsy ei kohdistu neppareita avaavassa suunnassa, vaan liike on poikittainen, jolloin myös neppareiden pitävyys on parempi. Jos kisan koon takia tarvitsee käyttää ulompia neppareita, kokeilisen ensin isompaa valjaskokoa.

  Hauskoja ulkoiluja teille ja onnittelut vielä kerran voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Meilläkin mahtuu ainakin toistaiseksi pari riviä kiinni, niin eiköhän kestä noin hyvin. Ja hyvä pointti kyllä se, että sitten voisi kokeilla kokoa isompaa, jos menee pelkästään ulommaiset nepparit kiinni.

   Poista
 5. Mahtavaa, että ulkona seikkailu tuntuu nyt Ilmostakin mukavammalta! Eikä noi uusien valjaiden tulppaanit ole yhtään niin rinsessat, kun Oivan vaalenapunaiset pentuvaljaat oli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D njoo, väri on sentään melko neutraali. Ilmo on kyllä vähän prinsessa välillä, niin tulppaanit sopivat kissalle ihan hyvin.

   Poista
 6. Moi pojat! Me tultiin katsoon teitä ja te näytätte ihan kivoilta kamuilta! Hauskoja ulkoiluja! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Käytiin vilkaisemassa myös teidän hauskaa blogia ja lisättiin se lukulistalle!

   Poista
 7. Mahtavaa, että nämä valjaat oli noinkin toimivat! Ilmo on ihanan tomerana ulkona, häntä törröllään ♥

  VastaaPoista