perjantai 3. heinäkuuta 2015

SomaliannoutajaHelpoimmat temput kouluttaa kissalle ovat ne, jotka sopivat kissan olemukseen ja luonteeseen niin hyvin, että kissa oppii ne melkeinpä itsestään. Noutamisen suhteen tuntuu, että Ilmo taisi kouluttaa ihmiset heittämään lelua, eikä toisinpäin. Ilmo kantoi ensin melko satunnaisesti leluhiiriä henkilökunnan syliin. Kun hiiret heitettiin takaisin Ilmon saalistettavaksi, toi kissa niitä välillä uudestaan sohvalle ja näistä suorituksista kehuttiin kovasti.

Ilmo tarkkailee herkeämättä vasemmassa yläkulmassa näkyvää saalista
Kun lelujen sijaan otettiin käyttöön kumilenkit, noutamisesta tuli säännöllisempää. Lenkki on vähän kevyempi kantaa suussa ja ne laitetaan käytön jälkeen parempaan talteen, joten Ilmo on oppinut yhdistämään kumilenkin pelkästään noutoleikkiin.

Chillailua lenksun kanssaIlmo noutaa lenkin omaan rauhalliseen tahtiinsa. Ennen saaliin viemistä henkilökunnalle pitää toki varmistaa, että kumilenkki on varmasti vaaraton ja otettu hengiltä. Hetken päästä Ilmo kiikuttaa lenksun henkilökunnan eteen uudelleen heitettäväksi.8 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kisuja! :) Kylläpä Ilmo on innokas ja nokkela lenksun kanssa! Vähän samanlaista leikkiä on minulla Juju-ragdollini kanssa. Se osaa hurjasti temppuja, mutta lenksun noutaminen on hankala. Juju lähtee aina lenksun perään ja nostaa sen, mutta pudottaa sitten maahan ja kipittää hakemaan namin. :) Mutta kyllä mekin tuo vielä opitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkään Roope ei ole vielä oppinut tuomaan lenkkiä. Yritettiin myös opettaa sitä jossain vaiheessa herkkujen ja naksuttimen kanssa. Roope ei vaan ollenkaan ymmärtänyt, miksi pitäisi juosta jonkun lenkin perään, kun herkut ovat paljon kiinnostavampia ja ihan tassun ulottuvilla.. Mutta varmasti Juju vielä oppii, kun osaa jo nostaakin lenkin :)

   Poista
 2. Noutohommissa on tarkka protokolla, mitä tulee ehdottomasti seurata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ensin pitää vähän ravistella ja venyttää, kääntää ja vääntää...

   Poista
 3. Osattaisiinpa meilläkin noutaa, oisi kivaa ajanvietettä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noutaminen on kyllä hauska leikki! Tosin teidän kissat osaavatkin sitten niin monta muuta hienoa temppua, että niistä varmasti kyllä riittää ajanvietettä.. Ja eihän se noutaminenkaan mahdoton opetettava ole.

   Poista