sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Miau, kurnau!

Henkilökunnalla on ollut jo pidempään pohdinnassa tallentaa kissojen ääniä videolle. Ilmo kommunikoi miaun lisäksi monenlaisilla kurnau! -tyyppisillä äännähdyksillä, joita olisi hauska saada talteen. Nyt pidemmän viikonlopun koittaessa henkilökunta latasi videokameran akun ja kaivoi laatikon kätköistä toisen muistikortin, jotta saisi viimein koostettua äänet videolle.

Ajatus osoittautui kuitenkin kuuluvan sarjaan helpommin sanottu kuin tehty. Erityisesti Ilmo vaikeni heti, kun kamera oli esillä. Henkilökunnalla ja Ilmolla on välillä tapana käydä moniulotteisia ja syvällisiä keskusteluja, esimerkiksi henkilökunta kysyy "Ilmo, mitä Ilmolle kuuluu?" ja Ilmo katsoo silmiin ja vastaa mjauu. Tätä lyhyttä, mutta hyvin ytimekästä kuulumisten vaihtoa yritettiin tallentaa useaan otteeseen nauhalle, mutta valitettavasti kameralle tallentui ainoastaan henkilökunnan monologi, kun Ilmo väisti kysymyksen keksimällä yhtäkkiä jotain kiinnostavampaa tekemistä tai päätti vain kehrätä tyytyväisenä mjaun sijaan.

Ilmo ei toki ollut koko viikonloppua hiljaa, vaan jutteli esimerkiksi äänekkäästi kurnauu kurnauu!, kun yksi hiekkalaatikoista oli väärässä asennossa, ja totesi kysyvästi "miau?" kun henkilökunta avasi särkylääkepakkausta ja Ilmo kuvitteli tietysti pakkauksen sisältävän kissanherkkuja. Henkilökunta oli kuitenkin liian hidas taltioimaan nämä hetket.

Roopen äännähdykset ovat helpommin ennakoitavissa, ja niinpä niistä saatiinkin koottua pieni video. Äänipätkiä katsellessa tuli mieleen Roopen maukumiset 14-viikkoisena, ja tuosta ajasta löytyikin pari pätkää sopivasti videon alkuun. Kun pikku-Roope saapui tuolloin uuteen kotiinsa, kissa maukui jatkuvasti, kun uskaltautui jollekin uudelle, vielä valloittamattomalle alueelle. Sittemmin maukuminen loppui, kun huoneista ja henkilökunnasta tuli tuttuja. Jostain syystä Roope kuitenkin edelleen maukuu Roopeksi melko paljon parvekkeella ollessaan, ja pari miauta olikin helppo tallentaa kameralle viemällä kissa parvekkeelle. Roope ei ole kuitenkaan yleisesti ottaen erityisen puhelias kissa ja pitäytyykin lähes aina suoraviivaisessa miaussa, kun joitain täytyy saada sanottua.

 Alla video, jossa ensimmäiset 47 sekuntia 14-viikkoisesta Roopesta ja videon loppuosalla pari tällä viikolla kuvattua miauta.
6 kommenttia:

 1. Ihana pikkuinen miu.
  Pena juttelee kanssa ihan koko ajan, välillä rasittavuuteen asti, mutta videota jos meinaa ottaa niin ääni loppuu kuin seinään. Ilmeisesti ne juttelee jotain salaisuuksia mitä ei saa muille jakaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kissat selvästi pelkäävät, että kaikki salaisuudet leviävät maailmalle youtube välityksellä toisten kissojen kuultavaksi :D

   Poista
 2. Ihana ääni ♥ Ja samaa ongelmaa meillä, juttelen Haikun kanssa päivittäin useaan kertaan ja olen halunnut taltioida eri äänet jo pitkän aikaa, mutta Haiku ei tykkää puhua kun sitä kuvataan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla pitää yrittää salakuvata, ehkä siten onnistuisi!

   Poista
 3. Ihana ääni <3 Meilläkin on ollut projektina napata ääninäytteet joka kissasta blogiin, mutta kun ei niin ei.. ilmeisesti tämmöinen ujous on sitten aika yleistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jotenkin kummasti ne kissat vaan vaikenevat kameran edessä..

   Poista