sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Ilmon keväiset harrastukset

Ilmo on kevään tullen aloittanut kissojen keskuudessa trendikkään harrastuksen: erilaisten siivekkäiden bongaamisen. Ilmo on jo monena aamuna istuskellut ikkunanlaudalla pitkät tovit laskien ja tunnistaen ohi suhahtavia lajeja. Samalla kissa on harjoitellut ahkerasti lintujen kutsulaulua päästelemällä erilaisia naksautuksia suustaan. Ilmo on vakuuttunut, että ennemmin tai myöhemmin joku pieni tipunen tulee säksätyksen houkuttelemana vierailemaan ikkunanlaudalle.

"Ooh, päivän ensimmäinen tiainen!"Uuden harrastuksen myötä myös ikkunanlaudan vihersisustusta on pitänyt uusia. Ilmo yritti ensin hienovaraisesti vihjaista asiasta henkilökunnalle läpsyttelemällä tassullaan orkidean kukkavartta. Tokihan linnutkin tietävät, etteivät orkideat kasva Suomessa luonnonvaraisina lajeina ja ymmärtävät pysyä kaukana tällaisista ikkunoista. Siispä orkideat on ehdottomasti poistettava ja tilalle lisättävä lintuja houkuttelevia asioita.

Kuvassa orkidea on vielä täydessä kukoistuksessaan
Henkilökunta ei kuitenkaan ottanut Ilmon huomautusta riittävällä vakavuudella, vaan oli taas tekemättä kerrassaan yhtään mitään. Niinpä Ilmo päätti lopulta olla oma-aloitteinen vihersisustuksen uudistamisessa, ja napsautti rennosti orkidean kukkavarren poikki.

"Ups.. siihen tipahti""Nyt ei enää häiritse maisemia"Koska operaatio orkidean eliminointi sujui lopulta niin sulavasti, päätti Ilmo jatkaa viheruudistamista siirtymällä seuraavaksi arvioimaan, mitä tekisi vieressä kasvavalle rahapuulle. Orkidean tavoin rahapuu ei oikein miellytä Ilmon silmää. Nahkeat ja tylsän vihreät lehdet tarvisivat jotain pientä elementtiä, jotta kokonaisuudesta tulisi kiinnostavampi.
Vihersisustaja työssään

Niinpä Ilmo on kokeeksi rei'itänyt muutamat lehdistä. Jos joku vaikka inpiroituisi jalostamaan kyseisen reikälehtisen version, kun näkee, kuinka tyylikkäästi se koristaa ikkunanlautaa ja asettuu kokonaisuuteen entistä paremmin houkuttamaan lintuja.

10 kommenttia:

 1. Erinomaista toimintaa, Ilmo on selvästi vihersisustuksen uusimpien trendien tasalla, ellei jopa edelläkävijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja kun vielä vähän kokeilee, niin löytyy se oma tyylisuunta, jolla erottua muista. Kenties reikäiset lehdet yhdistettynä katkottuihin kukkavarsiin...

   Poista
 2. Kyllä kissat tietää! :) Millähän keinoin meillä kisut saisi pihan varikset lähemmäs....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne :) auttaiskohan varikseen pieni takaisin raakkuminen? Tai pieni maukaisu?

   Poista
 3. Ihan ekaks pitää sanoa, että onpa ihana ikkunalauta! Herättää kateutta kun täällä ei ole minkäänlaisia ikkunalautoja ja patterit on niin ylhäällä, että ilman niiden irroittamista ei käytännössä oo mitään mahdollisuutta edes kiinnittää mitään ikkunalautoja ellei sitte jotain pöytämallista tekis...
  Kukat on näköjään Ilmon toimesta oikein hellästi hoidettuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ikkunanlaudat on kyllä kivoja sekä ihmisten että kissojen näkökulmasta. Myös kukat tykkäisivät.

   Poista
 4. Jos ei ihmiset hoksaa itse siirtää ja tuunata rehuja, niin katin on tehtävä, mitä katin on tehtävä. Omatoimisuus kunniaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kyllä vaikea ymmärtää, mitä niiden ihmisten päässä liikkuu...

   Poista
 5. Toisaalta, lävitykset on edelleen muodissa eli tekeekö ilmo tässänyt kahta ammattia päällekäin? Hortonomin ja lävistäjän ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta! Tai ainakin harjoittelee lävistämistä kasveihin - jostain kai sitä on aloitettava.

   Poista