lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kissat 3,5 kuukautta vs. kissat 7 kuukautta

Ilmo ja Roope ovat ensi viikolla jo seitsemän kuukautta vanhoja isoja pötkylöitä. Monet viime aikoina käyneet vieraat ovatkin kommentoineet kissojen kasvua. Myös tammikuussa otetuista kuvista huomaa, kuinka pieniä vipeltäjiä kisut olivat vielä silloin. Kuvista tulikin idea kokeilla kuvata kissoja samoissa paikoissa ja asennoissa mitä tammikuussa, jotta blogiin saisi muutaman otoksen koon vertailuun.

Pikku-Roope ei enää mahdu niin sujuvasti koppaan... Vasemmalla tammikuussa ja oikealla hetki sitten otettu kuvaIlmon kauluksen karva on ihan viime viikon aikana aloittanut pörhistymisen
Kissat ovat selvästi rauhoittuneet sitten alkuaikojen. Kumpikaan ei enää ryntää vaatehuoneeseen oven auetessa (mitä nyt Ilmo välillä testaa, pääsisikö huomaamatta hiippailemaan sisään). Pöydilläkin kissat hyppivät melko harvoin.

Kissat tappelevat myös nykyisin selvästi vähemmän. Tammi-helmikuussa Roopella ja Ilmolla oli vielä joka ilta säännöllinen painimatsi. Nujuaminen oli toki leikkisää ja ääntä ei kuulunut tai karvoja pöllynnyt, mutta silti näytti välillä, että jompi kumpi kissoista hyökkäsi toisen kimppuun, vaikka toista ei olisikaan aina huvittanut painia. Viime viikkojen aikana kissat ovat nukkuneet samassa paikassa ja leikkineet paljon yhdessä tappeluiden sijaan.

Kiipeilypuu on kummasti kutistunut
Ilmo ei mahdu enää ihan niin näppärästi tähystämään tuolin selkänojalle
Kuvia ottaessa tuli myös mieleen, kuinka hyvin kissat tottelevat verrattuna ensimmäisiin päiviin. Roope asettui helposti koppaan ja Ilmo jaksoi kiltisti pysyä paikoillaan sen ajan, kun kuvia räpsittiin. Tammikuussa kuvien otto oli erityisen vaikeaa Roopesta, joka vipelsi aina karkuun, kun kameraa yritti kohdistaa kissaan.

Joissain asioissa Ilmolla ja Roopella on vielä kehittymistä, muun muassa kissat vieläkin satunnaisesti herättävät nukkuvat ihmiset hyppimällä jalkojen päällä tai metsästämällä tassuilla varpaita. Mukava kuitenkin huomata, miten monessa asiassa kehitystä on tapahtunut hyvään suuntaan. 

8 kommenttia:

 1. On ne jo ihan isoja poikia... Ja niin sööttejä...

  VastaaPoista
 2. Niin ne lapset kasvaa. :) Ja vaikka pikkupennut on ihania, niin kyllä vähän rauhallisemmat aikuisemmat kissat on ainakin mun mielestä silti mukavampia, kun riiviöinti vähenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja mukavaa, että kissat kehittyvät niin nopeasti.

   Poista
 3. Ekassa kuvassa erottuva kasvu on sykähdyttävä! Tykkään aikuiskokoisista kissoista pentukokoa enemmän, mutta kyllä tietynlainen haikeus iskee tällaisia kasvukuvia katsoessa. :D Komeat pojat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti vielä jossain vaiheessa iskee pentukuume sitten, kun pojat ovat täysikasvuisia :)

   Poista
 4. Pennut on varmaan siksi niin tuhottoman söpöjä, kun ne on ihan kauheita riiviöitä ja ihmiset ei muuten kestäisi niitä hetkeäkään ;D

  Tosi kiva idea kuvata silloin ja nyt kuvat kissoista, kasvun hahmottaa heti niin paljon helpommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja olisi niin hauska, jos olisi samoista paikoista myös kuvia siitä, kun pojat olivat vielä pienempiä.

   Poista