lauantai 7. helmikuuta 2015

Pitkän neuvottelun lopputulema

Ilmo on nuoresta iästään huolimatta rohkea, sinnikäs ja poliittisesti taitava kissanalku. Viimeisen kahden viikon ajan Ilmo on neuvottellut väsymättä kissojen oikeuksien puolesta. Ilmoa on harmittanut suunnattomasti, että kissat on niin tylysti jätetty makuuhuoneen ulkopuolelle. Päästyään kerran vilahtamaan salatulle alueelle ja todistettuaan sen kissoille vaarattomaksi ja sopivaksi elinympäristöksi, on Ilmo kampanjoinut väsymättä sen puolesta, että kissatkin saisivat oikeuden liikkua makuuhuoneen territoriolla.
Väsymätön neuvottelija
Ilmo on joka ilta istuskellut sinnikkäästi kiista-alueen rajalla oven ulkopuolella henkilökunnan mentyä nukkumaan ja kokeillut maukua ensin hiljaa ja suloisesti ja käyttänyt sen jälkeen vähän närkästyneempää äänensävyä. Samoin Ilmo on ottanut fyysiset keinot käyttöön ja yrittänyt rapsutella ovea, koittanut kaivaa sen ali ja yrittänyt murtaa ovea hyppäämällä sitä vasten. Yhden neuvottelutuokion kesto ei ole onneksi ollut pitkä ja ovessa on melko hyvä äänieristys.

Lopulta voitokkaaksi taktiikaksi ei osoittautunut äänen volyymitaso tai oven tökkiminen tassulla. Voittoon vaadittiin se, että Ilmo jaksoi joka ikinen ilta istuskella oven takana määrätietoisesti saamata siitä varsinaisesti palkintoa ja samoin tulla jokaisena aamuna oven taakse vastaanottamaan juuri herännyttä henkilökuntaa. Henkilökunnan toisen osapuolen palattua reissulta yömyöhään jäi Ilmo maukumaan erityisen sydäntäsärkevästi oven ulkopuolelle, jolloin omistajat lopulta heltyivät ja päästivät kissat huoneeseen (tosin vasta seuraavana päivänä).

Makuuhuoneen uusi kuningas

Oletetusta poiketen kissat eivät tosin edelleenkään pääse nukkumaan samaan huoneeseen. Ilmo oli unohtanut hyvät käytöstavat ja vietti ensimmäisen kokeiluyön hyppimällä iloisesti ympäriinsä jahdaten jännittäviä muhkuroita peiton alla. Siispä kissat aina poistetaan huoneesta yön ajaksi. Pelkkä pääsy tutkimaan huonetta on kuitenkin riittänyt ja maukaisuja kuuluu oven takaa ainoastaan aamulla, jos kokki on nukkunut liian pitkään ja ruokakupissa ei ole syötävää. 

4 kommenttia:

 1. Noin suloisen kisulapsen kanssa saa olla kyllä päättäväinen, jos pystyy vastustamaan noita tapittavia söpösilmiä. <3 Niin ja haastoin teidät viiden haasteeseen (http://kaskissaa.blogspot.fi/2015/02/viiden-haaste.html). :)

  VastaaPoista
 2. Sinnikkyys palkitaan! Peittosaalistukset varmasti vähenisivät sitten kun uutuudenviehätys olisi laantunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän kissat vielä joku yö pääse viereen :)

   Poista