sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Koppaan!

Toissaviikonlopun pelkotilojen jälkeen henkilökunta on päättänyt, että kissat pitäisi totuttaa niin hyvin kuljetuskoppaan, ettei naapurin Susikoira Roi aiheuta paniikkireaktiota sitten, kun kissat täytyy joskus kuljettaa jonnekin. Siispä henkilökunta on aloittanut hiljalleen vaiheittain tapahtuvan totuttamisohjelman. Samalla kissojen opetussuunnitelmaan on lisätty uusi käsky "koppaan!".

Roope tietää, että aurinkoisena päivänä kantokopan katto on mainio tähyilypaikka


Kantokopat ovat aiemminkin olleet kissojen saavutettavissa ja välillä niissä on jopa nukuttu. Koppia ei ole kuitenkaan tarvinut vielä käyttää niiden oikeaan tarkoitukseen sen jälkeen, kun kissat kuljetettiin toisessa kopassa ensimmäisenä päivänä kotiin.

Nyt kopat on nostettu säännöllisesti olohuoneen lattialle. Roope ja Ilmo on ehdollistettu naksuttimeen, joten kissoilta ei mennyt kauaakaan hoksata, että kantokopan sisällä on kiva käydä, koska siellä tarjoillaan kuivattuja kanaherkkuja.

Loisto-diili: Päällä voi tarkkailla ulkona seikkailevia lintusia, ja sisällä tarjoillaan taas ruokaa
Samalla kissoja on kannettu ympäriinsä, jonka jälkeen kanaherkkuja on tarjoiltu lisää. Toistaiseksi herkutteluhetket ovat tapahtuneet sisätiloissa. Säiden parantuessa kissoja on tarkoitus käyttää kopeissaan myös ulkona ja kuljettaa jonnekin.

Tavoitteena totuttautumisessa olisi tietysti se, että kissat pystyisivät olemaan kopeissaan kohtuullisen stressittöminä ja hiljaisina. Henkilökunta odottaa mielenkiinnolla tuloksia ja lupaa raportoida niistä jatkossakin.

Lakisääteinen tauko
Lopuksi Ilmo näyttää, kuinka koppaan kuuluu mennä:

2 kommenttia:

  1. Erinomainen diili! :) Mie olen opettanut tuon Haikulle ja Rakulle, mutta tositilanteissa ei toimi kun jännitän onnistumista niin paljon, että kissat vaistoaa sen ja kieltäytyvät menemästä koppaan. Toivottavasti teillä menee paremmin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kissat ovat kyllä herkkiä. Siitäkin jo huomaa, jos yrittää näyttää temppuja vieraiden läsnäollessa, ettei aina sujukaan niin hyvin kuin yksin kissojen kanssa. Jospa tuo treenaaminen kuitenkin johtaisi edes siihen, että kuljetuskopassa on vähän mukavampi oleilla :)

      Poista