lauantai 25. marraskuuta 2017

Valjastelua pihamaalla

Pienessä lomareissussamme oli se kiva puoli, että Roope ja Ilmo pääsivät pitkästä aikaa ulkoilemaan valjaissa.


Henkilökunta haluaisi aktivoida kissoja enemmänkin viemällä niitä ulos. Kun kissat olivat pieniä ja asuimme rauhallisella alueella Lauttasaaressa, kävimme useamman kerran ulkoilemassa kissojen kanssa. Roope sopeutui todella nopeasti valjaisiin ja käveli kuin vanha konkari ympäriinsä jo puolen vuoden ikäisenä. Ilmolla kesti pidempään, koska kissa ei meinannut millään sopeutua kunnolla vänttisiin, heittäytyi helposti maahan makaamaan ja kieltäytyi liikkumasta. Onneksi voitimme tuolloin blogiarvonnasta sturdi-valjaat, joita Ilmo käyttää vieläkin, ja jotka ovat keveytensä ja mallinsa puolesta olleet kissalle oikein hyvät.

Lauttasaaren jälkeen muutimme vilkkaammalle alueelle, jonka vuoksi säännöllinen valjastelu jäi muutamaa kertaa lukuunottamatta.

Vuosi edellisestä muutosta läksimmekin sitten Australiaan. Täällä olisi sään puolesta oikein hyvät olosuhteet ulkoilulle, mutta asumme melko lähellä keskustaa ja kotikatu on vilkasliikenteinen nelikaistainen tie, niin uloslähtemisen kynnys on ollut sen vuoksi korkea. Lisäksi henkilökunnalla oli muinoin melkoinen neuvottelu saada vuokranantaja ja talonyhtiö hyväksymään kissa-asukit kerrostaloasuntoon (josta voisi joskus kirjoittaa oman postauksensa), joten ei olla ihan hirveästi kehdattu esitellä kissoja naapureille, vaikka ihan laillisesti täällä asutaankin ja kissat on hyväksytty vuokrasopimuksessa.

 Oli hirmu kiva nähdä, että vaikka yli vuoteen ei ollakaan kunnolla valjasteltu parvekkeella oloa lukuunottamatta, molemmat kissat kulkivat valjaissa ihan reippaasti. Roopelle touhu on edelleen luontaisempaa ja kissa jopa välillä tottelee käskyjä, kulkee kiltisti vierellä tai tulee luokse pyydettäessä. Ilmo harhailee kissamaisemmin ympäriinsä ja heittäytyy vieläkin välillä maahan makaamaan.

KierimistaukoHauskasti ulkoillessa myös huomasi, että niin kauan kun oltiin ympäristöltään saman tyylisellä alueella, jossa kissat opettelivat olemaan valjaissa pienenä, sujui kävely ympäriinsä tosi hyvin. Kun Roopea yritettiin houkutella vähän isommalle asfalttitielle kävelemään, jähmettyi kissa paikoilleen ja takajalat alkoivat tutista. Tarkemmin asiaa pohtiessa talon piha oli jokseenkin samantyylinen kuin lauttasaarelaisen kerrostalon takapiha muutama vuosi sitten - puskia, pieniä polkuja ja nurmikkoa. Isomman asfalttitien reunaa taas kissat eivät ole koskaan kävelleet, joten valtava tummanharmaa ruohikon leikkaava väylä näytti luonnollisesti melko uhkaavalta.15 kommenttia:

 1. Mahtavaa kun olette päässeet ulkoilemaan! Onko sen mantereen maa erilaista tassun alla kuin täällä? - Max sturdivaljastelija ja Pepsi vänttisvaljastelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, hauskaa, että teilläkin on toinen sturdi- ja toinen vänttisvaljastelija! Kyllä mantereen maa tuntui melkoisen samalta tassuihin. Tosin ei tarvinnut rämpiä varvuissa tällä kertaa, toisin kuin silloin, kun oltiin Suomessa mökillä.

   Poista
 2. Onpa eksoottinen ulkoiluympäristö! Mullakin olisi varmasti siellä valppaustaso samaa luokkaa kuin tuossa viimeisessä kuvassa. Jos vaikka tulisi koala tai kenguru vastaan! :-D (En näemmä pysty kirjoittamaan teille kommenttia mainitsematta kyseisiä otuksia.) Mustakin olisi kiva ulkoilla joskus Nupun kanssa (Juju ei siitä niin piittaa), mutta mekin asutaan vähän epäulkoilullisella alueella, niin se on suosiolla jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, epäulkoilullisella alueella on kyllä vaivalloista ulkoiluttaa kissoja. Tosin kerran näin jonkun ulkoiluttavan kissaansa jossain siellä Punavuoren tienoilla, että kai sekin onnistuisi, mutta totuttelua vaatisi kovasti. Täällä ei kyllä koskaan tiedä, mitä elukoita tulee esiin mistäkin. Enimmäkseen näkee pieniä liskoja, mutta joskus voi olla takapihalla kengurukin, kun tuonne luonnonhelmaan lähtee matkailemaan.

   Poista
 3. Reippaasti te pojat ulkoilette siellä teidän uudessa kotimaassa, wau.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu on niin kivaa ja samalla pelottavaa. On niin paljon uusia hajuja!

   Poista
 4. Mukavan näköinen ulkoilupiha tuolla lomapaikassa. Hienoa, että pojat pääsivät siellä haistelemaan ulkoilmaa ja tunnustelemaan aussimaaperää tassujen alla 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olihan se virkistävää, kun ei oltu toviin ulkoiltu.

   Poista
 5. Pojat varmasti arvostavat moista ulkoiluympäristöä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykättiin kyllä! Ja nyt on ihan tylsää olla taas täällä neljän seinän sisällä.

   Poista
 6. Onpa ihanan vehreää! :) Viherkateus iskee täällä marraskuun harmauden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taas on välillä ikävä sellaista Suomen syvänvehreää kesäluontoa. :) Luonnollinen vihreys kun on enemmän sellaista kuivakan harmaanvihreää ja ruskeaa. Pihoilla voi olla vihreämpää, mutta ylläpito vaatii runsasta kastelua.

   Poista
 7. Upean näköiset ulkoilumaastot. Ikävää ettei itse pääse kokeilemaan.

  VastaaPoista
 8. Ihana ulkoilumaasto, niin herkullisia hajuja täynnä! ♥

  VastaaPoista
 9. Voi miten kivaa pojilla on varmasti ollut valjastelemassa!

  VastaaPoista