perjantai 17. marraskuuta 2017

Minne matka?

Viime sunnuntaina tapahtui jotain järisyttävää. Henkilökunta nosti meidän ison kopan makuuhuoneesta ulos!
"Oho! Mistäs nyt tuulee?"
Meidät vietiin hissillä alakertaan ja pakattiin sen hurisevan jutun kyytiin.

Ajateltiin, että päästään taas vierailulle kissahotelliin, mutta matka vain jatkui ja jatkui ja jatkui.

Lopulta, noin 3 tunnin ajomatkan jälkeen, hurina loppui ja meidät nostettiin ulkoilmaan. Koppa vietiin vieraan rakennuksen sisälle ja kopan ovi avattiin.
Perillä!

Alussa vieras paikka ja hajut pelottivat ja ryntäsimme varmuuden vuoksi turvapaikkaan tähyilemään ympäristöä. Sängyn alta oli kuitenkin huono näkyvyys, joten melko pian uteliaisuus voitti ja lähdimme hiipimään ympäri asuntoa. Se oli valtavan suuri, joten kartoitettavaa riitti! Ikinä emme ole nähneet niin paljon tyhjää tilaa vapaana ollessamme.
"Onpa siinä käytävällä pituutta"
"Mennäkö suoraan, vasemmalle vai oikealle?"
Henkilökunta kertoo:

Suomesta tuli meille vieras ja saimme viikon vapaaksi töistä. Paras tapa viettää lomaa täällä(kin) on lähteä luonnonhelmaan mökkeilemään. Niinpä vuokrasimme talon Airbnb:stä läheltä Margaret Riveriä, joka on suosittu lomakohde täällä Länsi-Australiassa.
Margaret River on saanut nimensä kuvassa näkyvästä joesta

Aluksi kissoja ei ollut tarkoitus ottaa mukaan, mutta Airbnb:n tarjontaa katsellessa tuli hieman yllättäenkin vastaan useita taloja, joihin lemmikkieläinten tuonti oli sallittu. Tosin monissa kohteissa oli lisäehtoja, esimerkiksi "vain koirat", tai "lemmikkieläimet pidettävä pihalla ja ei saa tuoda taloon sisälle". Lopulta kuitenkin löysimme meille sopivan talon vähän syrjempää, johon kissat sai ottaa mukaan, jossa ei ollut kurjia lisäehtoja, ja joka oli halvempi vaihtoehto kuin Margaret Riverin keskustassa olevat hotellit. Sääkin oli ihan sopiva reissaamiseen eläinten kanssa - lämpötila ulkona perillä oli vain noin 20 astetta, joten ei ollut tukahduttavan kuuma.
Ilmo rentoutuu
Matkustaminen kissojen kanssa oli kohtuullisen vaivatonta. Molemmat ovat onneksi rohkaistuneet viime kertojen matkustuskokemuksista, kun toisikin olisi voinut käydä sen perusteella, että viimeisin pitkä reissu oli useita vuorokausia lentomatkalla ja karanteenissa.... Ehkä sekin oli ihan hyvä juttu, etteivät kissat ole juurikaan reissanneet kissahotellia lukuunottamatta viimeiseen 12 kuukauteen. Kotioloihin oli ehtinyt sopeutua tuossa ajassa niin perusteellisesti, että pieni muutos teki ihan hyvää.

Vuokraamamme asunto oli selvästi eläinystävällisen ihmisen omistama. Keittiöstä löytyi ruokakuppeja ja siivouskomerosta lemmikkieläintalouksiin tehty kunnollinen imuri, jolla karvat sai helposti siivottua kokolattiamatosta. Pari herkän ja uuden oloista nahkasohvaa tosin asunnossa oli, jotka peitimme varmuuden vuoksi parilla mukaan otetulla pussilakanalla, jottei kissojen kynsistä jäisi jälkiä.
Ilmo tähyilee ulos

Parasta loma-asunnossa oli tietysti oma piha ja huomattavasti suurempi pinta-ala, mitä kotona kerrostalossa. Erityisesti Roope tuntui nauttivan isommasta neliömäärästä. Alkujännityksen mentyä ohi kissa rallitteli tyytyväisenä ympäriinsä ja innostui hetkeksi jopa leikkimään hiirilelulla, jolla ainoastaan Ilmo normaalisti leikkii.
Paikallisia maita ja mantuja. Ison puun edessä olevat mustat pläntit ovat kenguruja
Täältäkö se hiekkalaatikoissa oleva aines on peräisin?

14 kommenttia:

 1. Ihanaa, olette päässeet kunnon lomareissulle ihmistenne kanssa! Pääsittekö tutustumaan ulos kenkuruihin vai mitä ne nyt ovatkaan? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla nähty vielä yhtään kenkua, kun oltiin sen verran keskellä muita taloja, etteivät ne tuohon pihalle asti tulleet. Ihmiset kyllä sanoivat, että nähtiin matkalla kans kenkuja, mutta kopasta oli surkean huono näkyvyys. Ehkä me vielä joku kerta. Lihaa ollaan kyllä vähän maisteltu. Se on hyvää!

   -Ilmo ja Roope

   Poista
 2. Jo on hienot maisemat ja kunnon talo. Ekat kengutkin on saatu kuvaan. Ihminen olisi mielummin tuolla auringossa kuin täällä marraskuun pimeydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vaan vierailemaan :) Seuraavat 4 kuukautta on takuuvarma auringon porotus.

   Poista
 3. Vau, mikä loma! Hupsut mukaan, Hupsut mukaan! Me halutaaaaan!!!! Kenguruita ja lämmintä hiekkaa ja vehreyttä ja kaikkea, mitä täältä pohjolasta uupuu!

  VastaaPoista
 4. Jee, kyllä kai pojat otitte kunnon rallit myös nyt kun oli kiihdytys ratakin kunnossa?!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu otettiin me, monet rallit otettiinkin. Nyt on ihan ikävä tuota rallirataa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Se oli kyllä hieno. Oispa ollut ihan vakituinen elintila. Kyllä kelpais, jos ois tuollaiset tilukset.

   Poista
 6. Voi miten ihanaa on varmasti mökkeillä, mutta eikö pelota että ne austraalian tappajaeläimet on just tuola luonnossa minne menitte, apuaaaa. Onko näkynyt pelottavia hämyhäkkejä sielä asuessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa pelotti vähän, mutta me asutaan niin keskustassa, ettei täällä ole ollut oikein mitään paria maltillisen kokoista yöperhosta lukuunottamatta. Tuolla mökillä tuli aika paljon sellaista pientä ötökkää auringon laskeuduttua, muttei sielläkään mitään isompaa näkynyt. Ainoastaan yksi torakka kuistilla, jota Ilmo innostuneena valjaissaan jahtasi. Kokonaisuudessaan tämän vuoden aikana ei ole näkynyt vielä yhtäkään isoa hämähäkkiä.

   Poista
 7. Aivan mahtavaa! :) Upea tila rallitella ja ehkä ulkoillakin uskaltaa kenguista huolimatta. Hyi kun tuli kylmät väreet noista lemmikkiehdoista, liian tuoreessa muistissa meidän Luleå-majoitus vielä... Onpa ihana, että löytyi kuitenkin noinkin hyvä kissat salliva paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietinkin teidän Luleå-majoitusta noita ehtoja lukiessani :( Ja sen vuoksi ne tulikin tavattua tosi tarkkaan. Ikäviä kyllä tuollaiset!

   Poista