lauantai 29. huhtikuuta 2017

Syksy tuli ja arki alkoi

Viisi kuukautta jo vierähtänyt täällä toisella mantereella. Kesä meni siinä mielessä oikein mukavasti, että Roope ja Ilmo saivat kerrankin pidettyä 50% henkilökunnasta kokopäiväisesti hoitajanaan. Aamut sujuivat hiirileikin merkeissä, ruoka tuli aina ajallaan kuppiin ja rapsutuksia sai tasaisesti pitkin päivää.

Kuva ajalta, jolloin asiat olivat paremmin. Miksi kaiken pitää aina muuttua?


Muutama viikko sitten tilanne muuttui. Kokopäiväinen kissanhoito vaihtui osa-aikaiseksi ja samalla palvelutaso romahti. Ennen niin energinen henkilökunnan toinen osapuoli alkoi myöskin kadota aamulla otsa rypyssä ulos eteisen oviaukosta, jolloin Roope ja Ilmo jäivät pitkäksi päiväksi ihan keskenään. Ja sama toistui seuraavana aamuna. Ja sitä seuraavana. Illaksi henkilökunta sentään palasi takaisin, mutta palvelualttius oli selkeästi jäänyt sinne, missä ikinä päivällä olivatkaan luuranneet. Illalla röhnöttivät vaan sohvalla ja valittelivat, kun oli niin raskas päivä ja niin väsyttävää uusi kieli ja kulttuuri ja ei nyt millään jaksaisi yhtä hiirilelua nostaa lattialta ja heittää kissalle. Ennenkuulumatonta! Roopekin, joka ei ole aikaisemmin vaivautunut noutamaan leluja, on jo monta kertaa joutunut hyppäämään sohvalle asti ja tiputtamaan lelun suoraan henkilökunnan päälle heitettäväksi, kun muuten ei olisi tapahtunut yhtään mitään. 

Katsokaa nyt tuota lattiaakin. Ei ole enää imuri laulanut samaan malliin, kun henkilökunta lopetti työnsä kissojen päivähoitajana


Muutamana yönä Roopea on kiukuttanut niin paljon ala-arvoinen kohtelu, että kissa on raapinut klo 02-03 aikoihin makuuhuoneen ovea ja maukunut kovaäänisesti, että nyt tarttis vähän enemmän viihdettä, että kissa saisi yönsä nukuttua eikä olisi niin levoton olo.

Jotain piti keksiä ja onneksi tuli joku aika sitten katsottua Youtubesta Colen ja Marmaladen ihania kissavideoita. Yhdestä videossa oli vinkki, että vesipulloon voisi askarrella saksilla reikiä ja laittaa sen jälkeen pulloon kuivanappuloita metsästettäväksi. Tällainen korvikehenkilökunta on sen jälkeen askarreltu jo monta kertaa ja jätetty päiväksi kissoille. Omankin videon kuvasimme aiheesta. Tosin Roope tyytyi videolla lyhyen alkuinnostuksen jälkeen lähinnä esittämään jäätiköllä makoilevaa hyljettä, mutta Ilmo näyttää, että kyllä pullosta niitä raksujakin tipahtelee aina välillä.

18 kommenttia:

 1. Otamme osaa! On tosi mainiota, kun henkilökunta on kotona; pelolla odotamme jos tilanne muuttuu meilläkin tässä joskus. - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivottavasti saatte pitää henkilökunnan kotona mahdollisimman pitkään.

   Poista
 2. Voi ei! Toi henkilökunnan katoaminen säännöllisesti melkein joka päivä on niiiiiin tylsää. Kauhulla ootetaan, että meilläkin vielä alkaa niin tapahtua. Toi pullo on kiva. Me taidetaan kans tarvita sellanen.
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. Pullo on ollut ihan hauska viihdyke, mutta mieluummin otettais henkilökunta tänne takaisin ihan kokopäiväisesti.

   Poista
 3. Roope ja Ilmo on niin söpöjä etten kestä! Tahdon oman somppuliinin ♥♥♥ Tuli muuten mieleen että saako siellä juoda hanavettä? Ja jos ei niin onko ollut vaikeaa totutella pulloveteen. Kun jokapaikassa aina sanotaan ettei ulkomailla saa juoda hanasta vettä, tosin kai se riippuu ihan siitä missä maassa on :') En ole ekspertti näissä jutuissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, me taas voitais ottaa pörröinen ragdoll tänne seuraksemme ♥

   Juu, hanavettä voi juoda täällä. Se on tosin vähän metallimman makuista verrattuna Suomen hanavesiin. Monet pitää täällä vettä kannussa jääkaapissa, kun maku paranee siten ja samalla saa oikeasti kylmää vettä. Itse olen pienen totuttelun jälkeen juonut vaan suoraan hanasta. Muovipulloja on muutaman kerran tullut ostettua, kun on lähtenyt jonnekin kuumalla säällä ja unohtanut ottaa vettä mukaan.

   Poista
 4. Voi ei! Toivottavasti palvelun taso nousee taas kun ihmisetkin tottuvat uuteen päiväohjelmaan! :)

  Huhui kun aika on mennyt siivillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nämä kuukaudet vaan hurahtavat ohitse :D Ja eiköhän tässä hiljalleen taas virkistytä. Viime viikolla jo opeteltiin uutta temppua.

   Poista
 5. Aloittakaa henkilökunnan koulutus silleen pikkuhiljaa. Muutaman viikon päästä vaaditte aina heidän kotona ollessa enemmän ja enemmän huomiota. Kyllä ne siitä vielä kunnostautuvat ku tämä muutos hässäkkä on ohitse.
  Tsemppejä!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Olen alkanut taas viihtyä enemmän sylissä, koska oon huomannut, että sillä tavalla saan tarvitsemani määrän huomiota.

   T: Ilmo

   Poista
 6. Pöyristyttävää, kerrassaan pöyristyttävää. Ja Hävytöntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Vähintään olisivat voineet palkata jonkun varaihmisen tänne tilalle leikkimään meidän kanssa päivisin.

   Poista
 7. Onkohan nyt niin, että ahmatinoloinen Roope, ei tajunnut että pullossa on oikeeta ruokaa? Ottaa vähän liian rennosti videolla, vaikka vieressä on ruokaa. Hyvä keksintö tämä pulloaktiviteetti, ihminen aikoo kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope taitaa pohtia videolla, että miksi vaivautua pyörittelemään pulloa ympäriinsä, kun kyllä se ruoka aina lopulta ilmestyy kuppiin ilmankin moista vaivannäköä. Vaikka Roope onkin perso ruualle, niin joskus rentoutuminen ja nukkuminen kiinnostavat enemmän kun urheilu muutaman kuivaraksun vuoksi.

   Poista
 8. Hei, voitko ottaa yhteyttä:
  mun sähköposti on piret001@hotmail.com
  Haluan myös otta kissa mukana australiaan ja olis sinulta niin paljon kysyttävä. Kiitos

  VastaaPoista
 9. Ihan kamalaa mä poistin teidän kommentin meidän postauksesta kun kännykällä vahingossa painoin kommentti osuudessa poista eikä se ees pyytäny mitään varmistuksia vaan poisti vaan sen kommentin???? Kiitos nyt kuitenkin kommentista ja kuvakehuista. Ruffe on kyllä aika rohkea koirien seurassa, hän ei pienistä eikä isoista hauvoista pelästy! Voivoi minua kun en osaa käyttää näköjään tätä teknologiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D eipä tuo haittaa, puhelimella tulee usein tehtyä kaikenlaisia virhepainalluksia. Roope ja Ilmo voisivat ottaa Ruffesta mallia tuossa koira-asiassa.

   Poista