sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Aamun kissa-agility

Henkilökunta on palailemassa normaaliin vireystasoonsa, koska sohva-aika on ollut selvästi vähenemään päin ja kissa-aika taasen lisääntynyt. Roope ja Ilmo ovat molemmat aina tykänneet opetella vauhtia ja hyppimistä vaativia temppuja, niin päätettiin aamulla pitkästä aikaa harjoitella agilityä.

Kissa-agilityssa on yksi ainut haaste ja hidaste - esteiden puuttuminen. Jos meillä olisi muutama erilainen este, tunneli ja rengas, niin treenaaminen olisi vähän helpompaa, eikä täällä paikallisesta verkkokaupastakaan löytynyt agilityesteitä. Toisaalta kierrätyshengessä esteitä voi keksiä mistä tahansa: vanhasta pahvilaatikosta syntyi tämän aamun rengas ja esteiksi päätyi tällä kertaa matkalaukku ja kissojen raapimisalusta.

Henkilökunnan askartelema pahvivanne :D Tyylikäs ku mikä!
"Mmm, pahvin ihana kellarinen tuoksu"

Perinteisten agilitytemppujen lisäksi rataan yhdistettiin muutama oma temppu. Kokonaisuudessaan agiliyratamme oli seuraava:
 • Renkaan läpi hyppääminen
 • Este 1
 • Este 2
 • Oven sulkeminen
 • Tuolille hyppääminen 
 • Koppaan meno
Alla olevalla videolla Ilmon tyylinäyte temppuradasta:15 kommenttia:

 1. Hienoja ja oikeasti hyödyllisiä temppuja! Eipä ole Ilmolle jäänyt mitään matkustustraumoja, kun boksiin meno sujuu noin näppärästi. Ja ihanaa luovuutta esteiden suhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kissat saavat edelleen ruokaa noissa kantokopissaan, niin niihin meno sujuu oikein hyvin. On myös yksi Roopen mieluisimmista tempuista tällä hetkellä.

   Poista
 2. Ihan liian helpot temput :D Nuohan suoritettiin kuin vettä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, että pitäis keksiä jostain kissalle lisää älyllistä haastetta. Jos ois jokin kissojen oppikoulu, jonne Ilmon voisi päiväksi viedä ratkomaan pulmia. Tai kissojen Room escape.

   Poista
 3. Wau, hieno rata Ilmolla ja suoritus vielä sitäkin hienompi!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 4. Mitä, vapaaehtoisesti kuljetuskoppaan? Minua ei herkuillakaan sinne lahjota. Ilmon kannattaisi lähteä kisaamaan jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin, että oiskohan täällä Ausseissa kissa-agilityä, mutta taitaapa olla niin, että Suomessa olisi paljon paremmin mahdollisuuksia. Ilmo on myös vähän ujo kissa vieraissa paikoissa, niin voi olla, että kotiagility on parempi vaihtoehto.

   Poista
 5. Ei se miltä näyttää, vaan se miten toimii ja tuohan toimi oikein loistavasti! Taitava Ilmo! :) Meillä oli suuret puheet rakentaa puinen agilityrata viime vuonna, mutta töiden alettua se sitten jäi. Tälle kesälle on kertynyt lomaa, joten ehkä sitten viimein. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen puinen rata ois kyllä unelma! Ja sitten oma, rauhallinen ja punkiton piha (mielellään vielä hyvin aidattu), jossa vois kesällä auringon paistaessa harjoitella kissojen kanssa. Ah. Kyllä kelpaisi.

   Poista
 6. Vautsi mitenkä Ilmo menee temppuradan <3 Ihan huikeeta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vauhdikkaat temput ovat kyllä ihan Ilmon mielipuuhaa.

   Poista