tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ilmon metsästysaamu

Ilmo kertoo:

Tänään aamulla salainen unelmani kävi melkein toteen. Niin lähellä, mutta silti niin kaukana!


Henkilökunta oli juuri herännyt ja valitteli, että jokin ihmeellinen vihellys piti hereillä jo pari tuntia ennen kellonsoittoa. Olin tavanomaiseen tapaan tarkkailemassa sivusilmällä ulkoelämää, kun yhtäkkiä bongasin vihellyksen lähteen. Näin elävän linnunpoikasen aivan edessäni, ihan parin metrin päässä! Tuoretta aamupalaa! Yritin hypätä suoraan sen luo, kun en innostuksissani muistanut, että välissä oli se läpinäkyvä, kova, tyhmä asia, joka estää ulospääsyn.

Siellä se lintu vipelsi aamulla


Sen jälkeen juoksentelin hirmuista kyytiä edestakaisin, yrittäen kiihkeästi löytää salareittiä ulos pienen linnun luo. Poikanen ei näyttänyt edes osaavan lentää kunnolla. Kunhan oli vaan siinä ja tapitti minuun päin. Niin täydellinen suupala! Olisin napannut sen yhdellä pitkällä hypyllä.

Mau'uin ihmisiä paikalle, että nyt on heti pakko päästä ulos nappaamaan tuo lintunen pois kuleksimasta. Henkilökunta oli taas jälleen kerran liian kyvytön ja aikaansaamaton, ja katseli siinä ihan typeränä, kun pieni lentokyvytön linnunpoikanen kipitti hitaaaasti kohti parvekkeen reunaa ja sen jälkeen hyppäsi alas, todennäköisesti alakerran naapurin parvekkeelle.

Mikä järisyttävä pettymys!

Säntäilin vauhkona ympäriinsä ja harmitti niin kovasti, kun meni mainio tilaisuus ohi tassujen. Silmissä näkyi se pieni, avuton paisti, jota kantaisin nyt varovaisesti suussani, jos asiat olisivat menneet hyvin.

Sitten kipitin makuuhuoneeseen ja näin kärpäsen. Iso, PULLEA KÄRPÄNEN! 


Piti maukaista, että Roope Roopeee, nyt paikalle metsästämään, niin saadaan se kiinni! Roope löntysteli siihen ja oli ihan tylsänä vieressä, että Ilmo, ei se ole mikään kärpänen. En uskonut veljeäni hetkeäkään, vaan säksätin ötökälle vimmatusti.

Henkilökuntakin tuli lopulta paikalle, kun olin jonkin aikaa vaaninut siinä. Maukaisin henkilökunnalle, että voisivat vähän tarjota apuaan, kun kärpänen on niin korkealla.


Henkilökunta sitten nappasi mut syliin, jolloin pääsin lähemmäksi kärpästä ja vihdoin täppäsin sen* kiinni voitokkaasti tassullani. Eivät tämän kissan metsästystaidot nyt ihan ruosteessa ole, kun jotain sain sentään napattua!

*Henkilökunnan jälkihuomautus. Se kärpänen oli tosin kiinnitystulppa.


15 kommenttia:

 1. Hih miten jännittävä tarina! Ei uskaltanut edes hengittää lukiessa :) Ilmo, Suuri Saalistaja! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, oot melkein saanu saalista! Harmillista, et ihmiset laittaa sitä kovaa ja kirkasta eteen joka paikkaan. Meillä on tollasii valekärpäsii kanssa seinällä. Pikkasen noloo, ku välillä unohtaa, et ne on vaan valekärpäsii.
  -Punkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tässä jo monta kertaa todettu, että ihmiset ei osaa rakentaa eikä sisustaa yhtään kissamaisella tavalla.

   T: Ilmo

   Poista
 3. Olipa jännä aamu! Mutta tosi harmi kun et saanut vatsan täytettä vaan sun piti viettää nälkäisenä päiväsi.. - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakastelihaa saatiin sitten myöhemmin, mutta tuore on aina tuore!

   Poista
 4. Huii, jänskää, SÄ oot tosi hurrjan rohkea metsästäjä! Varsinkin tuo kärpänen mistä jäi vaan punainen läiskä seinään reiän kera, WAU. Me fanitetaan täysillä sun metsästystaitoja!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi miten hienosti oisit saanu sen tipun kiinni jos ei ois ollu sitä läpinäkyvää juttua tiellä! Meilläkin on yks valekärpänen makkarin seinässä ja Coco sitä aina välillä vähän läimäyttää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Coco, just niin pitääkin! Ei niitä oikeita kärpäsiäkään saa kiinni, mikäli jää pitkäksi aikaa pohtimaan, että onko kyseessä kärpänen vai ihmisten seinälle asettama jekku.

   Poista
 6. Sä liiskasit sen kärpäsen kattoon! Vau, hyvä! :)))

  VastaaPoista
 7. Hienosti näytit kärpäselle! :) Harmi kun makea aamupala meni ohi suun, kirjaimellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! No, ehkä niitä tulee vielä lisää. Toiveikkaana olen tähystellyt pihalle päivittäin.

   Poista
 8. Supersaalistajalla on sopivan häijy ilme ekassa kuvassa. Parempi kuitenkin varmistua saaliin elossa olosta ennen suurempia jahteja. Kiinnitystulppa ei ole kovin katu-uskottava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois voinut olla kärpänen! Näytti ihan kärpäseltä.
   - Ilmo

   Poista