sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Suomivieraita ja kissahotellissa

Meillä oli juuri käymässä vieraita Suomesta. Lisäihmisten saapuessa matkalaukkuineen Roope ja Ilmo pääsivät pitkästä aikaa yöllä nukkumaan samassa tilassa henkilökunnan kanssa. Vieraat nukkuivat makuuhuoneessa, johon kissoja ei olla päästetty, jotta allergisetkin pystyisivät nukkumaan täällä ilman oireita.

Uusi järjestely aiheutti jännitystä puolin ja toisin.

Ensimmäisenä yönä kissoja huoletti hirveästi, ettei henkilökunta herää aamulla ajoissa, joten oli ihan välttämätöntä herättää ne varmuuden vuoksi maukumalla jo puoli kuudelta aamulla. Toisena yönä henkilökunta sai nukuttua vähän pidempään - mitä nyt Ilmo sai kehräyskohtauksen kolmen maissa yöllä ja tassutteli ympäriinsä nukkuvan henkilökunnan vieressä ja päällä. Lopulta Ilmo nostettiin ystävällisesti alas, jolloin kissa jatkoi kehräämistään lattialla. Siihen nukahdimme ja nukuimme kaikki sentään vähän pidempään kuin ensimmäisenä yönä.

Jännittävä asia oli myös se, että vieraat tulivat usein henkilökuntaa varomattomammin ulos makuuhuoneestaan. Ilmo piti tarkkaavaisesti ovea silmällä ja pääsikin monta kertaa onnistuneesti livahtamaan kielletylle alueelle.

"Huomio Roope! Kohde liikkumassa tuntematonta aluetta kohti! Hetki vielä ja sitten merkistä siirtyminen oven eteen."


Juuri kun olimme sopeutuneet uuteen nukkumisjärjestelyyn, päättivät ihmiset lähteä kiertelemään lähiseutuja muutamaksi päiväksi. Matkan alkajaisiksi Roope ja Ilmo vietiin samaan kissahotelliin, johon ehdimme jo joulun aikoihin tutustua.
Kissahotellissa tapasimme paljon muita kissoja, tosin turvallisen välimatkan päästä. Tylsää oli se, että Roopen ja Ilmon tämänkertaisen oleskelutilan ulko-osuus oli sisäpihaa kohden, joten maisemat eivät olleet ihan yhtä lintuisaa pusikkoa kuin viimeksi.

"Ai että siis tänne meinaat jättää? Missä esitteessä näkynyt metsämaisema?"
Tilaa kissoilla oli kuitenkin tälläkin kertaa ihan kohtuullisesti. Yllä olevassa kuvassa on ulkotila ja alla näkyy samankokoinen sisätila, jonne kissat pääsivät yläkuvassa näkyvän korituolin takana olevasta pienestä luukusta.

Roope tähyilemässä sisähuoneesta


Kotiinpaluu oli kyllä silti luksusta sekä kissojen että omistajien mielestä. On se vaan niin, että oma raapimispuu mansikka ja koti ei tunnu kodilta ilman kissoja.

17 kommenttia:

 1. No miltä makuuhuone näytti; kannattaako yrittää uusiksikin? - Max

  Kiva nähdä kuvat hoitolaista. Hyvin on tilaa, mutta harmi ettei maisemat olleet metsäiset :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ehtinyt vielä kartoittaa tarpeeksi, kun joku hätähousu aina juoksee perään ja nappaa mut kiinni :( Eli ehdottomasti koitan vielä uudelleen!

   T: Ilmo

   Joo, kyllä ne tuossakin vaikutti viihtyvän ihan hyvin :) - henkilökunta

   Poista
 2. Voi että, kun siellä on kesä ja vehreää! Mä voisin majailla tuolla kissahotellissa oikein mielelläni ja katsoa punaisia kukkasia. Ja jos vielä olisi Roope ja Ilmo kehräilemässä viekussa tai päällä, niin olisi ihan luksusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on yöksi luvattu vaan 11 astetta.. ääk, kylmä tulee pian! Tuo kissahotelli on kyllä ihanasti puiden ja kukkien keskellä ja eiköhän tänne yksi ihminenkin mahtuisi :)

   Poista
 3. Mikä siinä aina onkin, että se kielletty alue kiehtoo kissakansaa sitten niin mahdottomasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :D Ilmolla on myös herttainen tapa istua välillä tuossa ulko-oven edessä ja maukua siinä, vaikka kissa ei ole kertaakaan mennyt tuosta ulos ilman kantokopassa oloa. Kissa on selvästi oppinut, että suljettujen ovien takana on jotain hirmu kiinnostavaa.

   Poista
 4. Kiva, että kuitenkin on tuollainen luotettava kissahoitola, vaikka tällä kertaa metsänäköala sviitistä puuttuikin. :) Kiellettyyn tilaan livahtaminen oli varmasti hyvin jännittävää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä ja hintalaatusuhde hyvin kohdillaan.
   Kielletyissä tiloissa on jotain niin kiehtovaa. Ilmo tykkää myös hypätä pesutornin päälle ja mennä pesukoneen taakse, mistä henkilökunta ei ole yhtään innoissaan. Sen vuoksi reitti suljettiin ja välillä Ilmo vieläkin maukuu haikeana pesukoneen edessä, että miksei vielä kerran pääsisi kurkkaamaan sinne pesukoneen taakse.

   Poista
 5. Ehkä siellä sisäpihallakin jotain näkemistä oli. Pääasia, että on hyvä hoitola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoja vastapäisissä oleskelutiloissa me ainakin pystyttiin tähystelemään! Ja ihmisiä, joita siinä aina välillä hyöri.

   Poista
 6. Vai että teillä on kotona paikka minne ei saa mennä, ihan on kyllä kummallista touhua tuommoinen sehän on teidän koti?? Hotelli näyttää kivalle, mut mä pysyn mielummin kotona.. -Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siis nämä henkilökunnan säännöt ovat kyllä ihan käsittämättömiä.. Ei voi ymmärtää. Ja monta kertaa ollaan jo vaadittu, että jos kerta henkilökunnalla on oma huone, niin meillä kissoillakin pitää olla oma huone. Mieluiten ulkona. Ja siten, että nuo parvekkeelle lentävät paistit pääsisivät myös meidän huoneeseen.

   Poista
 7. Mukavan näköinen hotelli, vaikka kyllä koti on aina koti.

  VastaaPoista
 8. Jo on kissahotellissa maisemat: kukkaa ja palmun näköistä puuta.Kuudelta aamulla on vielä suht inhimillinen herätysaika. Veljenne Paavo tapaa herättää joka aamu ihmiset viideltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Paavo :D Viideltä on kyllä jo vähän liian aikaisin. Kissahotelliin ajelee sellaiset 30 minuuttia kaupungista, niin siellä on luonto lähempänä.

   Poista
 9. Vieraita! Meillä Nora ei tykkää kun tulee yövieraita. Aamuisin haetaan silloin ekstapaljon huomiota ja tullaan pitkäksi aikaa kainaloon kehräämään. :D Roope ja Ilmo varmasti tykkäsivät vieraiden tulosta kun saivat nukkua mamin ja isin kanssa! :)

  Onpa kiva hotelli kun on ulkoilutilakin!

  VastaaPoista