perjantai 20. tammikuuta 2017

Masuongelmia

Roopella ja Ilmolla on harvemmin ollut vatsavaivoja, eikä koskaan aikaisemmin kunnollista ripulia, mutta nyt on sitten sekin koettu.

Toissa-aamuna henkilökunta huomasi heti, että jokin oli vialla, kun Ilmo vetäytyi aamuruuan jälkeen sängyn alle murjottamaan. Normaalisti Ilmo on aamulla iloinen ja touhukas pieni kissa. Aamu sujuu usein Ilmon kanssa siten, että n. klo 9-11 välillä kissa on tehnyt ainakin yksi tai kaksi asiaa seuraavista: 
 • kantanut jotain leluaan heitettäväksi ja sanonut monta kertaa "kurrrnau", jos mitään ei tapahdu
 • käynyt kokeilemassa, ehtisikö päästä sohvaa suojaavan kankaan alle henkilökunnan huomaamatta
 • raapinut tassullaan ulko-ovea 
 • avannut makuuhuoneen lipastolaatikon
 • kirmaillut muuten vaan ympäriinsä
Keskiviikkona Ilmo ei kuitenkaan tehnyt mitään edellisistä ja kieltäytyi myöhemmin syömästä päiväruokaa. Hiekkalaatikosta löytyi nestemäistä ulostetta, mutta erityisen montaa kertaa Ilmo ei laatikolla käynyt, eikä myöskään oksentanut kertaakaan. Ruokalakko kesti n. 11 tuntia, jonka jälkeen Ilmo söi ihan normaalisti, mutta vaikutti vähän väsyneeltä. Seuraavana päivänä kissa oli onneksi taas normaali oma itsensä ja touhuili keskiviikonkin edestä. 

Mahakipuinen Ilmo


Torstai sujui ihan normaalisti, joten henkilökunta ajatteli, että vatsavaivat menivät ohi tältä erää. 

No, tänään perjantaina oli sitten Roopen vuoro. Roope on yleensä melko rauhallinen kisu ja lähinnä kerjää aamulla ruokaa kehräämällä henkilökunnan vieressä tai puskemalla jalkoja. Tänään oli kuitenkin epänormaali aamu, kun kissa henkilökunnan heräämisen jälkeen vain juoksenteli ympäriinsä ja sanoi "miau, miau, miau, miau" monta kertaa. Hetken henkilökunta luuli, että nyt oli vaan jotenkin tavallista enemmän vauhti päällä, mutta kun tuo vauhko juokseminen ympäriinsä vain jatkui ja jatkui, niin tuli huoli, että nyt kissalla on pakko olla kipuja ja huono olo, kun käytös ei ollut yhtään roopemaista. Sitten koitettiin antaa ruokaa, ja Roope ei syönyt ollenkaan, eikä tullut edes kupilleen nuuhkaisemaan. Sen jälkeen kissa parka kävi ripuloimassa pari kertaa hiekkalaatikollaan, juoksi hetken ympäriinsä ja maukui hätääntyneenä lisää, ja lopulta oksensi lattialle vähän eilistä ruokaa, karvaa ja nestettä. 

Henkilökunta oli jo etsimässä eläinlääkärin numeroa, mutta oksentamisen jälkeen ripulihepuli onneksi loppui ja kissa rauhoittui. Roope-parka kävi pari kertaa nuuhkaisemassa ruokakuppia, mutta päätti, että vielä ei ole ruokailun aika, ja meni nukkumaan. Noin kolmen tunnin päästä tapahtuneesta Roope söi jo muutaman kuivanappulan ja vetäytyi sen jälkeen takaisin nukkumaan. 

Roope piilossa majassaan


Toivottavasti kyse oli vaan jostain väliaikaisesta vatsapöpöstä :/ Kissoille on viimeksi annettu sisäinen ja ulkoinen loishäätö marraskuun alussa, joten madoista tuskin on kyse? Mietin, että olisiko hoitopaikasta voinut tarttua jotain, mutta kissat haettiin jo 6.1. takaisin, joten "jonkun" olisi pitänyt itää kaksi viikkoa ilman mitään oireita. Sitten on tietty mahdollista, että ruuasta olisi voinut tulla jotain, mutta kaikki kissoille syötetty raaka on ollut pakkasessa. Hmm. Mistäpä näistä tietää? 

Pitää seurailla tilannetta. Ilmo onneksi vaikuttanut täysin terveeltä kissalta ja toivottavasti vatsaongelmat jäävät Roopenkin osalta tähän aamuun. 

18 kommenttia:

 1. Voi harmi! Inhottava pöpö. Voihan se vain olla, että reissamisten ja muutosten jälkeen on vain ollut puolustuskyky alempana, niin on tarttunut jokin virus. Toivottavasti se menee Roopeltakin yhtä nopsasti ohi! Parantumisrapsutukset sinne majan alle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä hyvinkin olla. Onneksi selvittiin tuosta ilman suurempia ongelmia!

   Poista
 2. Onks siellä herkullisia kärpäsiä tai ötököitä? Ne on hyvii! Ja jos niissä on eri "makukanta" kuin täällä - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä muutaman kerran on joku pikkuruinen otus pörrännyt ja ollaan syöty niitä. Herkkuja kun ovat!

   Poista
 3. No voi kurjuus. Toivottavasti molempien massuvaivat on jo ohi... Halirapsut molemmille poitsuille.

  VastaaPoista
 4. Voi reppanoita! toivottavasti mahavaivat menivät ohi jo.
  Mahapöpöt eivät kai yleensä idä pitkiä aikoja, vaan aiheuttavat oireita aikalailla heti. voihan se olla, että vaikkapa ihmisväen kengissä on kotiin tullut joku pöpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää jatkon varalta. Hoitopaikkaan vaadittiin nettisivujen mukaan rokotustodistus, jota ei sitten kuitenkaan kysytty (ainakaan meiltä), niin heti heräsi epäilys, että olisiko sieltä voinut tarttua jotain.

   Poista
 5. Toivottavasti pöpö pysyy poissa oli sen sitten aihettanu mikä tahansa.

  VastaaPoista
 6. Toivomme pikaista kuntoutumista! Joku pöpö se varmaan on, koska kävi läpi molemmat, mutta varmaan menee Roopellakin pian ohi. Tsemppiä sinne helteesen!

  VastaaPoista
 7. Cocolle ainakin välillä saattaa tulla jostain syystä välillä semmoinen ripuli jota tulee usein eikä ruoka maistu ollenkaan. Mutta maistuisiko itsellekkään jos mahaolisi kipeä ja kuralla. Tuleehan noita ihmisillekkin aina välillä niin tuskin mistään vakavammasta kyse. Menee onneksi aika äkkiä ohi. Ripulissa kannattaa keittää kanaa ruuaksi se on niin vatsaystävällistä. :) Toivottavasti noita ei enää tulisi! Meilläkin Coco oli juuri pari päivää taas vähän löysemmällä mutta inupektillä meni nopsaa ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Coco olikin ajatuksissamme sairastelun aikana. Onneksi inupekt on auttanut ja toivotaan, ettei noita tulisi enää ollenkaan! (tai ainakaan kovin usein...)

   Poista
 8. Voi kurjuus. :( Toivottavasti masujutut jäivät noihin kahteen kertaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :( Toivotaan, ettei enää tulisi vastaavaa.

   Poista
 9. Maitohappokapselit voisivat auttaa ? Toivottavasti ripaskat on enää muisto vaan ja elämä on palannut raiteilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi kissat paranivat sitten lopulta melko pian, vaikka vähän kummia oireita oli vielä tuon perjantain jälkeen.

   Poista