lauantai 15. lokakuuta 2016

Kurja eläinlääkärikokemus

Tapahtui viikko sitten perjantaina. Roope-kissa kertoo: 

Aamun parhaita hetkiä on se, kun makuuhuoneesta kuuluu pientä pirinää kertoen siitä, että ihan kohta saa ruokaa! Henkilökunta on valitettavan hidas liikkeissään varhain aamulla, joten tapani on pujahtaa ovesta sisään kehräämään ja puskemaan, kunnes jotain viimein tapahtuu. Tänään heräsin hirmu aikaisin ja olin jo vähän ennen pirinä-ääntä tökkimällä kuonollani henkilökunnan poskea. Oli ihan kamala nälkä! Ikuisuudelta tuntuneen ajanjakson jälkeen henkilökunta kömpi viimein ylös ja tassuttelin reippaasti ruoka-kaapin kohdalle kertoen, että nyt olisi pienellä kissalla kova nälkä. 

"Voisin syödä vaikka kokonaisen peltopyyn!"

Ihmetykseni oli suuri, kun henkilökunta vaan touhuili omiaan jättäen minut kokonaan huomiotta. Useiden minuuttien päästä ihminen viimein lähestyi kantokoppaa ja menin rohkeasti sisään odottelemaan, kun ajattelin saavani ruokaa. Ilmo oli vähän epäileväisempi ja maukaisi varoituksena, että ruokakuppia ei näy henkilökunnan kädessä. Järkytykseksemme kävikin niin, että Ilmokin tuupattiin koppaan ja mitään syötävää ei ollut vieläkään missään! 

Koppa nousi ilmaan ja pian olimme kokonaan vieraiden hajujen paikassa hurinassa. Olin vähän närkästynyt huijauksesta ja hieman mau’uimme, vaikka olihan näitä reissuja nyt tehty aikaisemminkin. Pienen odottelun jälkeen päädyimme hyvin monenlaisille pelottaville eläimille haisevaan huoneeseen. Pääsin ulos kopasta, ja toivo heräsi hetkeksi - joko nyt saisi ruokaa? No ei. Hetkeä myöhemmin minua pideltiin kiinni ja jalkaani tuikattiin tosi inhottavan tuntuinen piikki. Se sattui ja maukaisin isoon ääneen, kun tuntui niin kipeästi.

"MAU"


Tässä vaiheessa olin jo melkoisen närkästynyt ja nälkäinen kissa. Minut laskettiin takaisin lattialle ja yhtäkkiä olo alkoi tuntua tosi omintuiselta ja huteralta. Olisin halunnut kävellä ympäriinsä, puskea kaikki oudot hajut pois ja valitella kurjaa tilaani, mutta sitten jalat petti ja hetken olin vaan kylmässä maassa makaava vötkäle, kunnes taas sain hetkeksi jalat alleni. Ilmo katsoi siinä vieressä, että mikä mulle tuli ja meni sitten myös makuulleen viereeni ja nuolaisi pari kertaa päälakea, mutta se ei kyllä siinä tilanteessa auttanut. Ilmo sitten kuljeksi siinä ympäriinsä. Olisin halunnut myöskin viipottaa ympäri huonetta ja hypätä pöydälle, mutta käpälät eivät enää totelleet, ja siinä sitten horjahdin muutaman kerran maate, nousin pystyyn ja horjahdin taas. Olin sisäisesti pienessä paniikissa, että mitä tämä nyt on ja mikseivät jalat tottele! Lopulta en enää päässyt oikein ollenkaan ylös, niin vieras tyyppi nappasi mut syliin ja sitten mut vietiin kokonaan pois huoneesta. llmo jäi sinne huoneeseen ihan hädissään maukumaan. 

"Mitä ihmettä täällä tapahtuu?"


Oudon hajuinen tyyppi vei mut toiseen huoneeseen, jossa toinen vieras piteli mua paikoillaan. Jalat eivät edelleenkään totelleet yhtään, mutta sisältä olin vihainen ja hirmu nälkäinen kissa. Kun sen jälkeen tyyppi satutti uudelleen tökkimällä neulalla tassuun, oli mittani ihan lopullisesti täynnä. Keräsin kaiken raivoni ja viimeiset tahdonvoimani ja rääkäisin oikein isosti ja riuhtaisin tassuni irti. Tyypit yrittivät lähestyä uudelleen, mutta olin niin vihainen, ettei siitä onneksi tullut enää mitään. Raivonpuuska kannatti, koska pääsin pikaisesti takaisin koppaani rauhoittumaan ja takaisin Ilmon luo. Sen jälkeen ei enää mennyt kovin kauan, kun menimme takaisin hurisevalla jutulla kotiin. Olin ihan poikki koko kokemuksesta enkä jaksanut protestoida kun ihan pari pientä maukaisua, mutta onneksi Ilmo hoiti munkin osuuden huutamalla niin kovaa, kun pienestä kissasta lähtee ääntä. 

"Kyllä nyt on taas pientä kissaa kiusattu"

Tämän viikon perjantaina oli taas sama juttu - henkilökunta ei antanut yhtään ruokaa aamulla, joten odotin jo pahinta. Lähdön sijaan kuitenkin leikittiin pari tuntia kivaa huiskaleikkiä, niin mentiin sitten Ilmon kanssa suhteellisen kiltisti ja väsyneinä boksiin, kun sen aika tuli. Hurinaosuus oli paljon pidempi kuin viimeksi, mutta olimme myös isommassa kopassa tällä kertaa ja mau'uimme vaan ihan pienesti. 

Perillä vähän pelotti, kun taas oltiin ihan vieraiden hajujen paikassa, mutta onneksi en haistanut yhtään koiraa, vaan pelkästään kissoja. Minut otettiin ensin kopasta ulos ja sitten tuikattiin niin nopeasti piikki takatassuun, etten ehtinyt oikeastaan edes huomata muuta kuin pientä jälkikirvelyä. Sitten Ilmo vietiin odotushuoneeseen valjastelemaan ja minut laitettiin pimeään ja lämpimään paikkaan, jonne nukahdin heti. Sen jälkeen heräsin ja ikenet tuntuivat vähän helliltä, mutta muuten oli tosi kiva olo. Ilmo tuotiin myöhemmin mun kanssa samaan paikkaan. Saatiin vähän ruokaa ja tarkkailtiin jonkin aikaa potilashuoneen tapahtumia. Lopulta henkilökunta tuli hakemaan ja vaikutti tosi tyytyväiseltä. Kotimatka oltiin ihan kiltisti. Nyt illalla ja tänä aamuna ollaan juotu paljon tavallista enemmän, mutta muuten olo on ollut tosi hyvä. 

12 kommenttia:

 1. No jopas oli hurjan kuuloinen peto siellä ensimmäisellä eläinlääkärillä käymässä! Onneksi toisella kerralla meni paremmin ja nyt taitaa olla hampaat oikein kunnolla puhdistetut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt on kaikki hammaskivet poistettu :) Toinen kerta toden sanoo!

   Poista
 2. Apua! Mitä ne teki sulle?!?! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ekalla kerralla lähinnä pisteli pelkkiä piikkejä ja vasta sitten tokalla kertaa hävisi myös hammaskivi hampaista :(

   Poista
 3. Ohoh, teillä oli paljon hurjemmat reissut kuin Jujulla, joka muuten ihmettelee Maxin tapaan, että mitä ne oikein teille teki?! Hammashuoltoa ainakin? Onneksi olette jo toipuneet. Toivottavasti ei enää tarvitse käydä siellä tuikkailupaikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no ensimmäisellä kerralla olisi pitänyt poistaa hammaskivi, mutta Roope ei sitten olosuhteista johtuen oikein kunnolla rauhoittunut, niin piti keskeyttää koko homma. Mentiin sitten toisella kertaa Catvettiin, niin siellä osattiin käsitellä kissoja vähän paremmin.

   Poista
 4. Voi karmeus mitä kokemuksia! Hyvä, että toisella kertaa sujui paremmin ja olo on nyt jo parempi. Tuollaset haju- ja kidutuspaikat on ihan kamalia!! -Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä! Ei siellä oikein ymmärretty, mitä kissan päässä liikkuu. Ei tuommoisessa tilanteessa voinut yhtään käydä nukkumaan, kun oli niin hirveästi kaikkea muuta mietittävää. - Roope

   Poista
 5. Minä en aio mennä enää koskaan eläinlääkärille, koska kaikki eläinlääkärit pelkäävät minua. Olenhan kulmien kovin kolli eikä mulle ryttyile mitkään lääkärit piikkiensä kanssa!! -Rufus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, oot kyllä hurja kissa! No minäkään en kyllä suostu enää menemään noille koiralta haiseville piikittelijöille T: Roope

   Poista
 6. No niin, tulihan siellä lopussa se mitä tarina on etenevissä määrin huutanut: ruokaa. :) Olipa kiva Roope kun sait kaverin mukaan lääkäriin! Ilmo vaikutti olleenkin hienona tukena siellä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itse asiassa Ilmoltakin ois pitänyt jo ekalla reissulla poistaa hammaskivet, mutta päätettiin sitten eläinlääkärin kanssa, että parempi olla tekemättä mitään, kun toisenkin kissan kanssa meni pieleen.

   Nuo nukutukset ovat siitä tylsiä, kun kissoja ei saa ruokkia 10 tuntiin ja sitten ei voi myöskään palkita kissoja hyvästä käytöksestä ennen toimenpidettä. Tuntuu, että Roope on ainakin rauhallisempi täydellä kuin tyhjällä mahalla :)

   Poista