maanantai 3. lokakuuta 2016

Syyskuun temppu: Hyppy olkapäälle

Kiitoksia ensin kaikille viime postauksen kommenteille! Tuntuu vähän helpommalta, kun niin moni oli lopulta sitä mieltä, että kissat kannattaisi ottaa mukaan. Kirjoittelen varmaan myöhemmin tällä viikolla lisää matkaan liittyvistä valmisteluista, mutta nyt on aika esitellä meidän syyskuun temppu.Hyppy olkapäälle on temppu, jonka opettamista kissoille olen miettinyt tosi pitkään. Roopen ja Ilmon vaari Oliver oli tunnettu siitä, että kissa rakasti vieraitakin ihmisiä. Oliverin erikoisuus oli asettautua sulavasti eteisen piirongin päältä juuri sisään saapuneiden olkapäälle purisemaan tyytyväisenä. Henkilökunnallakin oli ikimuistoinen vastaanotto mennessään ensimmäistä kertaa tutustumaan Ilmon ja Roopen kasvattajaan, kun heti eteiseen tultaessa Oliver-kissa hyppäsi hetkeäkään epäröimättä hartioille kehräämään.

Ilmossa on välillä samankaltaisia piirteitä ja jonkin verran pohdiskelin sitä, että oppiikohan Ilmokin kerjäämään huomiota samalla tapaa, jos opetan kissalle tämän tempun. Huoli taisi kuitenkin olla turha, koska ainakin toistaiseksi Ilmo on tyytynyt olemaan sylissä ja hyppää hartioille ainoastaan käskystä.

Aloitimme temppuharjoittelun käyttämällä tuolia apuna. Kissat opettelivat ensin hyppäämään tuolin päälle nostetun jalan päälle. Ilmo oppi tuon osuuden nopsaa ja vaati sen jälkeen muutaman harjoittelukerran, ennen kun uskaltautui hyppäämään olkapäälle. Ensimmäisen onnistuneen hypyn jälkeen kissa kehräsi niin lujaa, ettei kovempaa purr-ääntä Ilmosta varmaan lähdekään.


Sen jälkeen koitin pari kertaa sulkea Ilmon toiseen huoneeseen, jotta voisin keskittyä Roopen opettamiseen, mutta Ilmo moukui oven ulkopuolella niin kovaäänisesti ja närkästyneenä, ettei Roopen yksityisopettamisesta tullut sitten oikein mitään. Viime kuukausina Ilmo on antanut treenata oven toisella puolella suhteellisen rauhassa, mutta jotenkin tämä temppu oli Ilmosta niin ihana, ettei kissa kestänyt sitä, että se niin tylysti suljettiin sen jälkeen pois porukasta.

Temppu oli Roopelle vähän haastavampi. Kissa on melkein kilon painavampi kuin Ilmo jo pelkästään reidellä vaappuminen ei aluksi ollut yhtään Roopen juttu. Saati sitten se, että siitä vielä ponnistaisi huterammalle olkapäälle. Tilaakaan ei oikein ollut, kun Ilmo-apina kiipesi nopeasti roikkumaan hartioille ensimmäisenä. Harjoiteltiin sitten Roopen kanssa reidelle/tuolin selkänojalle hyppäämistä, ja nuo kissa oppikin tosi hyvin. Parhaimmillaan Roopen etutassut kävivät olkapäällä, mutta sitä en saanut videolle toistettua. Ei tuosta enää paljoa jäänyt puuttumaan, että Roopekin olisi hypännyt hartioille, mutta vähän enemmän oltaisi tarvittu treenausaikaa.Lopuksi vielä linkit edellisiin temppuihin:

8 kommenttia:

 1. Oho, ei kuvista ja videosta yhtään huomais, että poitsut on noin eri painoiset! Hienosti Ilmo kiipeää harteille katselemaan maailmaa.
  Meillä Pena rakastaa olla hartioilla, ennen Punkun tuloa ei ikinä tarvinnut tiskata tai kokata ilman, että ainakin osan aikaa kissa keikkui hartioilla. Punkun tultua tapa hieman jäi, mutta näyttää taas elpymisen merkkejä. Punkkua ei hartioilla keikkuminen voisi vähempää kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Ilmo on sellainen rimpula ja Roope raamikkaampi. Roope painaa tällä hetkellä 5 kiloa ja Ilmon paino on 4 kilon tuntumassa. Hauska juttu, että Pena tykkää olla hartioilla!

   Poista
 2. Vau, tuo temppu ei meidän pötkylöiltä onnistuisi! :-D Tai mä ainakin kaatua mätkähtäisin, jos Nuppu pläjähtäisi olalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Nuppu on sen verran muhkea kisu, että joku toinen hyppytemppu sopisi paremmin. Tai sitten pitäisi olla sellanen lihaksikas bodari ottamassa Nuppua vastaan.

   Poista
 3. Ilmo taas niin innokkaana ♥ Sillä näyttää olevan sama tapa kuin Noralla, että maasta käsin hyppy jää puolitiehen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja Ilmo oikeastaan oppi vasta hyppäämään maasta asti pari päivää ennen videon kuvaamista, niin en oikein osannut arvata, että mihin asti se hyppää edes :D Näppärästi tuosta voi sitten kumminkin kiivetä olkapäälle.

   Poista
 4. Voi miten hienosti nää sun söpöliinit osaa! Me joskus yritettiin tätä Rufen kanssa, mutta ruffe ei uskaltanut hypätä. Liikaa painoa varmaan pojalla ja minä olen taas liian hutera :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu Roopella. Se vietti ensin pitkän tovin pelkästään istuen tuossa tuolilla ja sanoi kysyvästi "miu miu", kun yritin yllyttää sitä hyppäämään, että "ihanko tosissas oot et tällaisen valtavan kokoisen lihaksikkaan kissavartalon pitäisi tuossa huteran jalan päällä tasapainotella?"

   Poista