sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ruokaa kantokopassa

Suunnilleen siitä lähtien, kun raksubaari laitettiin kiinni ja kissojen säännöllinen ruokinta kolme kertaa päivässä aloitettiin, on meillä ollut pieniä ongelmia siinä, että Roope puolustaa ruokaansa ja käy välillä häätämässä Ilmon pois ruokakupiltaan syöden samalla loput Ilmon ruuasta. 

Ilmo ei niin välitä tapella ruuasta ja antaa solidaarisesti rippeet nälkäisemmälle veljelleen

Asiasta kirjoitettiin jo toukokuussa, jolloin saimme kommenteissa hyviä neuvoja siitä, että kannattaisi kokeilla kissojen ruokintaa kantokopassa. Sen jälkeen tilanne kuitenkin helpottui edellisessä asunnossa, kun Ilmo sai ruokansa korkeammalla takan päällä ja Roopella oli oma nurkkauksensa takan alapuolella. Uudessa asunnossa ei ole takkaa eikä henkilökunta keksinyt muuton jälkeen kissojen syömissopua edistävää ruokailuratkaisua, joten oli aika ostaa Ilmolle oma ruokailutila. 

Uusi ruokailuhuone
Uusi kantokoppa on toiminut todella hyvin ruokailutilanteiden rauhoittajana. Ilmo oli aluksi vähän hämmentynyt kantokopparuokinnasta, mutta tottui melko nopeasti. Nykyisin Ilmo ryntää ihan itsekseen koppaan, kun henkilökunta tuo ruokaa ja avaa jopa oven tassullaan itselleen, jos ei mahdu luikahtamaan oven raosta sisään. 


Kantokopan ovi laitetaan kiinni syömisen ajaksi. Henkilökunta voi juoda rauhassa aamukahviaan ja Ilmo ilmoittaa pienellä kurnau-äänellä tai raapimalla kopan ovea, kun syömiset on hoidettu. Roopekin on lopettanut murinansa, kun tietää, ettei muita nälkäisiä kissoja ole lähettyvillä. 

18 kommenttia:

 1. Sulla on Ilmo niinkuin yksityiskabinetti ravintolassa :D - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minun oma kabinetti, jossa voin pureskella lihani vihdoinkin niin hitaasti, kun itse haluan. :)
   -Ilmo

   Poista
 2. Meillä kaikki kolme syövät bokseissa, abinapojat söisivät muuten Jaden ruuat! Jade kun ei myöskään puolusta ruokaansa ollenkaan. Jade kuitenkin joutuu myös koppaan vaikkei sen periaatteessa tarvitsisi siellä olla, mutta tasa-arvon nimissä laitan senkin sinne ettei pojille tule paha mieli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) No, Roopenkin voisi tietty laittaa koppaan. Ilmo päätyi koppaan sen vuoksi, kun syö ruokansa aina niin hitaasti, että Roope ehtii siinä ajassa syödä omansa ja sen jälkeen puolet Ilmon ruuasta.

   Poista
 3. Mahtavaa, että hyvä järjestely löytyi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja ratkaisu olikin yllättävän yksinkertainen.

   Poista
 4. Kätevää, oma ruokailuhuone molemmilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Ilmolla on se oma kabinetti ja Roopella sitten loppuravintola :D

   Poista
 5. Aika kiva pikku nakkikitska! :) Ja tulee herkulliset assosiaatiot kantokoppaa kohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nakkikitska :D Joo, toivottavasti kopan positiiviset assosiaatiot ulottuisivat jatkossa myös automatkoihin!

   Poista
 6. Nyt jo toinen menestystarina kantokopparuokailusta! Täytyykin alkaa vakavissaan pohtimaan meidän Elliä kopparuokintaan: se ahmii niin kauheata vauhtia, että menee syömään muiden eväät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla ainakin. Koppaa voi sitten hyödyntää muuhunkin, jos kopparuokailu ei jostain syystä sovi. Ja me tosiaan laitettiin se hidas kissa, eli Ilmo syömään koppaan, koska Roope ei ole (ainakaan vielä) ollut niin röyhkeä, että yrittäisi oman ruokailunsa jälkeen häiritä Ilmon kopparuokailua. Ja jos joskus yrittää, niin sitten voidaan ruokkia molemmat omissa kopeissaan.

   Poista
 7. Hienoa, että ongelmaan löytyi näinkin yksinkertainen ratkaisu.

  VastaaPoista
 8. Hyvä että nyt Roope saa syödä rauhassa ruokansa ilman Ilmon kyttäämistä :D Meillä Coco on kiltti eikä mene Ruffen lautaselle ahmittuansa oman ruokansa super nopeaa, mutta jos Ruffe olisi nopeampi syömäri söisi se myös Cocon ruuat ihan sata varmasti :D Nykyään Ruffella on raksut pöydällä aina aamupalan jälkeen ja Ruffe jo on tajunnut märkäruokakupin tyhjentyessä siirtyä keittiön tasolle nauttimaan raksuja ilman että edes nuuhkaisee Cocon kuppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, teillä säilyy sitten hyvin tasapaino, kun nopeampi syömäri on se kiltimpi tapaus tai Ruffella on järjestetty lisätekemistä ruokailun jälkeen :)

   Poista
 9. Pitäisiköhän meidänkin kokeilla koppa ruokailua. Meillä ei tosin ole kinaa ruuasta tms., mutta Jacksonin huomio syömiseen menee pienestäkin kolauksesta ja Paavolle jää syötäväksi hirveä kasa ruokaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä juttu Paavolle :D Ehkä se voisi vähän auttaa keskittymään.

   Poista