sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Haaste - kategorioiden lempparit

Purrmurr -blogi haastoi meidät kertomaan FIFé-kategorioiden lempiroduista. Eli eiku tuumasta toimeen ja googlaamaan, että mitäs kissarotuja noihin kategorioihin kuuluukaan.

Kategoria 1: No niin, tämä oli heti ihan hirvittävän vaikea. Pyhä birma, ragdoll ja turkkilainen van ovat kaikki olleet jossain vaihessa suosikkirotujani, joten kuinka tehdä valinta kolmen parhaan kesken?

Pitkällisen pohdinnan jälkeen kallistun pyhään birmaan perustellen sillä, että rodulla on niin kiehtova historia temppelikissana ja Malinka Kuuntytär oli pienenä yksi lempikirjoistani.
Ah, jäänsininen katse ja vangitsevan valkoiset tassut. Kuva otettu täältä
Kategoria 2: Tästä kategoriasta ei taas löytynyt pitkäaikaista suosikkia, vaan useita tasavertaisen miellyttäviä vaihtoehtoja. Valinta osuu american curliin. Tämä rotu ei ollut vielä muutama vuosi sitten kovinkaan tuttu, vaan tullut esille Pikkupedot -blogin Noran ja Ragnarin touhuja seuraillessa. Curlien aktiivisen älykäs ja seurallinen luonne ihastuttaa, kuten myös ketteryys ja sopusuhtaisuus ulkonäössä.

American curleissa on myös hyvä ominaisuus nuo lukuisat mielenkiintoiset värimuunnokset. Kuva otettu täältä.


Kategoria 3: Kolmoskategoria on myöskin vähän hankala. En ole juurikaan tavannut tämän kategorian kissoja livenä, joten esimerkiksi bengalin, ocicatin ja egyptinmaun välillä on sen vuoksi hankala valita. Näiden villin näköisten rotujen lisäksi ohituskaistalta kiihdyttää burma, jonka luonnekuvauksen kiintymys ja "koiramaisuus" kuulostaa itselleni sopivalta rodulta. Valitsen nyt kumminkin bengalin erityisen aktiivisen luonteensa ja persoonallisuutensa vuoksi.

Kuva täältä
Kategoria 4: Tämä oli ehdottomasti helpoin kategoria, eli valintani on tietysti somali. Somalissa miellyttää viekas ulkonäkö ja lempeä, vauhdikas ja viisas luonne.

Kuvassa rotua edustaa Ilmo

Jos somalia ei lasketa, niin heti somalin jälkeen hännänkärjen mittaisen matkan päässä suosikkini olisi abessinialainen.

Muut, ei FIFé -hyväksytyt rodut: En tiedä näitä oikein entuudestaan, joten vaikea sanoa näistä suosikkia. Sanotaan, että kaikki ne suloiset tuntemani maatiaiskissat, joita ei syystä tai toisesta voitaisi välttämättä rekisteröidä eurooppalaisiksi.

9 kommenttia:

 1. Kivat kategoria suosikit sulla, curlit ja birmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin paljon kivoja kissarotuja! Pitäis varmaan joskus käydä näyttelyssä ihan vaan sen vuoksi, että näkisi noita kauniita olentoja livenä.

   Poista
 2. En kyllä erottaisi birmoja ja räggäreitä toisistaan. Tuo kuvan kisu muistuttaa erehdyttävästi meidänkin Nuppersonia. <3 Ilmo on ihan A-luokan edustaja somalikissakategoriassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppusessa on kyllä hyvin paljon samaa ja myös nuo lumoavan siniset silmät!

   Poista
 3. Jeee, monia samoja lemppareita! :D Burma löytyy tosi monen listalta. Ihme kun se ei ole sijoittunut nykyistä korkeammalle Suomen suosituimmissa kissaroduissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, googlailin kyllä burmankin kasvattajia silloin, kun mietittiin kissan hankintaa ja muistaakseni niitä löytyi yllättävän paljon. Ois ollut kiva käydä katsomassa jossain burmia, mutta sitten löysinkin somalit ja se sitten vähän jäi :)

   Poista
 4. On muuten todella upea kuva toi Curlin kuva!

  VastaaPoista