maanantai 19. tammikuuta 2015

Vilahdus aamuhämärässä

Vaatekaapissa rapisee
Ilmon ja Roopen kodissa on kaksi huonetta, joiden ovet yritetään pitää kissoilta suljettuina. Toinen on vaatehuone, toinen makuuhuone. Lisäksi kaapit ja laatikot pyritään pitämään kissattomina alueina.

Kolmen viikon kissanpäivien jälkeen henkilökunta on todennut, ettei pieniä seikkailijoita ole helppo sulkea ovien ulkopuolelle.

Ensimmäiseksi mirrit pääsivät livahtamaan vaatehuoneen paratiisiin. Pyykkejä edestakaisin vievä ihminen ei jaksanut olla turhan tarkka oven jokakertaisesta sulkemisesta, jolloin tehtävä oli kohtalaisen yksinkertainen. Iso määrä piiloluolia ja hyllyjä oven avautuessa häkellyttivät aluksi sekä Roopen että Ilmon, jolloin omistajan oli helppo kauhaista pienet karkulaiset syliinsä ja viedä ulos. Mutta kas vain, kun on kerran nähnyt huoneen täynnä aarteita, alkaa kissan päässä raksuttaa. Kaikki säilössä olevat lelut! Kissanhiekkapussit! Seikkailuseinät!

Eipä mennyt pitkään, kun kisut jo hoksasivat, että hän ken menee sisään, tulee myös yleensä nopeasti ulos. Kun ovi sattuu aukeamaan, hiippailevat Roope ja Ilmo nyt kyttäämään oven eteen. Kun ovi aukeaa toisen kerran, vilahtavat kissat sisään ja ryntäävät hyllyn alle henkilökunnan ulottumattomiin.

No, vaatehuoneen ovea kissat eivät sentään vielä osaa avata. Toisin on asia liukuovellisen kaapin kanssa, jonne kissat onnistuivat pääsemään seuraavaksi.


Kissannaamapyyhe
Vaatehuoneen ja -kaapin jälkeen oli selvää, että kissat kiinnostuisivat myös makuuhuoneesta. Tämä huone oli kuitenkin paremmin vartioitu, eikä ovea jätetty ihan koska tahansa auki.

Eräänä arkiaamuna viime viikolla henkilökunnan toinen puolisko heräsi tavanomaisesti herätyskellonsa soittoon. Torkutettua pari kertaa aamu-uninen ihminen avasi makuhuoneen oven raahustaakseen ulos, ja hädin tuskin väsymykseltään edes huomasi pientä, harmaata salamaa, joka singahti jalkojen ja oven välistä huoneeseen. Ilmo-kissa oli onnistunut ensimmäistä kertaa laskemaan tassunsa makuuhuoneen lattialle ja kehräsi voitonriemusta, kun kissaa kannettiin takaisin eteiseen.

Tapahtuneen jälkeen Ilmo, ja Ilmon innostamana myöskin Roope, ovat käyneet öisin vaativia ostoneuvotteluja makuuhuoneen oven takana. Jos nyt pienet kissatkin voisivat omistaa pienen pläntin henkilökunnan makuuhuoneesta, tai saada edes esittelykierroksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti