lauantai 3. helmikuuta 2018

Eläinlääkärin juttusilla

Nyt on Roopen tassu tarkistettu lääkärin toimesta. Ilmokin lähti mukaan henkiseksi tueksi, vaikkei lääkärikäyntitarvetta kissalla ollutkaan. Roope ja Ilmo eivät ole juurikaan olleet erossa toisistaan, niin ei haluttu nytkään jättää Ilmoa yksin kotiin tai viedä Roopea ilman veljeään vieraaseen paikkaan.

Perillä kissasairaalassa


Tutkimushuoneessa molemmat kissat pääsivät kantokopastaan ulos. Roopelle tehtiin ensin perustarkastus, jonka jälkeen kaikki tassut tarkistettiin vuorotellen. 

Ilmosta oli hämmentävää, että Roope sai kaiken huomion lääkäriltä, eikä kukaan ollut ollenkaan kiinnostunut Ilmosta! Kissa maukui ensin pitkään lattialla yrittäen selvittää, että mikä nyt on homman nimi. Kun kukaan ei vieläkään huomioinut kissaa millään lailla, hyppäsi Ilmo lopulta tutkimuspöydälle kesken Roopen tutkimuksen ja kävi puskemassa eläinlääkäriä. 
"Moii! Tässä oon! Tarkistapa nyt ne hampaat ja painele vatsa, kuten kuuluu tehdä!"

"Ai mitä, miksei tutkita?!"


Roope ei ihan noin positiivisesti suhtautunut tassujen kosketteluun ja olisikin mielellään vaihtanut paikkoja Ilmon kanssa. 

Tassututkimuksen jälkeen Roopen kipeästä tassusta otettiin näyte teipillä. Sillä välin Ilmo keksi hypätä kissanruokahyllylle tutkimaan ruokapusseja. Touhueläin nostettiin kuitenkin nopeasti alas, jottei myytävänä olleisiin Royal Canin -pusseihin vaan pääsisi ilmestymään pieniä hampaankoloja. 

Näytteestä löytyi ainoastaan tulehdusbakteereja, joten Roopelle määrättiin antibiootit ja kauluri. Eläinlääkäri epäili, että Roope olisi astunut johonkin terävään, koska onneksi muissa tassuissa ei näkynyt merkkejä karvanlähdöstä. Hintaa tutkimukselle, lääkkeelle ja kaulurille tuli n. 120 euroa. 

Kotona kissalle sovitettiin sitten ensimmäistä kertaa kauluria. Roope oli niin onnettoman oloinen kävellessään muovitötterönsä kanssa ympäriinsä ja törmäillessään esineihin, että henkilökunta heltyi ottamaan sen toistaiseksi pois. Nyt päiväsaikaan voidaan vahtia, ettei kissa nuole takatassuaan, mutta yöksi taidetaan varmuuden vuoksi laittaa kapistus takaisin paikoilleen.
"Taas viatonta kissaa kiusataan"13 kommenttia:

 1. Oi kauheeta, kissa joka oikein toivoo, että lekuri vähän tutkis, ku toistakin tutkitaan! :D
  Voi Roopea, on kyllä niin onneton ilme, että varmasti lähtisi täälläkin kauluri pois käytöstä. Tassulle nopeaa paranemista!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kai se eläinlääkäri nyt vähän huomioitsi Ilmoakin 😁 Toivottavasti Roopen tassu paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sai Ilmo eläinlääkäriltä herkun, mutta ilmeisesti se ei ollut riittävästi huomiota :D

   Poista
 4. Ihana Ilmo! <3 Ja reipas Roope, paranemisia!

  VastaaPoista
 5. Voi ei, tötterö! Nuppua kirpaisi nähdä Roope mokoman härvelin kanssa. Toivottavasti tassu paranee nopsasti eikä tötsää tarvitse käyttää kovin paljon. ❤️ Söpöä, että Ilmokin pääsi seikkailuun mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toivotaan! Me muistetaan hyvin Nupun kauhukokemukset tötterln kanssa! Huh, onneksi sitä ei nyt niin hirvittävän monta päivää kuitenkaan tarvinnut pitää ja tassu on jo paljon paremmassa kunnossa.

   Poista
 6. On ne ihanat, toinen niin topakkana että ” mä kans” 😺
  Toivomme tassun pikaista tervehtymistä!

  VastaaPoista
 7. Onhan se kumma, jos vaan yhtä lääpitään ja toista ei :D
  Tassulle pikaista paranemista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se. Varsinkin, kun Ilmo on yleensä se, jota vieraat lääppivät enemmän, kun Roope on vähän varautuneempi. :D Ei käy päinsä, jos menee yhtäkkiä toisinpäin.

   Poista