torstai 26. lokakuuta 2017

Kissojen hiljainen läsnäolo

Blogissa on tullut aina välillä kerrottua aktiivisesta yhdessäolosta kissojen kanssa - leikittämisestä, tempuista ja sen sellaisista.

Aktivoinnin lisäksi kissat tarjoavat myös vaivihkaisempaa seuraa. Kuten vanha sananlasku sanoo: Missä ihminen, siellä somppu.

Seuraavassa listattuna muutamia tilanteita kissojen päivittäisestä läsnäolosta:

1. Henkilökunta on hirmu väsynyt ja käpertyy päiväpeiton viereen ottamaan pienet nokoset. Kun hän herää, pötköttää vieressä kaksi somalikisua. Ilmo ja Roope ovat todenneet, että ihan totta, loistava aika pienille torkuille, ja seuranneet henkilökunnan esimerkkiä.
Tuttujen tyyppien seurassa on kiva uinua


2. Unien jälkeen tulee yleensä pestyä hampaat, kasvot, tai molemmat. Henkilökunta jättää välillä oven raolleen, jolloin käy monesti niin, että yksi tai kaksi uteliasta kissaeläintä avaa oven tassullaan ja seuraa perässä kylpyhuoneeseen. Henkilökunnan toimien aikana Roope ja Ilmo yleensä kiipeilevät altaan päällä tai puskevat jalkoja. Jos henkilökunnalla on käsissään jokin uusi jännä meikkisivellin tai huulipuna, täytyy sitä tulla lähemmin tutkimaan.
"Mihinköhän tästä hyppäisi seuraavaksi?"


"Kunhan et vaan laita vettä päälle ja pese villapöksyjä, kuten silloin kerran"


3. Illasta tulee usein katsottua jotain tv-sarjaa. Välillä käy niin, että ruutua seuraa tarkkaavaisesti ihmisten lisäksi neljä kissansilmä.

Roopea ja Ilmoa jännittää, selviytyvätkö The Handmaid's Talen päähenkilötTwin Peaksin 8. jakso kiinnitti ihmisten lisäksi myös kissojen herpaantumattoman huomion


4. Ruuan laitto ja erityisesti tiettyjen herkkukaappien avaaminen saa juuri nukahtaneenkin kissan ponkaisemaan ylös pedistään. Täytyyhän jonkun seurata, että lihasta leikataan oikean kokoisia paloja ja lattialta on siivottava huolimattomalta henkilökunnalta tipahtanut ruuanmurunen tai kuiva spagetti. Välillä tosin ruuanlaitto voi tuottaa pettymyksenkin, kun säilykepurkista ei paljastunutkaan tonnikalaa tai herkkukaapista putkahti esiin kissojen kynsisakset herkkupussin sijaan.
"Oho, mitäs nyt? Henkilökunta laittaa ruokaa ja sillä on jotain herkullisen näköistä kädessessään"
Roope: "Taidanpa haistaa lihaisan paistin... ehkä lintua? tai jänistä?"
"Huijasit. Se olikin vaan tyhmä bataatti :("
14 kommenttia:

 1. Olipa ruma huijaus, kun paisti oli vaan surkea mukula! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä. Todella ajattelematonta henkilökunnalta :( Minä kun jo luulin, että saisin ison herkun.

   -Roope

   Poista
 2. Oo, kuivaa spagettia tai makaronia! Niitä en oo pitkään aikaan saanu ihmiseltä putoomaan, mutta ne ON suurta herkkua!
  -Punkku

  Meilläkin kissat on kaikessa mukana, joskus ihan ärsyttävyyteen asti, mutta enpä tiedä osaisko enää edes vettä keittää, jos ei samalla pitäs estää kissaa keittämästä itseään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä pitää nostella kissoja kauemmaksi, kun ne häärää aina vieressä. :D Esim. jos jotain papereita pitää allekirjoittaa, niin usein kissatkin haluaisivat puraista paperiin oman puumerkkinsä tai muuten vaan menevät makoilemaan juuri siihen paperin päälle.

   Poista
 3. Ei kai ruokaa voi laittaa ilman asiantuntevaa apua?!
  Tai käydä vessassa, suihkussa, millä tahansa toimenpiteellä yksin?!
  No, ei voi, EI
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä tuota henkilökuntaa pitää vähän vahtia ja katsoa niiden perään.

   -Ilmo ja Roope

   Poista
 4. Oikeasti toi on välillä ärsyttävää, kun missään ei saa olla rauhassa tai tehdä mitään ilman apulaisia. Meillä se on Nisu.
  Vaan nyt kun se oli kipeänä ja se ei seurannut mun jokaista liikettä saati nukkunut mun kanssa : mulla tuli iso suru :D Ihan alaston olo ja kaipuu.

  Mutta nyt se taas seuraa ja ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että Nisu voi jo paremmin ja on taas aktiivinen seuralainen! :) Kissojen seura voi välillä ottaa päähän, mutta sitten toisaalta meilläkin on ollut tooosi tyhjältä tuntuva asunto ennen lomamatkoja, kun kissat on jo viety hoitoon, muttei ole itse lähdetty vielä reissuun. Heti on tullut kissoja ikävä :)

   Poista
 5. Meilläkin on aina kaksi karvaturria mukana kaikkialla. :-D Joskus tehtiin oikein testi ja vain siirryttiin huoneesta toiseen - ja koko ajan siirtyi duo mukana. Olivat sen näköisiä kuin kaikki olisi sulaa sattumaa, mutta ei mennyt läpi! Nuppu tökkii mua tassullaan aina, kun meikkaan, ja Jujun erikoislahja on haistaa kaikki uudet tökötit. Jos ripsari vaihtuu, silmät on nuuhkittava moneen kertaan. Bataatti oli näemmä aika paha ylläri! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu ja Jujukin ovat selvästi hoksanneet, että ihmiset ovat niin viihdyttäviä, että kannattaa pysytellä tiiviisti mukana :D

   Poista
 6. Bataatille saatettiin vähän naurahtaa! :'D Kyllä meilläkin aletaan paukuttelemaan ovia jos ne kehtaa sulkea, paitsi pojat on oppineet siihen että makkariin ei välttämättä ole yöksi asiaa. Ruffe kyllä viimeistään aamulla murtautuu sinne jalkoihin pötkölleen ♥ Jos viivyn jossain huoneessa pidempään kuin hetken tulevat räsyt mukaan mutta jos viivyn vain sekunnin eivät ne välttämättä seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Ruffe <3 Koko yö on pitkä aika olla erossa :D

   Joo, välillä yllättävät asiat aiheuttavat kissoissa veikeitä reaktioita, kuten tuo bataatti tuolloin. Eilen kissat innostuivat jostain syystä kovasti siitä, kun laitoin suodatinpaperia kahvimasiinaan. Molemmat tulivat kovasti maukumaan ja puskemaan jalkoja, kun luulivat saavansa herkkuja :D

   Poista
 7. Ihanat, ihanat pojat! ♥ On ihanaa, kun asioita ei tarvi tehdä yksin. :) Hampaat saa sentään harjata rauhassa, siitä olen kiitollinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kissat tarjoavat kyllä paljon seuraa ja viihdettä päivittäin :)

   Poista