sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Uusi raapimispuu ja hiekkalaatikko

Kun henkilökunta päätti muuttaa kissoineen uudelle mantereelle, piti Roopelle ja Ilmolle hankkia melkein kaikki kissatarvikkeet uusiksi. Suomesta tutut verkkokaupat eivät harmiksemme kuljeta ihan näin kauas, joten täytyi heti tutustua paikalliseen tarjontaan. Meillä ei ole autoa käytössämme, mutta onneksi löytyi ihan kohtalainen verkkokauppa, joka tarjoaa ilmaisen kotiinkuljetuksen yli 49,99 dollarin ostoksille. Valikoima ei tosin ole lähellekään saksalaista laatua. Erityisesti ruokintapuolella riittää vielä ihmeteltävää, koska Suomessa syötyjä suosikkimärkäruokia ei ole täältä löytynyt ja useista ruuista puuttuu verkkokaupoissa kokonaan tuoteselosteet. Iso osa kissojen ruokavaliosta Suomessa koostui myöskin itse tehdyistä raakaruokasekoituksista, joiden oleellinen ainesosa oli Maukas -pakasteet. Tarkoituksena onkin ottaa työn alle sen selvittely, miten paikallisesta lihasta saisi sopivia raakaruokasekoituksia riittävän halpaan hintaan ja mistä hankkia sopivat lisäravinteet.

Uusien tarvikkeiden hommaamisessa on se hyvä puoli, että aikaisemmista on kertynyt kokemusta ja voi koittaa löytää vähän parempia ostoksia. Raapimispuiden osalta olisi hienoa omistaa joskus suomalainen Catmax. Täältä googlailinkin pitkään, löytyisikö jotain vastaavaa, joka olisi kokopuinen ja veisi yksirunkoisena vähän tilaa, mutta täydellistä puuta ei harmikseni löytynyt. Kovin moni verkkokauppa ei myöskään toimita Ausseihin ja ne jotka toimittavat, lisäävät usein ostohintaan sievoisen summan kuljetuskustannuksia.
"No kuules, tämä on ihan kelvollinen korvike"
Lopulta päädyimme ostamaan melko perinteisen puun, joka on käytössä osoittautunut ihan sopivasti. Kovin korkeaa puuta emme halunneet ostaa mahdollisten muuttojen takia (kun sitä yksirunkoista ei löytynyt), mutta puun täytyi silti olla tukeva. Uuden puun alaosa, jonne kissat voivat myös ryömiä sisään nukkumaan, onkin ollut käytännössä toimiva. Lisäksi pisin puomi on sen verran pitkä, että kissat mahtuvat kunnolla venyttäytymään pitkäksi raapiessaan puuta.

Ilmo tähystelee rennossa makoiluasennossa ylätasanteelta


Kissan hiekkalaatikon osalta muiden suositukset ovat myöskin tehonneet ja tekisi kovin mieli hommata oma Modkat meidän aiempien heiluriovellisten mallien sijaan. Modkatit ovat kuitenkin sen verran tyyriitä täällä, että päädyimme vastaavaan halpismalliin. Viikon käytön jälkeen vaikuttaa, että loota on ihan hyvä, vaikka edelleen mikrohiekkaa ropisee jonkin verran ympäriinsä kissojen hypätessä ulos laatikosta. Hiekkavalikoiman osalta täällä on tosi paljon myynnissä kaikenlaista luonnossa hajoavaa hiekkaa, joten pitäisi ehkä vielä antaa mahdollisuus jollekin isompirakeiselle tavaralle. Viime keväänä koetimme parin viikon ajan Öko Plussaa, mutta Ilmo ei tuolle vaihtoehdolle oikein lämmennyt, niin pitäisi sitten totuttaa kissa jotenkin hienovaraisemmin tai ehkä kokeilla isompirakeisempaa betoniittihiekkaa. Katsotaan, katsotaan.

Uusi kissanvessa
16 kommenttia:

 1. Ettehän te kuole kaverit nälkään siellä? - Max

  Kivan näköinen puu; kumpi on kukkulan kuningas? - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope on juuri tällä hetkellä! Yleensä Ilmo on ollut puussa iltaisin.

   Ei me nyt nälkään kuolla, kun ollaan syöty sitten ZiwiPeakia, jotain tuommoista Holistic Select Felineä ja kuivamuonaa, jossa kylläkin oli vähän liikaa vehnää meidän makuun.
   - Roope ja Ilmo

   Poista
 2. Hei, te ootte vasta ihan hiukka aikaa asunu siellä. Me ollaan ihan varmoja, että kyllä te vielä löydätte jostain jonkun hyvän paikan mistä saa kunnon sapuskaa, mielyttävät hiekat ja täydellisen kiipeilypuun.
  Joko te osaatte puhua Australiaa?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän! Ilmo on kovasti treenannut aussiaksenttiaan päivittäin. Roope on vähän hiljaisempana kissana päättänyt, että suomalaisella tankeromiaulla pärjää maapallon toisella puolellakin aivan riittävän hyvin.

   Poista
 3. Hieno puu! Tosi kiva tuo alustan maja, ei oo tullu mieleenkään, että tuolleen sais tuota kiipeilypuun viemää isoa lattiatilaa hyödynnettyä paremmin. Ei hullumman näköinen tuokaan halpisversio ModCatista, meillä on kaks halpisversiota myös ja tyytyväisiä ollaan koko porukka.
  Toivottavasti ruoka-asiat järjestyy ja löytyy sieltäkin kaikki tarvittavat lisäravinteet pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tänään tilattiin raakaruokaa, joiden pitäisi tulla perjantaina perille niin katsotaan sitten, jos niistä saisi väsäiltyä jonkinlaiset annokset :) Lisäravinteissa on sitten vielä oma hommansa, mutta eiköhän niitäkin täältä löydy.

   Poista
 4. On komea puu! Kyllä siinä kelpaa aussitipuja tarkkailla ja mietiskellä tärkeitä kissa-ajatuksia :)
  Varmasti sieltäkin löytyy kunnon sapuskaa, kunhan pääsette paremmin tutustumaan tarjontaan.
  Ps. Me ollaan syöty joskus kengurumärkistä :) t. Sofi ja Olga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohooo, me ei olla vielä päästy maistamaan kengurua!

   Poista
 5. Roope ja Ilmo joutuvat nyt sitten syömään vaikkapa kengurua ja lammasta! Eikös osa Suomessa myytävistä ruuista ole Australian suunalta, ainakin ZiwiPeak Uudesta Seelannista, ja luulisi, että jos vain maistuu, niin sitä saisi sieltä teiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ZiwiPeakia me löydettiin kaupasta ja se on kyllä maistunut oikein hyvin.

   Poista
 6. Ihana uusi puu ja uusi vessa! Toivottavasti sieltä löytyy hyviä ruoka vaihtoehtoja pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän niitä löydy, kun vaan jaksaa tarpeeksi sopivia vaihtoehtoja etsiä

   Poista
 7. Meillä ZiwiPeak on Nupulle se ainoa mahdollinen valmisruoka - ja mun mielestä vaikuttaa oikein hyvälaatuiselta. Jujukin tykkää kovasti Ziwistä. Kerran meidän eläinlääkäri kirjasi tietoihin, että kissat syövät guineapig-ruokaa. :-D

  Hienoltahan tuo uusi raapimispuu näyttää! Mutta varmaan on aikamoisesti selviteltävää, kun siirtää paitsi oman myös kissojen elämän maapallon toiselle puolelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Guineapig :D :D Melkein sama. Joo, Ziwipeak on kyllä maistunut näillekin hyvin! Nuo eivät montaa märkäruokaa syö jääkaapin jäljiltä niin hyvin, mutta Ziwipeak näyttää maistuvan missä lämpötilassa tahansa.

   Poista
 8. Onpa kivoja! Mielenkiintoista varmasti perehtyä toisen mantereen eläintarvikevalikoimaan, vaikka toki harmi jos ainakaan vielä ei ole löytynyt täysin entisten veroisia. En voinut muuten olla huomaamatta lankapuhelinta eka kuvassa! 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No tuo on onneksi sellainen ovenavauspuhelin, mutta kyllä täällä lankapuhelimetkin ovat ihan suht. normi juttu vielä (ainakin niitä mainostetaan ostaessa matkapuhelinliittymää). Ja puhelinkoppikin löytyy lähistöltä :D

   Poista