tiistai 31. toukokuuta 2016

Toukokuun temppu: Pystyssä seisominen

Toukokuun tempuksi kokeiltiin ensin peruuttamista, mutta koska se ei oikein luontevasti lähtenyt sujumaan kummallakaan kissoista, päätettiin vaihtaa temppua kuun puolivälissä.

Veljekset valmiina temppuilemaan!
Pystyssä seisomisen pitäisi olla vaikeusasteeltaan helppo temppu, mutta yllättäen tämä oli Ilmolle haastava. Ilmo on aikaisemmin onnistunut henkilökunnan tahtotilan vastaisesti ehdollistumaan siihen, että ihmisen kourasta saattaa joskus tippua herkkuja, kun henkilökuntaa vasten hyppää ja tavoittelee ihmiskättä tassuilla (videollakin näkyy tästä esimerkki kohdassa 0:12).

Siksi Ilmon oli tosi vaikea ymmärtää, että nyt haluttaisikin jotain muuta. Alkuvaiheessa Ilmo odotti niin pitkään, että herkkunyrkki oli sopivalla etäisyydellä ja nousi kyllä takajalkojen varaan, mutta yritti samalla tavoitella kättä. Loppuvaiheessa saatiin tavoittelu vähenemään, mutta vieläkään Ilmo ei oikein kunnolla tasapainoile kahden tassun varassa.

"Tasapainoilusta viis - eihän kukaan nopea metsästäjä jää jumittamaan kahden tassun varaan!"

 Roopen mielestä pystyssä seisominen oli taas ihan mahtavan kivaa! Roope on videolla tosi söpö kohdassa 0:41 - 1:00 , kun henkilökunta koittaa teetättää temppua Ilmolla eikä siksi anna herkkuja, vaikka Roope osaisi niin hienosti! 

Roopen osalta temppu olisikin helposti kehitettävissä tassujen heiluttamiseksi. Tässä vaiheessa lähinnä pystyssä seisomisen kestoa yritettiin pidentää (siksi lyhyimmät seisomiset eivät saaneet enää naksauksia) ja samalla tapahtuva vilkuttelu oli hauskaa lisää siihen päälle. Samoin käskyn yhdistämisessä temppuun on meillä vielä vähän hiomista. Vanhoja temppuja ollaan koitettu pitää mielessä myös, ja niiden linkit vielä tässä alla: 

Tammikuu - Maahan
Helmikuu - Oven sulkeminen
Maaliskuu - Pujotteleminen
Huhtikuu - Pyörähtäminen

12 kommenttia:

 1. Voi Roope-parka! Toinen niin kovasti yrittää ja nami olikin tarkoitettu veljelle. :'D

  VastaaPoista
 2. Voi Roope, selkeesti kun tuli roopen vuoro niin roope oli vähän silleen että ''et äskenkään antanut namia eli en enää tee'' mutta tekipä kuitenkin!! Hienot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hetken piti selvästi ootella ja pohtia, että kannattaako enää tehdä ollenkaan :-)

   Poista
 3. Taisi löytyä uusi suosikkitemppu Roopelle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä temppu on kyllä mieluisin ja Roope tarjoilee sitä käskystä riippumatta, kun taas yritettäis oppia jotain uutta :)

   Poista
 4. Voi ihanat temppuilijat. Tosi upee toi poikien väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, väri on kyllä pysynyt kiitettävän hyvänä aikuisiälle asti.

   Poista
 5. Teidän temppuvideoita on aina niin ihana katsoa, taitavat hassut hurmuripojat! ♥ Ihana miten Roope parantaa asentoaan kun poitsun vuoron taas koittaessa sanoit sen nimen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,hauskasti terästäytyi siinä :D hyvä juttu, jos videoista on ollut iloa!

   Poista
 6. Ihana preeriakoiraduo takajaloillaan! <3 :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D tuo on kyllä siitä hauska liike, ettei ole oikein kissamaista seisoskella takajaloillaan. Tulee ennemminkin juuri kaikki preeriakoirat, oravat ja magnustit mieleen.

   Poista