torstai 26. toukokuuta 2016

Kissanhiekkaärsytys ja verkkokauppaongelma

Jokin aika sitten henkilökunta joutui välienselvittelytilanteeseen saksalaisen verkkokaupan kanssa, kun 30 kilon paketti ei sovitusti tullutkaan kotiovelle saakka. Tilatessaanhan saa valita toimittajaksi joko DPD:n tai Postin, josta DPD:n palveluun olemme olleet todella tyytyväisiä ja saaneet paketin joka kerta järkevään aikaan sovitusti kotiovelle asti toimituksena. Tällä kertaa kuitenkin "logistisista syistä" Zooplus oli päättänyt vaihtaa toimittajan valinnastamme huolimatta toiseksi, jonka seurauksena paketti olisi pitänyt noutaa itse postista.

Episodin aikana tuli mietittyä kaikenmoisia asioita, kuten:
 • Onko mitään muita varteenotettavia verkkokauppoja tilata ruokaa, tarvikkeita ja hiekkaa kissoille? Nopea toimitusaika ja suhteellisen halpa kuljetus kotiovelle pakollisia ominaisuuksia. 
 • Onko mitään muita varteenotettavia vaihtoehtoja noille 15 kg:n mikrohiekkasäkeille, jotta välttyisi noin painavilta kuljetuksilta?
Zooplussan hintoihin ja valikoimaan olemme kyllä muutoin olleet niin tyytyväisiä, että todennäköisesti sieltä tulee tilattua jatkossakin. Mikrohiekassa taas ei vaivaa pelkkä paino, vaan muutoinkin tuntuu siltä, että voisi olla aika kokeilla jotain uutta. Meillä on käytetty tähän asti Extreme Classicia, joka sitoo kyllä hyvin hajut ja paakkuuntuu kivasti. Huonoina puolina hiekka on melkoisen hintavaa ja sotkevaa, kun pienet hiekanjyväset leviävät ympäriinsä hiekkalaatikon huolellisesta asettelusta huolimatta. 
Tältä lattia näyttää jo pari päivää imuroinnin jälkeen, kun pienet kuopsuttajat käyvät vessassa

Muista blogeista lukemalla on saatu sellainen kuva, että hiekan vaihto ei ole ihan helpoin ja nopein operaatio. Olisi siitä huolimatta tosi mielenkiintoista kuulla kokemuksia hiekanvaihdoista ja vaihtoehtohiekoista (erityisesti nuo puupohjaiset, kuten Ökö plus ja pelletit), joten kaikki kommentit tai blogitekstilinkkaukset olisivat nyt erityisen tervetulleita! 

Myös parempi vessa voisi olla yksi vaihtoehto, kuten tuo hieno Triolan ModKat, jota jäimme kuvista ihastelemaan. Pitäisiköhän tuo hiekat boksissa ja lattiat puhtaina?

"Kauhean kireältä ja valittavalta kuulostaa henkilökunnan jutut tänään. Me ollaan viimeiset pari viikkoa loikoiltu Ilmon kanssa ulkona auringossa, otettu rennosti ja pyydystetty pieniä hyönteisiä!"

20 kommenttia:

 1. Meillä on ikuinen ongelma tuo Zooplussan kuljetus, DPD/PostNord yhdistelmä ei Turussa toimi, paketit joutuu järjestään hakemaan PostNordin noutopisteeltä, joka on sellaisessa paikassa, johon ei julkisilla pääse. Yhtään eivät myöskään jousta toimitusajoissa, eivät pysty lupaamaan, että tulisivat tietyn kellonajan jälkeen tai ennen tiettyä kellonaikaa, jotta voisi järkätä itsensä/itselleen sijaisen kotiin ottamaan pakettia vastaan. Postin kuljetuksessa ongelmana on se, että Zooplus on ostanut postilta palvelun, johon ei kuulu etukäteissoittoa asiakkaalle, eikä myöskään asiakkaalle oikeutta sopia toimitusajasta. Itse olisin valmis vaikka maksamaan kuljetuksesta, jos saisin vähän edes valita milloin pakettia tuodaan, autottomana hiukkasen hankalaa noiden 30+kg pakettien kanssa kun joutuu aina kerjäämään kuskia jostain.
  Harmillisesti missään ei tunnu olevan toista yhtä hyvällä valikoimalla varustettua kauppaa, jonka toimitukset toimisivat paremmin. Jumissa siis ollaan.
  Mä olen pojille kokeillut vähän jos jonkinlaista hiekkaa, ja vaihto on joka kerta mennyt niin, että yhteen vessaan uutta hiekkaa, ja muissa sitä tavallista. Jännästi yleensä vain sitä vessaa käytetään, jossa on testihiekkaa, eli meillä ei ainakaan hiekan vaihto aiheuta stressiä. Stressiä aiheuttaa vain se, että tuo puupohjainen lempparini kulkeutuu pienen somppupojan perskarvoissa ihan joka paikkaan, ja imuroimaan joutuu joka päivä. Jotain muuta pitäisi tilalle keksiä, mutta näköjään mikrokin sotkee, kuten teidän kuvasta näkee. Silikaattihiekka myös tarraa somppupojan perskarvoihin, ja näin pääsee kotona kaikkialle. On jotenkin aina niin kauhean mukavaa yöllä herätä siihen, kun kylkeä kääntäessä posken alla tuntuu jotain märkää, ja se märkä ei ole omaa kuolaa, vaan somppupojan perskarvoissa kulkeutunut märkä ökö-kikkare. :)
  (tulipa pitkä kommentti, mutta jotenkin nämä kuljetusasiat nostaa kierroksia aina vaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai höh, kurjaa, että tuo DPD ei toimi hyvin Turussa! Meille on joko (sattumalta?) tuotu nuo paketit sopivaan aikaan illalla, tai sitten välillä soiteltu, mikä olisi sopiva toimitusajankohta. Postin kautta taas on aina käynyt siten, ettei kukaan ole ollut kotona ja sitten se paketti pitäisi tosiaan noutaa postista.

   Ja ihan sama juttu tuon kuljetuksen kanssa, että siitä voisi vaikka jonkin verran maksaa, kunhan ei itse tarvitsisi noita hakea mistään. Kerran aikaisemmin jouduin ottamaan taksin, kun paketti oli niin mahdoton kuljetettava postista kotiin, ja se nyt ei ainakaan tullut halvaksi..

   Kivoja kokemuksia näköjään noista muista hiekankorvaajavaihtoehdoista :D Jokin isorakeisempi voisi toimia siinä mielessä, ettei kulkeudu niin hyvin, mutta toisaalta sitä ei ole välttämättä niin hyvä kuopsutella. Tai sitten ehkä pelletit, tai erilainen hiekkalaatikko. Kiva kuulla, että kissat eivät ole hämmentyneet uusista vaihtoehdoista!

   Poista
 2. Lähetin myös Zooplussalle kiukkusta palauttta, kun meni hermo siihen että se koko 30 kg on tungettu aina samaan pakettiin. Me tilataan sieltä lähinnä ruokaa, jolloin moni tölkki on ihan lommolla ja kolhuilla. Seuraava tilaus tuli pakattuna useampaan lootaan, ja paremmilla pehmusteilla, mutta viestiin ei kukaan vastannut... Vaihtaisin kyllä toiseen yritykseen, ellei zooplussan valikoima olisi niin laaja, ja hinnat kohtuulliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no tuo on kans kyllä ikävä puoli. Meilläkin on monessa tilauksessa ollut vakiona pari lommoista purkkia. Tuollaista 30 kg pakettia on ihan mahdotonta saada ehjänä perille, kun pahvilaatikkokin siinä jo hajoaa alta.

   Poista
 3. Ekaks Zooplus tulee hyvin meidän ovelle. Joku mies niitä on kiikuttanut ja jättänyt ovelle, jos ei ihmiset ole olleet kotona (omakotitalon etuja). Mutta vessahiekkana mulle käy ihan kaikki! Menen pissille ihan mihin vaan, mikä on kuopsutettavissa päälle. Mutta siis veskissä meillä on rautakaupan Hotti-pellettiä, josta emäntä tykkää eniten sen edullisuuden ja sen takia että minä en sitä levittele mukanani kuten hiekkaa tai muista pellettejä :D Muita, esim muiden kauppojen pellettejä, se ei suostu enää käyttämään. - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Max, kun et ole turhan nirso! Näistä meidän kissoista ei vielä tiedä, kun ei olla ikinä kokeiltu mitään muita vaihtoehtoja. Tuo hotti vaikuttaa hyvälle! Saiskohan siitä jostain pienempää kokeiluerää, kun tuo 20 kg:n säkki.. Tai sitten pitää testata ensin jollain muulla pelletillä, että toimisivatko nuo pelletit noin ylipäätään.

   Poista
 4. Miekin jouduin viimeksi hakemaan kissanhiekat kävellen postista (matkaa kotiovelta n. 400 metriä). En meinannut saada kannettua kotiin!

  Meillähän on juurikin meneillään hiekanvaihto-operaatio mikrohiekasta paakkuuntuvaan puuhiekkaan. Vaihto on sujunut tosi hyvin, vähän kerrassaan olen lisännyt uutta hiekkaa vanhan sekaan. Jossain vaiheessa kesällä kirjoitan blogiin tarkempaa raporttia! Harmi vain, että tämä puuhiekkakin kulkeutuu joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu ja raporttia odotellessa!

   Jos ei mitään muuta keksi tuolle kulkeutuvuudelle, niin sitten pitää miettiä jotain kevyttä käsi-imuria, niin jaksaisi siivota ehkä vähän useammin. :) Tuo puuhiekka olisi kyllä monessa muussa mielessä mikrohiekkaa houkuttelevampi vaihtoehto, niin voisi laittaa harkintaan sen kokeilun mahdollisesta sotkevuudesta huolimatta.

   Kissanhiekkapussit kyllä tosiaan painaa. Kerran erehdyin ostamaan pussillisen mikrohiekkaa Mustista ja Mirristä ja oli urakka kantaa pelkästään se yksi pussi, vaikka matkaa ei varmaan ollut tuota puolta kilometriä enempää.

   Poista
 5. Meille on viimeksi tullut zooplus lähetys viime vuoden lopulla ja silloin DPD pelasi hyvin. Hirvittää ajatus Postista sähläämässä näitä paketteja. Sen verran kadottaneet viime vuosina posteja töihin ja kotiin.Nyt ostettu enemmän Musitsta ja Mirristä, jonka tarjoushinnat ovat Zooplustasoa.

  Nyt käytössä on Cat´s Best Ökö Plus puuhiekka. Pitää aika hyvin toimivan kollin katkut. Etuna myös extreme Classicia vähäisempi kulkeutuvuus. Kulkeutuu toki myös, mutta suurirakeisena haittaa vähemmän kuin EC. Sompuille suosittelen tosin pidempipellettistä Cat´s Best Nature Gold -pellettiä. Meille myytiin sitä kerran kun Ököplus oli loppu. Kotona sitten saksittiin vähitellen pienemmäksi. Tämä pelletti on tarkoitettu pidempikarvaisille kissoille (takertuu vähemmän turkkiin) , on myös ököä kalliimpaa.

  Viggo käyttää kevyesti kaikkia muita hiekkoja paitsi silikaattia kotona. Riiureissulla oli kiltisti käynyt silikaattihiekallakin. Hiekka kuulemma haisi kollin jäljiltä kunnolla.

  Osaisko Pena kertoa eron Greenwoodsin ja Ökön pelletin välillä?

  Ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Greenwoodsin ja ÖkoPlussan välillä ei paljon eroa ole. Greenwoods tuoksuu enemmän metsältä pussista otettuna, ja se on Zooplussalla halvempaa kuin ÖkoPlus, mutta muuten nuo ovat kuin kaksi marjaa. Sama hirveä pölyäminen ja kulkeutuu joka paikkaan, paakut on molemmissa tosi hyvät ja kiinteät ja hajut molemmat sitoo todella hyvin. Meillä siis ollut molemmista käytössä se purumaisempi versio, ei varsinaisesti pelletti.
   -ihminen

   Poista
  2. Kiinnostavaa! Pöllyäminen ja kulkeutuminen on tietysti huonompi juttu, mutta jos vaikka yhdistelmällä Greenwoods + uusi vessa + käsi-imuri saisi jotain kokeilunarvoista aikaiseksi. Ei ehkä kaikkia ihan yhtäaikaa, mutta esim. tuossa järjestyksessä.

   Poista
 6. Teillä on samanlainen hiekkismatto kun meillä! Ja just viime viikonloppuna valmistelin siitä postaustakin blogia varten, kuvat vaan on ottamatta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! Katsoinkin juuri postauksen. :) Tuo hattivattimatto on kyllä ihan toimiva tuossa hiekkiksen edessä. Sen pitäisi varmaan olla isompi siten, että yltäisi myös hiekkalaatikon sivuille, niin enemmänkin hiekkaa jäisi tuohon mattoon.

   Matot toimii muutenkin hyvin, kun niitä oli edellisessä asunnossa enemmän, niin hiekka ei häirinnyt ollenkaan. Nyt vasta tajuaa sen määrän, kun sitä pyörii tuossa paljaalla lattialla sen verran.

   Poista
 7. Mun kokemuksella pelletit ei kulkeudu tai pölise paljoakaan, ovat halpoja ja riittoisia sekä pitätvät hajuja hyvin. Nirppanokkaisen kissan kanssa aluslaatikkoa vain piti puhdistaa vähän väliä. Öko Plussaan olen ollut tosi tyyyväinen. Se kulkeutuu tassuissa jonkin verran, mutta ei ainakaan niin paljon, että minua häiritsisi. Pitää hajua hyvin, paakut pysyy kasassa ja Oiva valitsi sen pelletn sijaan (ja kissan tahto on laki). Ökon kanssa olen päässyt myös simppelimmällä ja harvemmmalla laatikkotyhjennyksillä ja -pesuilla. Kannattaa mun mielstä kokeilla.
  Olen itse pohtinut, että alkaisin jatkossa tilata hiekat Mustista ja Mirristä kotiinkuljetuksella. Kun tilaisi kaksi jättisäkkiä kerralla, sen saisi kaupan päälle. Ja toisin kuin Zooplussalla, ne soittaa ja kysyy onko tilaaja kotona ja millon vois tuoda paketin. Ainakin kiipeilyppuun kanssa toimi M&M:n toimitus oikein buenosti. Ja noin niinkun toisesta vinkkelistä, ehkä maksan kuitenkin sen vähän extraa zooplussan hintoihin verrattuna tukeakseni kotimaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyviä vinkkejä! Noin voisin kyllä tehdä itsekin tuon Mustin & Mirrin vs. Zooplussan osalta. Ja mitä hiekkaan tulee, niin hyvä tietää, että suosittelet Ökö Plussaa. Kokeiluun voisi laittaa vaikka parikin vaihtoehtoa kerralla, kun meillä on ollut kolme hiekkistä käytössä.

   Poista
 8. Meillä hiekkana extrema classic ja vaikka hiekkaa onkin joka puolella ja hiekka painaa paljon, ollaan opittu elämään sen kanssa eikä jakseta vaihtaa! Tuntuu jos alkaisin kokeilemaan kaikkia erihiekkoja niin en olisi kuitenkaan ikinä tyytyväinen.. MUTTA olen kuullut että ever clean on tosi kehuttu ja hyvä eikä kuulemma kulje tassujen mukana maailmalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ever clean olisi varmaan lähimpänä tuota nykyistä, niin senkin voisi ottaa testiin, jos kissat eivät lämpene noille puupohjaisille vaihtoehdoille.

   Poista
 9. Onpa kurjaa teillä tuo Postin kotiinkuljetustoiminta. :/ Meidän paikkakunnalla se onneksi pelaa (kunhan on siinä klo 11-13 kotona vastaanottamassa), mutta tosi monesta paikkaa kuulee, ettei Posti vaivaudu toimittamaan paketteja kuten kuuluu, vaan jättää vain saapumisilmoituksen.

  Mie en uskalla siirtyä puupohjaisiin pissiongelmamahdollisuuksien ja isomman siivoustyön vuoksi, vaikka toki ekologisuudenkin osalta puupohjainen olisi houkuttelevaa. Mikrohiekat on ihanan vaivattomia, vaikka kulkeutuukin vessan ympäristöön. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, voi olla kyllä, että jotain muuta kokeillessa huomaa sitten kuitenkin, että mikrohiekka on ihan jees! Mutta pitää kokeilla niin sitten tietää.

   Poista
 10. Tuo on tärkeää kyllä, että pystyisi itse vaikuttamaan pakettien toimitusaikoihin. Moni kun ei ole kotona päivisin. Meillä olisi muutamat paketit lähetettävänä, ja vastaanottajan tulisi olla paikalla sovittuun aikaan.

  VastaaPoista