sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Keväthommia

Kevään hiljattaisen etenemisen tunnistaa yhä enemmän auki olevasta parvekkeen ovesta ja itseaktivoituvasta henkilökunnasta. Parvekkeen lattia on ollut tähän asti melko kylmä herkille somalitassuille, mutta tänään asiaan tuli viimein muutos, kun henkilökunta katosi eteisen oviaukosta ja tuli takaisin tuoden mukanaan peiton betonin päälle.

"Tietysti ruohomatto tai heinikko ois ollut vielä kivempi..."


Roope ja llmo toimivat luonnollisesti työnjohtajina ja laaduntarkkailijoina, kun uutta lattiapäällystettä aseteltiin paikoilleen.

"No niin... reippaasti seuraavaa osuutta sitten tekemään sieltä!"

Parvekehommia ei saatu ihan päätökseen, kun keväinen kylmyys ja pimeys pakotti siirtämään viimeistelyn seuraaville päiville. Sisällä odotteli kuitenkin vielä erityisesti Ilmolle mieleisiä mullanvaihtotöitä viherkasvien parissa.

"Tarkistetaanpa ensin mullan koostumus: Multaa, vähän soraa, hiukkanen savea. Tuoksu: miedosti hiiri, enimmäkseen kastemadot. Vaikuttais olevan ihan ok"

Multa vaihdettiin rahapuulle ja parille parveketomaatille. Rahapuu on ihme kyllä vieläkin hengissä, vaikka Ilmo jossain vaiheessa innostui kaivamaan ruukusta puolet mullasta ulos ja koristelemaan lehdet pienillä hampaanjäljillä. Viime kuukaudet rahapuu on saanut olla rauhassa keittiötason syvimmässä nurkassa, johon Ilmo harvoin eksyy.

"Ai tämä tylsä, maiseman pilaava kasvi on vieläkin täällä"

Rahapuuta jännempi uusi tuttavuus oli parveketomaatit, jotka istutettiin isompaan ruukkuun. Tomaatteja ei hennottu viedä vielä ulos, joten ne jäivät olohuoneen pöydälle Ilmon lähempään tarkasteluun. Jostain omituisesta syystä henkilökunta peitti istutuksen lopuksi ruukut foliolla.

"Meistä tulee vielä hyviä kavereita.."
14 kommenttia:

 1. Onpa teillä jo tomaatteja tulossa! Olipa hyvä että teit laatutarkastuksen Ilmo multapussiin! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toki multaa pitää vähän käydä tutkimassa, ettei ole ihan sekundaa. Saatais sitten tomaatteja vielä loppukesästäkin.

   Poista
 2. Toivottavasti ilmo antaa tomaattien olla rauhassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :D ainakaan vielä ei ole näkynyt tomaateissa hampaanjälkiä.

   Poista
 3. Kyllä partsilla kelpaa sitten köllötellä, kun se aurinko alkaa kunnolla näyttäytyä :) Joko Ilmo on keksinyt, mitä folion alta löytyy? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi ainakaan vielä :) Toki sitä ei tarvi kun sen kerran keksiä, niin peli on menetetty. Näin on ainakin käynyt sen kaapin kanssa, missä säilytetään kissanhiekkaa. Ilmon mielestä on hauska juttu avata kaapin ovi ja käydä pureskelemassa kissanhiekkapussiin pari pientä reikää ja toistaa sama taas seuraavana päivänä

   Poista
 4. Hienoa kun henkilökunta laittaa teille päällysteen betonille. Vaan olishan se ruohomatto ollut kiva...olis voinut istuttaa ne tomaatit suoraan siihen lattialle ;) Siinä olisi ollut helpompi teidänkin hoitaa puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ois ollut loistava idea! Miksei henkilökunta hoksannut tuota??

   Poista
 5. Ihana puutarhuri sulla ♥ Katoin ensin että nyt on käynyt joku vähän kaatamassa purkkeja, mutta siellähän oltiin tositoimissa ja oikealla asialla :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo. Kerrankin ihan tahallinen sotku lattialla :)

   Poista
 6. Kevät ja parvekekausi, mahtavuutta! ♥ Kisut näyttää olevan iloissaan myös toisista kevään tuomista mukavuuksista. :DD Täällä kisut saivat viime viikonloppuna pyydystettyä kevään ensimmäisen kärpäsen, olivat niin tyytyväisiä kisuja sen jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hienoa kisut! Kevään ensimmäinen taitaa aina olla se paras saalis :)

   Poista