sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Maahan-video ja helmikuun temppuvalinta

Tältä näyttää kissojen maahanmeno tällä hetkellä.

Videoon lisättiin vähän selostavia tekstejä, mutta muuten siitä päätettiin olla leikkaamatta mitään sählinkiä pois ja se kuvattiin yhdellä otolla, jotta tulee mahdollisimman aito käsitys. 

Ilmo sai pari päivää sitten läpsäistyä henkilökunnan täydestä nyrkistä herkkuja lattialle. Lattialle ropisevat herkut oli niin mieleenpainuva tapahtuma, että nyt kissa nousee kaikissa mahdollisissa väleissä jalkaa vasten (9 kertaa 3 min videon aikana...) ja tarkistaa, olisiko herkkuja saatavilla suoraan kädestä. :D No, ehkä tästäkin tavasta päästään hiljalleen eroon. Ilmo myös tekee pienen ympärikiepsahduksen ennen maahan menoa, jonka voisi myös jossain vaiheessa karsia pois toiminnasta palkitsemalla vain maahan menot ilman tuota kiepsahdusta. 

Videota katsoessa tulee kyllä mieleen, että pitäisi vieläkin enemmän kouluttaa kissoja erikseen ja siten, että viestisi selkeämmin, että nyt Ilmon pitää tehdä temppu ja nyt Roopen.  Nyt Ilmo suorittaa jokaisesta käskystä ja Roope taas haahuilee ympäriinsä. Enkä malta olla palkitsematta Ilmoa, vaikka periaatteessa pyydän vaan Roopea suorittamaan tempun, koska Ilmo makaa niin kiltisti odotellen herkkua. Katsotaan, jos tähän saisi jotain parannusta ensi kuussa. 

Yleensä kissat ovat herkun annon jälkeen nousseet seisomaan, enkä ole kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota, että seuraava käsky lopettaa edellisen toiminnan. Videolla kumminkin jostain syystä Roope päätti jäädä makoilemaan pidemmäksi aikaa, jolloin yritin "tänne" -käskyllä saada Roopea nousemaan ylös, mikä ei oikein toiminut noin lähietäisyydellä. Sohvalle hypyyttäminen kuitenkin tehosi ja näköjään myös "istu" -käsky ihan lopuksi. 

No, pidemmittä puheitta itse videoon: 

Seuraavaksi tempuksi olen miettinyt jotain vähän toiminnallisempaa, joten helmikuun temppu tulee olemaan - tattadattattataaaa - Oven sulkeminen.

Kiintoisaa nähdä, onko tämä helppo vai vaikea koulutettava. Luultavasti saan kissat melko helposti nousemaan ovea vasten, mutta kävely kahdella jalalla työntäen ovea eteenpäin on varmaankin se haastava vaihe. Aloitamme kumminkin jostain helposta ovesta, esimerkiksi kylpyhuoneen kevyistä kaapeista tai lipastolaatikoista.

Tietoa edistymisestä seuraa sitten helmikuun puolella. 

18 kommenttia:

 1. Hienoa työtä! :) Meilläkin menee välillä temppuilut ihan sekavaksi, kun molemmat häärää siinä. Jos taas yrittää temppuilla toisen kanssa suljetun oven takana, ei kumpikaan voi keskittyä kuin kaverin vapautus huutoihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, naksuttimen ja herkkujen esilleotto on sen verran suuri tapahtuma, että suljettu ovi siihen väliin aiheuttaa kovaäänistä maukumista. Haittaa hivenen keskittymistä.

   Poista
 2. Hyvin sujuu teidän temppuilut! :) Mulla on kyllä helppoa, kun saan keskittyä aina vapaasti vain yhteen kisuun eli Jujuun. Nuppua ei koulut ja kurssit kiinnosta. Korkeintaan siitä on häiriötä silloin, jos se lössähtää istumaan keskelle meidän esterataa. :-D

  VastaaPoista
 3. Hienostihan se sujuu. Pitäis itsekin aktivoitua temputtamaan otuksia, mutta kunonainakinmiljoonatekosyytämikseivoi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, nytkin vähän itseänikin laiskottaa aloitella tuon uuden tempun kanssa. Onneksi blogi pakottaa.

   Poista
 4. Hienoa temppuilua. Roope on kylllä mainio, kun yrittää välillä lintsata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope tykkää kovasti herkuista, mutta temppujen suorittaminen on välillä vähän njäää.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää, Ilmo tekee ihan intopinkeenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ilmo on kunnon suorittajakisu kyllä. Pärjäis hyvin jossain nopeuskilpailuissa.

   Poista
 6. Ihana tuo maahan meno, kunnon tommonen lössähdys :D Hihi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuosta tuli vähän tuommonen rento lösähdys :)

   Poista
 7. Hih, selvästi jäänyt Ilmolle hyvin mieleen miten nameja voisi saada. :DD Ihana video ja ihanat pojat, tosi upeasti osaavat! :) Toivottavasti laitat videon myös ovitempusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toki, nuo videot kertoo aika paljon enemmän kuin kuvat! Joo ja Ilmolle jää mieleen kyllä kaikki oikotiet herkkuihin, valitettavasti.

   Poista
 8. Alkoi oikeen hymyilyttään, kun tätä katteli! Söpöjä ovat nuo herkkupeput :') Kumpa meidän Nuuttikin oppisi jonkun hauskan tempun, pitää aktivoitua opettamisessa :) Lisää temppuvideoita kun niitä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä Nuuttikin varmasti oppisi, kun on vielä niin aktiivinen pentu :)

   Poista
  2. Ihan paras leffa ! Välillä sai jännittää, kumpi voittaa: käskyttäjä vaiko käskyläinen. Seuraavaksi sai heti vähän kikatella, kun Ilmo pötköttää ja pötköttää herkkua odotellen :D Hienoa työtä ja ihanat temppulaiset <3

   Poista
  3. PIentä jännitystä oli kyllä myös videota kuvatessa ilmassa :) Näistä kun ei saa ihan pomminvarmoja suorittajia ainakaan näillä koulutuskyvyillä, mutta toisaalta hauskempi niin, kun ei koskaan ihan tiedä itsekään, mitä sieltä tulee.

   Poista