tiistai 4. elokuuta 2015

Gili-saarten kissat

Vielä yksi matkateksti ennen kun blogin sankarit pääsevät takaisin pääosaan. Kävimme nimittäin kiertelemässä myös kymmenientuhansien saarien maassa Indonesiassa ja muun muassa Gili-saarilla.Gilillä on tietysti yksi kohde, jonne kaikkien kissanystävien kannattaa suunnata: Cats of Gili ja erityisesti suomalaisen Susannan pitämä kissakauppa. Susanna tekee arvokasta työtä järjestäen Gilillä kissaklinikoita ja pitämällä saaren kissapopulaation jokseenkin kurissa. Ei käy sitten niin, kuten Australiassa, että lasketaan saarella olevan 20 miljoonaan kulkukissan laajuinen alkuperäistä eläimistöä tuhoava ongelma.

Ja kissoja Gilillä näkyikin. Saaren pääkatua kävellessä istuskeli aina muutama kissa tienvarressa ihmettelemässä. Useissa ravintoloissa oleskeli myös ruokaa kerjääviä kissoja, ihan kiltisti pöydän vieressä istuskellen. Jos ruokaa ei hetkeen herunut, niin kissat livahtivat äkkiä toisen pöydän viereen kerjäämään.

"Pliiis.. tiputa yksi pala kalaa? Jookosta?"Huomasi, että kissaklinikasta oli ollut apua ja suurin osa kissoista näytti ihan hyväkuntoisilta. Kävelimme pari kertaa kissakaupan ohitse ja paikalla oli aina muutama kissa aterioimassa ja juomassa. Kävin myös ostamassa omille kissoillemme tuliaisia ja vaikutti siltä, että erityisesti muutkin suomalaiset olivat löytäneet hyvin pikkuisen kissakaupan.

"Ah, raikasta vettä helteessä""Mitäs tuijotat?"


Kotiin palattuamme Ilmo viehättyi kovasti uuteen vaaleanpunaiseen tuliaisleluun.

"Mikäs tämä pinkki härpäke on"
"Voikohan tuon pörröisen pään syödä?""Se lentää! Valmiina hyökkäykseen!"


"Sainpas kiinni!"

10 kommenttia:

 1. Eksoottista! Ihana nähdä muualta maailmalta kissojen oloja!! Saa vaikka tulla lisääkin kuvia :) - emäntä
  Oot Ilmo saanut kivan näköisen tuliaisen! Ihan pinkkikin! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmo on niin rinsessa, että pinkki sopii sille hyvin :) Kiva, että ulkomaantarinoinneista oli iloa muillekin!

   Poista
 2. Oishan noita paikkoja missä ois mahtavaa käydä, mutta kun ei lompakko veny niin pitää luottaa siihen, että joku jossain näyttää ihania kuvia näistä paikoista - kiitos, on kiva nähdä kisuja maailmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on internetti ja hyvä juttu, jos kuvista oli iloa!

   Poista
 3. Olispa kivannäköinen härpäke :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi härpäke oli huippulisäys leluvalikoimaan noiden höyhenkeppien ja nahkaruoskan (vai mikä se asiallisempi nimi on.. ai joo, nahkatanssittaja :D) jatkoksi.

   Poista
 4. Ihan mahtavaa, että Gilistä löytyy tuollainen kissanainen!! ♥ Kaikki apu siellä on taatusti tarpeen. On se hyvä, ettei Suomessa ole moista tilannetta, vaikka muuten kissojen pitoon liittyviä epäkohtia löytyykin.

  Lelu näyttää hauskalta ja Ilmo supersuloiselta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Ja vielä tosi osaava, kun miettii mitä kaikkea saarella on saatu aikaiseksi tuossa ajassa. Monelta olisi jäänyt tekemättä.

   Poista
 5. Mä seuraan Gilin kissablogia ja aika ajoin laittelen kisuille menemään pallirahastoon muutaman roposen.

  Hienoa, kun kävitte siellä kurkkaamassa tilannetta, koska tilanteesta on kiva kuulla "viraan silmin" .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa käydä kurkkaamassa! Gili on muuten hieno saari, eli kannattaa kyllä pistäytyä, jos sattuu maapallon tuolla puolen liikkumaan.

   Poista