torstai 24. elokuuta 2017

Kanapalan metsästäminen - Viisi askelta tavoitteen saavuttamiseksi

Roope kertoo:

Ihmisten kanssa asuessa ei mieltymykset ja mielipiteet osu aina yksiin. Henkilökunta on esimerkiksi jo vuosia koittanut jankuttaa, ettei keittiön pöytätasoilla saisi olla. Niinpä me huomaavaisina kissoina ollaan opittu pysyttelemään poissa pöydältä henkilökunnan ollessa läsnä.

Se, että me kokonaan luovuttaisi noiden tasojen päällä oleskelusta, on ihmisten rajoittuneita aivoituksia. Olisi tosi epäkissamaista käytöstä olla tarkistamatta tasoa, jolle nostetaan päivittäin talon parhaat herkut. Siispä kaupunkilaiskissankin on tärkeä pysytellä valppaana ja hioa jatkuvasti taitojaan paremmaksi, jotta selviytyy henkilökunnan vaatimusten ja omien mielihalujen aiheuttamassa ristitulessa. Sinnikkyys palkitaan. Viimeisen parin kuukauden kokeilut ovat esimerkiksi osoittaneet, että vaikkei pöytätasoilla saa viettää aikaansa, niin mikron edessä jostain syystä saa. Ota noista sitten selvää.

Tällä viikolla sain viimein palkinnon, kun hyppäsin taas kerran pöytätasolle ja sain napattua mehevän kananrintafileen suoraan paistinpannulta. Kana suussa säntäsin nopeasti karkuun ja koitin syödä sitä mahdollisimman nopeasti tuolin alla, mutta valitettavasti henkilökunta huomasi aikeeni ja nuo ahneet rohmut nappasivat kanan suoraan suustani. Pieni kissa ei voi ymmärtää! Mokomat muka tarvitsevat kaikki rasvassa paistetut, mehevät kanat itselleen, ja kissalle riittäisi pelkkä pieni nöppönen sulatettua lihaa?

Jotta motivaatio taitoa ja pitkää pinnaa vaativien asioiden saavuttamiseksi pysyisi yllä, voi seuraavista keinoista olla hyötyä:

1. Määritä tavoitteesi


Määrittele itsellesi mieluisa tavoite, jonka haluaisit saavuttaa seuraavien vuosien aikana, esimerkiksi "Mahdollisimman ison lihakimpaleen nappaaminen ja syöminen henkilökunnan huomaamatta".

2. Tee päivittäin pieniä asioita tavoitteidesi toteutumisen eteen

 Tee esimerkiksi jotakin seuraavista:

 • Vahdi henkilökunnan liikkeitä tarkasti, kun he laittavat ruokaa. 
 • Hypi kielletyille pöytätasoille päivittäin, jotta ketteryytesi säilyy ja näet paremmin, onko pöydälle jäänyt saalistettavia asioita
 • Odota kärsivällisesti. Vielä joku päivä tapahtuu virhe, ja silloin kissa saa viimein palkinnon. 

3. Älä lannistu vastoinkäymisistä


Esitä suloista ja viatonta ja kokeile seuraavana päivänä uudestaan. Ja sitä seuraavana. Älä koskaan lakkaa yrittämästä. Edes silloin, kun kana viedään suoraan suusta. Huomenna on uusi päivä.

4. Muista pyytää apua ja auttaa kaveriasi

Joskus neljä silmäparia näkee paremmin kuin kaksi. Ilmon avustaessa on varmaa, että huomataan heti, kun saalis jää viimein pöydälle metsästettäväksi.


5. Lepää välillä ja muista ottaa rennosti

Taitoa vaativien koettelemusten jälkeen on hyvä ottaa pitkät nokoset.18 kommenttia:

 1. Kanan takia kannattaa todella nähdä vaivaa! - Pepsi

  VastaaPoista
 2. Ihan ehdottoman rikollista on viedä saalistettu kana kissan suusta ! Ihmiset, pah !
  Hyvät ohjeet muuten. Kissakansalaiset täällä arvostavat niitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Sitten ei auta, kun yrittää vaan seuraavana päivänä uudestaan :(
   - Roope

   Poista
 3. Höh, mikä vääryys. Mutta kiitos oikein paljon ohjeista, opettelemme ne ulkoa!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 4. Näillä ohjeilla pärjää pitkälle elämässä noin yleensäkin! :-D

  VastaaPoista
 5. Näillä ohjeilla onnistuu varmasti, ennemmin tai myöhemmin. Roopen läpimurto ei taida olla enää kaukana :) Alfred ottaa näistä opiksi eteiskäyttäytymisensä kanssa, josko joskus pääsisi meidän mukaan "töihin"... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Roope kans välillä yrittää mukaan ja on pari kertaa livahtanutkin tuonne kerrostalon käytävään. Olen vaan sulkenut oven ja kun avaan sen muutaman sekunnin päästä uudelleen, Roope tulee aina salamana takaisin sisälle. :D

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Näppärää on myös tuo toistuvuus, että ihmiset alkavat unohtaa läsnäolosi kun pitävät sitä itsestäänselvyytenä. Meillä Haiku on sellainen, ettei voi jättää mitään hetkeksikään vartioimatta. :D Etenkin jos on vähänkään rasvaista (= tuoksuvaa), niin sehän yrittää. Erityisen paha on mm. pizza.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Roope tosiaan aina patsastelee keittiön lähettyvillä, kun laitetaan ruokaa, niin välillä sen kyllä unohtaakin. Pizza ei ole meillä niin paha, mutta kaikki lihaisa tai kananmunaisa noin pääsääntöisesti herättää suurimpia intohimoja.

   Poista
 7. Tosi hyviä vinkkejä! Minä olen kyllä loistava voro! Varastan hiljaa Cocon sydän palat ennenkuin palvelijat ehtii huomata. Yhtenä jouluna pääsin maistamaan kinkkua ja juhannuksena ribsejä! Harmi että olen jäänyt kuitenkin jossain vaiheessa kiinni, mutta siitä tulee sitten vain ovelammaksi! -Rufus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ribsit kuulostais kyllä herkulliselle! Niitä en ole vielä päässyt maistamaan.
   - Roope

   Poista
 8. Kyllä isot rasvaiset ja pannulla paistetut lihapalat kuuluvat kissoille, ei ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekin on kyllä totta! Ihmiset pärjäisi ihan ilmankin.

   Poista
 9. Pöh, meidän ihminen on niin tylsä, se ei ikinä paista kanaa, kun se syö vaan jotain rehuja!
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän ihminen on vaan fiksu, kun jättää kanansyönnin oikeiden lihanpurijoiden vastuulle.

   Poista