lauantai 25. helmikuuta 2017

10. temppu - Esitä kuollutta

Vuonna 2016 meillä oli kova tavoite opetella kissojen kanssa 12 temppua vuoden aikana. Päästiin yhdeksään asti, jonka jälkeen muuttopuuhat keskeyttivät opettelun muutamaksi kuukaudeksi, mutta nyt ollaan vähitellen aloitettu taas uudelleen.

Netistä löytää inspiroivia videoita, joissa eläimet ovat touhuamassa jotain ja "bang" -äänen kuultuaan kierähtävät selälle makaamaan. Ajattelin ensin, että esitä kuollutta / selällään makaaminen olisi Roopelle ja Ilmolle mahdoton opittava, kun lähtötilanne oli se, että maassakin vilpeltäjät malttoivat pysyä käskystä vain muutaman sekunnin. Viikkojen kärsivällisen harjoittelun jälkeen tilanne on se, että Ilmo kellahtaa makuulta kyljelleen ja välillä käväisee selällään. Roope taas ei ole oikein tajunnut kääntyilyn ja vääntyilyn pointtia, mutta makoilee vieressä henkisenä tukena.Ihan Oscarin arvoinen Ilmon suoritus ei vielä ole ja räsykooma-asentoon on myöskin matkaa. Olisi hienoa saada nuo takajalatkin mukaan temppuun, mutta niiden liikkuessa kissa herkästi kiepsahtaa kokonaan ympäri.

"No eikös tämä jo lasketa selällään makaamiseksi? Missä herkku?

Videolla pieni näyte tämänhetkisestä osaamistasosta. On muuten ikävä Cosman ja Thriven kuivattuja nameja. Ollaan kokeiltu kahta eri paikallista merkkiä, mutta eivät kyllä ole olleet noiden tasoisia. Ensimmäisistä Ilmolle tuli nopeasti huono olo ja näistä toisista Roope ei erityisemmin innostu. Jospa me jostain löydettäisi noita ilmakuivattuja.

18 kommenttia:

 1. Wau, hienosti temppuiltu! Meillä ei oo kellään (varmaan ihmisellä vähiten) kärsivällisyyttä niin paljon, että saatais mitään temppuilua aikaan. Pena on ikään kuin vahingossa oppinut tietyllä taputuksella kiipeämään ihmistä pitkin hartioille, ja molemmat on vahingossa oppineet istumaan käskystä, mutta siinä on meidän temput. :D
  Piivillä on joskus ollut blogissa ohjeet kuivattujen herkkujen tekemiseen... Löytyihän tuo linkkikin, eli http://pikkupeto.blogspot.fi/2015/03/itsetehdyt-herkut.html jos teillä vaikka tuollasista innostuttais, kun kaupasta ei löydy tarpeeks maistuvia herkkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena on kyllä fiksu kisu, kun vahingossakin oppii! :) Jotkut temput ovat kyllä melko turhauttavia opettaa. Muistan, kun tuohon maassa makaamiseenkin meni niin monta päivää, ennen kuin epävarmasti hoksasivat mistä on kyse. Nyt menee ihan sujuvasti, kun ollaan kohta jo vuosi tehty eri yhteyksissä.

   Kiitos tuosta herkkuvinkistä! Kokeiltiin heti ja hyviä tuli!

   Poista
 2. Hienoa, että ootte taas päässeet harjoittelemaan temppuja! Ihan ei tosiaan kuoleminen tule tuosta Ilmon näyttelijäsuorituksesta mieleen :D mutta kivaa näyttää olevan.

  Meillä kans osataan just istua. Muuten harjoittelunyrittäminen on sitä, että somput on ihan päättömässä "naminaminami,annajoannajoannajo"-tilassa, ja Perla taas istuu hievahtamatta paikallaan ja kehrää, kun on kiva että saa huomiota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Heh, meilläkin oli kyllä alussa aikamoista hötkyilyä. Nyt kissat ovat jo vähän rauhoittuneet, kun tietävät, että kyllä se herkku sieltä jossain vaiheessa tulee. Kiva, kun Perlakin tykkää :) Roope jää meillä aina vähän Ilmon varjoon, kun temppuillaan yhdessä, kun Ilmo yleensä tajuaa temput nopeammin. Olen joskus ottanut Roopen erilliseen huoneeseen ja kissa on aina tosi innoissaan ja kehrää, kun saa ihan yksin kaiken huomion ja herkut :D

   Poista
 3. Onhan siinä hyvää yritystä! Ilmo meinaa varmaan, että yläkroppa riittää, kun Roope ei tee sitäkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, mitäs sitä nyt turhaan yrittämään liikoja, kun vähemmälläkin työllä saa herkkuja :D

   Poista
 4. Veikee temppu, kyllä Ilmo osaa! ^.^ Vähän tuli mieleen sellaiset loistokkaat leffat, joissa luoti osuu "vähän viiveellä", jos tiiät mitä tarkoitan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin, ehkä tuo vois olla ihan riittävä näyttelijäsuoritus kissalta johonkin b-luokan leffaan.

   Poista
 5. Hienosti jo osataan ja ihana kun kaveri ei ole moksiskaan, vaikka toinen tulee vähän päälle. :D Pena jo ehtikin, nuo itsetehdyt on näppäriä, jos lähistöltä tai netistä ei löydy tarpeeksi hyvää! :) Meillä rajoitteena oli allergia, joten tehtiin ihan vain kalakuivaa, mutta pitkälti vain mielikuvitus on noiden kanssa rajana. Moni esim. tekee isoja lihalevyjä, jossa sidosaineena kananmuna, ja paloittelee nameiksi vasta uunittamisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Heh, meillä kävi muutaman kerran treenatessa siten, että Roope parkkeerasi ihan Ilmon kylkeen kiinni ja sitten Ilmo yritti kierähtää Roopen päälle, kun kumpikaan ei oikein tajunnut, että pitäis siirtyä. Höntit.

   Poista
 6. Oi, miten söpö hengenheitto! :-D Pitäisköhän meidänkin ottaa tällainen työn alle Jujun kanssa! Lähtökohtaisesti vain tuntuu vaikealta, että miten sen saisi pysymään asennossa. Erityisesti, kun olen opettanut sille kierähtämisen. Millä ihmeellä voi sitten kouluttaessa eritellä, ettei nyt olisikaan tarkoitus kierähtää?! Melkoinen aivopähkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitäispitäispitäis! Ois tosi kiva nähdä video Jujusta tekemässä tuota temppua :) Tuo voi kyllä helposti sekoittua kierähtämiseen, mutta jos kierähtäminen on jo tosi varmalla pohjalla, niin sitten luulisi, että voisi opettaa tuon selälleen menemisenkin. Jos ensin yrittää saada kissan makuulta kyljelleen siten, että Juju jotenkin oivaltaisi, että on nyt eri jutusta kyse, ja siitä sitten vähitellen selälleen. Tai sitten vois ehkä koittaa palkita, kun Juju sattuu muuten vaan makoilemaan räsykooma-asennossa (voi olla kyllä vaikea totetuttaa käytännössä).

   Poista
 7. Hihi kyllä tuo Ilmon temppu on aika hieno, vaikka ei ihan ole räsykooma ainesta ;-) Mutta harjoitusta harjoitusta jospa ne takajalat saataisiin myös ilmaan! Meillä pojat aina kun makaavat selälteen niin takajalat on mukana, tää oiskin kiva yrittää opettaa Ruffelle, mutta en tiiä riittäskö sen kärsivällisyys..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihana tuo räsyjen rento makoiluasento! Meilläkin kissat makoilevat joskus noin, mutta melko harvoin. Kannattaa kokeilla, jos Ruffe hoksaisi mistä on kyse :) EIhän siinä mitään menetäkään, paitsi vähän aikaa ja satunnaisesti omat hermot.

   Poista
 8. Aika haastava on jo lähtötilanne. Pitäisi saada vilkas somalikissa näyttelemään kuollutta. Lopputulos on yllättävän hyvä. Lisää noita harjoituksia, niin ties vaikka pääsette näyttelemään George Clooneyn kanssa samaan leffaan.

  VastaaPoista
 9. Tähän silmään temppu näytti vallan vaikuttavalta jo nyt :)

  VastaaPoista