maanantai 14. joulukuuta 2015

Maagiset pesukoneet

Ilmo on joutunut muuton jälkeen keksimään itselleen taas uusia harrastuksia, koska uudet puitteet ja kylmä vuodenaika eivät tarjoa erityisen hyvää näköalaa lintujen kiehtovan elämän seuraamiseen. Vihersisustustakaan ei ole voinut erityisemmin harrastaa, koska henkilökunta on ikävästi asettanut kaikki huonekasvinsa keittiön pöytätasolle, johon kissalla ei ole lupaa kiivetä.

Ilmo onkin päättänyt vaihtelun vuoksi syventää tietämystään tekniikan ihmeellisestä maailmasta. Tosin hyvin valikoidusti, koska kaikki hurisevat laitteet eivät ole Ilmon mieleen. Erityisesti imuriin ja hiustenkuivaajaan Ilmo pitää mielellään mahdollisimman pitkän etäisyyden.

Minkälaiset tekniset innovaatiot kissaa sitten kiinnostavat? Ilmon yksi suosikeista on astianpesukone, jonka syövereistä henkilökunta ihmeellisesti kaivaa joka aamu puhtaita ruokakuppeja.

Astianpesukonetta ei ollut ihan helppo päästä tutkimaan tarkemmin, koska yleensä yli-innokas kissa nostetaan pois viimeistään siinä vaiheessa, kun tassut koskettavat koneen kantta. Eräs aamu henkilökunta jätti kuitenkin kannen huolimattomasti vahtimatta, jolloin Ilmo oli salamana sisällä tekemässä lähempää tuttavuutta.

"Löytyyköhän täältä valtavankokoinen ja karhea kieli, jolla kupit nuollaan puhtaiksi?"


"Ai mitä, ai MIKS pitää tulla pois??"


Ilmon tutkimusretki ei kuitenkaan kestänyt pitkään tylsän henkilökunnan keskeyttäessä toiminnan.

Onneksi kylpyhuoneesta löytyy toinen kiehtova kone, jonka toimintaperiaatetta Ilmo on voinut rauhassa tutkia jo useita tunteja.

Ensin tämäkin kone oli imurin ja hiustenkuivaajan tapaan hiukan pelottava, mutta päivä päivältä Ilmo uskaltautui hiipimään lähemmäs, kunnes lopulta rohkeasti kosketti outoa lasiympyrää tassullaan ja asettui tarkkailemaan tekonsa seurauksia.


Koska kone ei näyttänyt olevan moksiskaan, uskaltautui Ilmo tutkimaan lähemmin koneen toimintalogiikkaa ja merkitystä ihmiskunnalle.

"Miksi sukat ovat tuolla jumissa ja pyörivät ympäriinsä?"

Sen jälkeen Ilmo on säännöllisesti käynyt laskemassa koneen kierroksia ja ihmettelemässä sisälle päätyneitä vaatteita.16 kommenttia:

 1. Kenties Ilmossa piilee pieni insinööri, kun tekniikka noin kiinnostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmon utelias luonne sopisi kyllä insinööriksi. Jos voisi vaan erikoistua heti noihin pesukoneisiin.

   Poista
 2. Vai pesukoneet kiinnostaa. No mutta helpot on huvit teillä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Ilmolle ei keksi tekemistä, niin kissa keksii kyllä itse :)

   Poista
 3. Tiskikone on varmasti tosi jännä kone! Alfredkin on kiinnostunut pyykinpesukoneesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parasta olis, jos tiskikoneessakin olisi sellainen lasi, että näkisi, kuinka astiat oikeasti peseytyy 8).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Epäilyttävien koneiden toimintaa on syytä vähän pitää silmällä.

   Poista
 5. Hihi, Coco joskus myös vahti pesukonetta noin tarkasti, kun li nuorempi. Nykyään se on alkanut kuitenkin pelkäämään sen kovaa ääntä enkä oikeen tajua että miks..? Tiskikoneeseenkin yritys on täällä kovaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Cocosta on kyllä helppo kuvitella. Varmaan tuohon kyllästyy kuitenkin ajan myötä. Vaikea kuvitella, että kissakaan jaksaisi tuijottaa tuota pyörivää konetta kovin pitkään, kun ei tuossa ihan hirveästi vaihtelua ole.

   Poista
 6. Koneet on jänniä, paitsi ei se kamala imuri! Pesukoneessa pyörivää pyykkiä meilläkin tutkaillaan, mutta tiskikone ei juurikaan kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin on silleen, että Ilmoa kiinnostaa tuo tiskikone tosi paljon ja se aina änkee tuonne sisään, mutta Roopea taas ei vois vähempää kiinnostaa.

   Poista
 7. Hypnoottinen pyykinpesukone! Kehräsikö Ilmo katsellessaan, kun kuului pientä purinaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, yritin kuunnella, mutta veikkaan kyllä, että tuo kuului kamerasta :) Ilmolla on melko selkeä kehräysääni, niin se on yleensä helppo kuulla.

   Poista
 8. Voi ihanuus ♥ Just tuon takia olisin halunnut meillekin sivulta täytettävän pesukoneen, harmi kun meidän kylppäri on sen verran ahdas, että piti ottaa ylhäältä täytettävä. Olisi siinä ollut kisuille ihmettelemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo vie kyllä tilaa enemmän, mutta ainakin vähän ylimääräistä hupia kissoille.

   Poista