perjantai 29. syyskuuta 2017

Lomaltapaluumaha

Tiedättekös sen tunteen, kun lomalla tulee syötyä kaikkea höttöä ja sitten ensimmäisenä arkiaamuna mahassa kiertää ja velloo?


Länsi-Australiassa oli viime maanantaina Queen's day, joka on täällä yleinen vapaapäivä. Sen kunniaksi henkilökunta päätti viedä kissat pidennetyn viikonlopun ajaksi lomailemaan kissahotelliin ja käydä muutaman päivän ajelulla etelässä. Maanantai-iltana kissat haettiin takaisin kotiin ja ilta sujui vielä ihan rattoisissa tunnelmissa.

Tiistaiaamuna tunnelma olikin sitten ihan toinen. Arkikurjuus ja lomamaha ei koittanut pelkästään henkilökunnalle, vaan Roope oli yöllä oksentanut kaksi kertaa lattialle ja ei aamulla suostunut syömään murustakaan. Henkilökunta tietysti huolestui, kun Roope vieläpä kävi kerran hiekkalaatikolla yrittämässä ilman, että mitään tuli ulos. Kissojen lääkekaapista löytyi parafiiniöljyä ja koska henkilökunta pelkäsi, että kissa on syönyt jonkun vierasesineen, sai Roope-parka sitten väkipakolla annoksen öljyä aamupalaksi normaalin liha-aterian sijaan.

Kissa ei kuitenkaan vaikuttanut apaattisuuden lisäksi muutoin kipeältä, joten henkilökunta meni pariksi tunniksi töihin ja tuli sitten takaisin kotiin tarkistamaan Roopen tilanteen. Kissa olikin selvästi paremmalla tolalla ja suostui syömään. Henkilökunta jo melkein huokaisi helpotuksesta, mutta kuinka ollakaan, Ilmo aloitti vuorostaan oksentamisen. Molemmilla kissoilla meni myöskin maha löysälle.Pahimmat oireet menivät onneksi päivässä ohi. Henkilökunta epäilee vatsavaivojen johtuvan äkillisestä ruokavalionmuutoksesta. Aiemmin meiltä on nimittäin viety hoitopaikkaan sekä omat raksut ja märkäruuat. Pari kuukautta sitten kuitenkin käytännössä lopetimme kuivaruuan oston, koska muutamat kokeilut viljattomien raksujenkaan kanssa eivät ole olleet erityisen onnistuneita, joten kissojen tämän hetkinen ruokavalio koostuu pelkästään raakaruuasta ja Ziwipeakin/Applawsin märkäruuasta. Nyt kissoja vietäessä hoitoon henkilökunnalla oli mukanaan pelkkää märkäruokaa, eikä kissoja jättäessa tajunnut kommunikoida, että kuivaruokaa ei sitten muuten kannata kissoille syöttää. No, kissathan olivat ilolla popsineet annettuja viljaraksuja ja siitä sitten mahdollisesti nuo mahaongelmatkin johtuivat. Täytyy olla ensi kerralla selväsanaisempi noiden ruokinta-asioiden suhteen.

5 kommenttia:

 1. Toivottavasti olo on jo parempi ja tämä hotellireissun ruokaepisodi muisto vaan. Hih, vaan taisi se roskaruoka olla hyvää ;) Hih, meki tykättäisiin kissachipseistä vaan ku ei saada mekään syödä. Toki on meillä raksuja kyllä muitte noita chipsejä...
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 2. Ohoh, mitä salamässyä teillä oli hoitopaikassa! Toivottavasti paluu omaan ruokavalioon on jo tuonut helpotusta masun möyrinään. Terveellisistä elintavoista puheen ollen, käykäähän tsekkaamassa meidän kissabicit! :-D Ei olla läheskään yhtä sporttisia kuin te, mutta yritys hyvä kymmenen... :-D

  VastaaPoista
 3. No onpas tylsää että tuli tuommoisia vatsavaivoja :( Ton takia en varmaan ikinä uskalla viiä poikia minnekkään kun ne on niin herkkiksiä tai antaa hoitoon. Ei auta kun pysyä kotona :D

  VastaaPoista
 4. Voihan vatsavaivoja. Pitääkin muistaa olla todella tarkkana ruokintaohjeiden kanssa, jos joskus pitää pojat viedä jonnekin vieraampaan paikkaan hoitoon.

  VastaaPoista
 5. Voi eiii. Masuvaivat on niin tympeitä, etenkin pitkäkarvojen kanssa! Selvisittekö kuitenkin ilman peppupesuja?

  Sinänsä outoa hoitopaikalta tarjota raksuja, jos omistajat on kuitenkin tuoneet omaa ruokaa mukana. :o

  VastaaPoista