lauantai 25. tammikuuta 2020

Elämää puhelimen lävitse

Hyvää alkanutta vuosikymmentä! Meillä joulu ja uusivuosi sujui rauhallisissa merkeissä vieraiden kanssa ja samaa näyttävät myös puhelimella loppu- ja alkuvuonna tallennetut kuvat.

Muun muassa tällaisia ollaan touhuiltu viime päivinä.









Lokakuisen kirppuuepisodin jälkeen Roope ja Ilmo välttelivät pitkään kirppumyrkyllä suihkutettuja raapimispuita. Ilmo keksi sitten itselleen uuden lepopaikan olohuoneen sohvan selkänojalta. Uusi makuupaikka on säilyttänyt suosionsa kirppumyrkyn haihduttuakin ja raapimispuun muuttuttua takaisin kissojen kelpuuttamaksi asumukseksi.


Välillä voi loikoilla näinkin mukavasti sohvatyynyjen väliin jäävässä pienessä rakosessa. Juuri sopivasti kissan mittainen.


Roopen mielestä kesäpäivinä on parasta maata kylmää kivilattiaa vasten. Siitä herää myös sopivasti ihmisjalkojen töminään, kun kävelevät ohitse keittiöön laittamaan ruokaa.


Ilmo pohtii, että mikäköhän illallinen sieltä on tänään tulossa.


Ihan koko lomaa ei sentään vietetty sisätiloissa. Suomivieraiden kanssa tehtiin pieniä reissuja ja käytiin muun muassa katsomassa Australian eläimistöä. Heirissons-saaren kengurulle oli syntynyt pikkukengu <3


Caversham-puistossa oli virkeitä koaloita, joille ei tosiaan juotettu pullosta vettä. Metsäpalojen aikaan somessa meni viraaliksi useita kuvia, joissa juotetaan koaloille vettä juomapulloista. Koala voi kuitenkin vetää tällä tyylillä vettä keuhkoihinsa ja ilmeisesti jokin yksilö oli tähän kuollutkin :/ :/ :/ Some ja ihmiset, huokaus.


Koko pulloepisodia ei tietysti olisi edes ollut ilman itärannikon valtavan laajalle levinneitä metsäpaloja, joita täälläkin seurattiin huolestuneina ja surullisina uutisista. Sydäntä särki, miten suurta tuhoa paloista aiheutui luonnolle ja eläimille. Täällä länsirannikolla tulipaloja ei onneksi juurikaan ollut ja sää pysyi suhteellisen viileänä joulun ajan. Itärannikoltakin tuuli puhalsi savut itään ja kakkoon, joten täällä n. 3 000 - 5 000 kilometrin päässä ei kärsitty edes savuhaitoista. Australia on iso manner. Huolestuttaa kuitenkin kovasti ilmaston lämpeneminen ja muutos, mitä kohti ollaan menossa. Voi olla, että tulevina vuosina on länsirannikon vuoro palaa, jos tähän hommaan ei saada jotain tolkkua.


No, lopuksi vielä kevyempiin aiheisiin - kuvassa veikeä lisko, joka nähtiin Rottnest -saarella.


Ja vielä yksi kuva Ilmosta ja Roopesta. Kissat ovat olleet tosi hyvissä väleissä nyt pitkään ja sellaista veljellistä painiakin on ollut paljon vähemmän kuin joskus aikaisempina vuosina. Tässä bestikset nukkumassa vierekkäin.

7 kommenttia:

  1. Siellä komeat herrat vaan nukkumispuuhissa! Kirppumyrkyllä onkin ollut aika pitkä puoliintumisaika, huh. Toivottavasti ei tule enää sille tarvetta. :/

    Hyvä, että teillä on kaikki hyvin. Ahdistaa aika kovasti nuo palot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meitäkin! Onneksi ainakin New South Walesissa satoi nyt niin rankasti, ettei siellä pala enää yhtäkään tulipaloa. Helpotus.

      Poista
  2. Ihanaa kuulla, että teillä on kaikki hyvin siellä kesän kuumassa helteessä. Ja sopivan viileitä paikkojakin löytyy. Muistakaa viimeistään syksyn alkaessa taas muistaa kertoa meille kuulumisista, jookosta joo.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
  3. Ihanat pojat, lokoisaa olemista. ♥ Onneksi säästyitte noilta metsäpaloilta, hyih. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :( Täällä ollaan kyllä otettu lokoisasti :)

      Poista
  4. Mun täti Aucklandista laittoi palojen aikaan yhden kuvan, kun tulet oli puhaltanut sinne asti punaisen, maailmanlopulta näyttävän taivaan :/ hurjaa.

    VastaaPoista