lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pienin askelin eteenpäin

Kissojen valjastotuttelu on jatkunut hiljalleen. Roope pääsi jo ensimmäistä kertaa uloskin, kun viikko sitten lauantaina oli hetken kaunis, aurinkoinen sää. Roope maiskutteli vähän kuollutta heinää, hiippaili ympäriinsä ja piiloutui pusikkoon vastaan tulevaa lenkkeilijää. Pihalla viihdyttiin ehkä viitisen minuuttia, jonka jälkeen Roope tärisi sen verran joko kylmästä tai pelosta, että kissa pääsi sylikyydissä takaisin kodin lämpöön. Paluumatkalla tuli vastaan tietysti naapurin Susikoira Roi, mutta siitäkin selvittiin, kun Roope piilotti pään henkilökunnan kainaloon ja koiraan pidettiin mahdollisimman iso hajurako.


Ilmo sen sijaan ei oikein vieläkään täysin ymmärrä, miksi pitäisi kulkea kahlittuna valjaissa kuin mikäkin koira. Pientä edistystä on toki tapahtunut, mutta kovin pitkiä matkoja Ilmoa ei saa vielä kävelemään talutettavana. Yleensä kissa ottaa pienen pyrähdyksen, ja päättää sen jälkeen, että parempi olikin vaan makoilla tai istua paikoillaan. Viime päivien koiranilmojen takia kissat eivät ole päässeet toistamiseen ulos, mutta viikon päästä on viimeistään tarkoitus mennä ihmettelemään ulkoilmaa Ilmonkin kanssa vähän rauhallisemmalla pihamaalla. 

Kissoja on totutettu taluttamiseen kosketuskepin avulla. Roope kävelee jo kivasti vierellä niin kauan kun pysytellään sisätiloissa ja ottaa myös aktiivisesti katsekontaktia kädessä oleviin herkkuihin. Ilmo käyttää vähän enemmän harkintaa, mutta suostuu myös liikkumaan pieniä matkoja talutettavana.

Alla olevasta videosta näkyy vähän, missä mennään: 

11 kommenttia:

 1. Wau, Roopehan kulkee tosi nätisti valjaissa! Penan pitäis ehdottomasti ottaa Roopesta mallia, niin ois helpompaa toi ulkoilu. :D Ilmo on selvästi vähän varautuneempi valjastettuna, mutta hänkin huomattavasti rennompi kuin Pena yleensä valjaissa... Loppuis vaan toi kamala sade niin pääsis ihan pihalle asti ulos eikä vaan partsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jos vielä kulkisivat yhtä nätisti ulkona... Kotona on helppo totella, kun on niin vähän muita virikkeitä. Tosiaan kauniita ilmoja odotellessa.

   Poista
 2. Hienosti pojat harjoittelee! Me otettiin aikanaan Oivan kanssa vähän rankempi aloitus, kun jo ekana päivänä uudessa kodissa laitettiin valjaat päälle ja lähdettiin tutkimaan pihaa. :D Oiva oli siis totutettu valjaisiin jo synnyinkodissaan, missä käytiin ekat minikävelyt pihanurmella, joten ei sentään ihan kylmiltään oltu liikkeellä.
  Hienot on Vänttisen valjaat! Meillä ei riittäisi ulkoiluun tuollainen perinteinen talutushihna ollenkaan. Flexi on hyvä, kun Oiva ottaa välillä kunnon spurtteja pihamaalla ja kipittää kyttäämään oravia nopeammin kuin viitsin harppoa perässä. Plus että tykkään itse siitä, että naru kelautuu sisään eikä laahaa maassa, kun rymytään metikössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo huono keli kyllä myös vähän hillitsee intoa kokeilla ulkoilua :) muuten oltais jo varmaan menty pihalle molempien kanssa.

   Poista
  2. Niin ja luultavasti tuollainen flexi ois kyllä jossain vaiheessa parempi ratkaisu. Toisaalta ihan hyvä aloittaa hihnalla, kun tuntuu, että kissat ovat paremmin ulottuvilla. Pitää hommata sitten flexi, kun naru käy liian lyhyeksi :)

   Poista
 3. Reipas Roope! Ihana kehräys videolla ♥ Ilmolle tsempit, valjaat on kiva juttu ja niiden avulla pääsee ihan uuteen maailmaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa! Joo Roope on kyllä ihana, kun nauttii sen verran vierellä kävelystä ja herkuista, että ihan kehrää, kun valjaat otetaan esille.

   Poista
 4. Meillä Haftan kanssa kävi niin, että sisätiloissa Hafta ei halunnut likkua yhtään mihinkään, mutta ulosvietynä ujoudesta ei ollut mitään merkkejä havaittavissa. :) Mekin kyllä voitaisiin harjoitella vierellä kulkemista, mutta en tiedä tulisiko siitä mitään ulkona ollessa, kun siellä on niin paljon kaikkia kivoja hajuja, joiden perässä pitää mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Jospa Ilmokin innostuu enemmän sitten, kun tajuaa mihin paikkoihin valjaat päällä pääsee seikkailemaan.

   Poista
 5. Voi mitä ihanuuksia täällä onkaan, joilla on tosi hyvä valjasmakukin ! Me lisätään teitä heti meidän lukukulistalle, kun me vähän ihastuttiin teidän nuoriin miehiin. Toivottavasti se on ok, siis lisäys ja ihastus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tervetuloa! Mukava saada uusia lukijoita. Ja neljä kissaa vieläpä, wau! Mahtuiskohan meillekin yksi tai kaksi lisää...

   Poista